tag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post3112221229907662665..comments2023-12-27T07:56:37.938-08:00Comments on Att bo i USA: MajonnäsAnne-Mariehttp://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-76621951978688091712010-09-25T14:45:11.856-07:002010-09-25T14:45:11.856-07:00En senkommen kommentar, men... Varför leta efter g...En senkommen kommentar, men... Varför leta efter god industriell majonnäs när det är så lätt att blanda egen? En äggula och några droppar vinäger som du vispar ner matolja i. Lite salt och peppar efter smak. Superenkelt - och fantastiskt gott! Dessutom slipper man tillsatserna. :)Frejnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-52289918214097293762008-09-26T22:24:00.000-07:002008-09-26T22:24:00.000-07:00Anna-Karin: Jag tackar för erbjudandet men det bli...Anna-Karin: Jag tackar för erbjudandet men det blir nog dyr majonnäs ända från Sverige. :) Jag kommer att åka till Sverige framåt jul så jag kanske kan köpa något då. Tack i alla fall!Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-13554171118283737242008-09-10T09:18:00.000-07:002008-09-10T09:18:00.000-07:00Om du vill kan jag skicka ner lite majonnär till d...Om du vill kan jag skicka ner lite majonnär till dig?<BR/>Anna-Karin i HalmstadAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-36267291115244498562008-07-24T20:29:00.000-07:002008-07-24T20:29:00.000-07:00Lars: Det har jag faktiskt aldrig tänkt på att den...Lars: Det har jag faktiskt aldrig tänkt på att den amerikanska majonnäsen skulle vara tunnare. Intressant att höra om din räksallad. Jag har nästan glömt bort hur den svenska majonnäsen smakar. :)Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-47723916605790899102008-07-24T08:35:00.000-07:002008-07-24T08:35:00.000-07:00Den amerikanska majonäsen är inte alls lika god so...Den amerikanska majonäsen är inte alls lika god som den svenska tycker jag. Den har mindre smak och är mycket tunnare. Exempelvis försökte jag göra räksallad med amerikansk majonäs och den blev rinnig i stället för fast så att man kan lägga den på ägghalva eller varmkorv.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-42586260499104163722008-07-19T12:26:00.000-07:002008-07-19T12:26:00.000-07:00Saltis: Jag åt nog också mest majonnäs till räkor ...Saltis: Jag åt nog också mest majonnäs till räkor i Sverige. Här har jag kommit in litet mer i majonnäs"kulturen" av någon anledning. Senap är också gott så det är ju också ett bra alternativ.<BR/><BR/>Nina: Jag förstår heller inte det där att äta majonnäs till grönsaker. Det är ju nästan att förstöra grönsakssmaken. Påsförpackning av majonnäs har jag aldrig sett. Intressant med alla dessa varianter.<BR/><BR/>Desiree: Jag brukar också använda yogurt ibland och smaksätta, precis som du, antingen med senap eller med "rädisröra" (vet inte vad man säger på svenska). Vissa burkar är enormt stora som jag sett i affären.Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-17167754465941420772008-07-18T07:41:00.000-07:002008-07-18T07:41:00.000-07:00Japp mayo verkar ju vara supervanligt här. Jag ser...Japp mayo verkar ju vara supervanligt här. Jag ser att folk köper jätteburkar i affären. Själv har jag tack och lov inte hakat på mayospåret. Jag minns knappt när jag åt mayo sist. Jag brukar byta ut mayo i potatissallader och annat mot naturelle youghurt istället och blanda med lite senap. Blir jättegott och inte alls lika fett som med mayo.Desireehttps://www.blogger.com/profile/09597312913386722575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-82093541010441526322008-07-17T23:24:00.000-07:002008-07-17T23:24:00.000-07:00Det är samma sak här i Costa Rica, folk äter majon...Det är samma sak här i Costa Rica, folk äter majonnäs till allt möjligt. Man får ofta majonnäs klickad på maten när man äter ute, alternativt en hel hög med majonnäspåsar. Konstigt att äta majonnäs på grönsaker förresten, de smakar ju gott i sig. :-)<BR/><BR/>Här köper man oftast majonnäs i "påsförpackning" med liten skruvkork. Det finns en massa olika sorter att välja på, men flesta verkar gilla de med citronsmak.<BR/><BR/>Själv gillar jag inte majonnäs och använder det nog bara till röror vid jul och påsk eller så.<BR/><BR/>Inget säljs på tub här heller förresten. Eller jo, tandkräm. :-)ninahttps://www.blogger.com/profile/14350747714143628424noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4842460906900046216.post-62210879945930830582008-07-17T20:57:00.000-07:002008-07-17T20:57:00.000-07:00Ja majonäs verkar nästan lika vanligt här som salt...Ja majonäs verkar nästan lika vanligt här som salt o peppar.... ;-)<BR/>Det är ju standard om man köper en macka på någon deli att välja mellan majonäs och mustard...<BR/>Jag gillar inte majonäs så mycket så jag tar alltid senap om det är val mellan dessa.<BR/>tror att enda gången jag använder majonäs i Sverige är en klick när jag äter räkmacka. Och om jag ev ska göra aijoli.<BR/>Hm, men här känns just majonäs samt jordnötssmör som väldigt väldigt väldigt vanligt. Till det mesta. Som grönsaksdip, sallader och på macka!Saltistjejenhttps://www.blogger.com/profile/01442558537705396813noreply@blogger.com