Monday, May 20, 2019

Snö på Mt Shasta

Efter en ordentlig värmebölja i april och början av maj blev det märkbart kyligare och det har till och med kommit regn den senaste veckan.
Jag har inget emot det svalare vädret och vi behövde verkligen regn eftersom det redan började bli torrt. Snart kommer det att bli varmare igen och det kommer säkert bli en lång och varm sommar.

Eftersom det varit rätt kyligt har till och med Mt Shasta fått en del snö! Berget lyste så vackert vitt idag.


Ingen vet vad sommaren kommer att föra med sig ifråga om bränder men tydligen har man redan gjort en del prognoser som talar om en mycket intensiv och lång brandsäsong. Vi har redan haft några mindre bränder både i mitt område och litet längre söderut. Som tur är har dessa bränder kunnat tas om hand snabbt.

Här finns en artikel som talar om prognoserna och en karta som visar hur hela västkusten i augusti mest troligt kommer att ha bränder. Kanske dags att inhandla en hazmat suit som har en inbyggd “breathing apparatus.”

https://www.kdrv.com/content/news/Agency-predicts-heavy-wildfire-season-along-West-Coast-509330761.html?fbclid=IwAR0GkXsCSD1Ljoav9s313NHx1pKf6HkmRN_x_HacWMy_QJGqV2URM0xqsFs


Bilden lånad från National Interagency Fire Center - https://www.predictiveservices.nifc.gov/outlooks/outlooks.htm

Förra veckan fick jag ta det lugnt och kunde inte gå på mina promenader i skogen. Något hade lagt sig snett i nedre ryggen och jag hade svårt att gå och till och med svårt att sitta. Fick ligga en del på kvällarna när jag hade kommit hem från jobbet. Då var jag tacksam att jag har min “magnetic pulser” som helt klart hjälpte. Jag skrev om den när jag hade skadan i min axel. Jag var på väg att ringa till min kiropraktor men det verkar som om jag börjar bli mer som vanligt som tur är. :)

8 comments:

Äventyret framtiden said...

Vädret i maj har varit "underligt" också här. Men nu, helt plötsligt så kom sommaren, vilket medför torka eftersom regnet inte visar sig. Allt exploderar samtidigt nu i naturen. Jag hoppas innerligen att ni ska slippa de hemska bränderna, men det är säkert en fåfäng önskan hos er.
Så jag förstår att du tycker att det är skönt just nu.
Fast inte din rygg förstås. Jag är glad att det verkar som att den är på bättringsvägen. Krya på dig Anne-Marie!

Anne-Marie said...

Karin: Vi hade bara runt +10-12 idag vilket är mycket kyligare än "normalt". Och i kväll kom det störtregn kombinerat med hagel vilket ledde till flera trafikolyckor här i Weed utmed/på motorvägen. Folk kör alldeles för fort utan att anpassa farten till väderförhållanden.
Ja, vi får se hur det blir med bränderna i sommar.
Ryggen har blivit i stort sett bra med hjälp av mina magneter. :)
Tack Karin!

Gunnel said...

De sista dagarna har vi haft väldigt varmt och kvavt. Det påminde lite om förra sommaren, men det hoppas jag verkligen inte att det ska bli så. Bränder slipper vi tack och lov ifrån och jag hoppas ni också ska klara er från större olyckor i sommar. Kram

Anne-Marie said...

Gunnel: Vi har haft ovanligt kyligt den senaste veckan. Har varit tvungen att sätta på värmen till och med. Nu verkar det som om det skall bli litet varmare framöver. Det var i alla fall ovanligt grönt i skogen när jag tog en promenad idag. Kram

Lena i Wales said...

Ja, detta väder. Det kan förespås, men hur det blir är en annan fråga.
Hemskt med dessa bränder. Vi kan bara hoppas att det inte blir allt för mycket.
Hoppas ryggen rättar till sig!

Annika said...

Ja, vi hade ju en underlig inledning av maj här hos mig också. Bara regn, kyla och grådask.
Nu verkar det stabiliserat, till viss del.
Det regnade en hel del då vi var i LA också. Brandrisken ansågs låg. Det är tydligt hur mycket man flaggar för det, för brandrisken alltså.
OCH det förstår jag.
Jag såg svarta förkolnade träd då vi får genom Santa Monica Mountanis i Malibu.
Hoppas verkligen att sommaren INTE ska bli lika vidrig som fjolårets.

OCH så din rygg, inte roligt
Skönt att det känns bättre nu.

Kramar!!

Anne-Marie said...

Lena: Vädret verkar inte längre kunna förutspås. Vi hade en otrolig störtskur häromkvällen med hagel som gjorde att 5 trafikolyckor uppstod kring motorvägen i Weed.
Tack! Ryggen har blivit i stort sett bra.

Anne-Marie said...

Annika: Jag vet att du har skrivit mycket om hur kallt och grådaskigt du har haft det. Jag har varit tacksam att det blev litet svalare och en del regn.
Eftersom solen har ett så kallat “solar minimum” nu påverkas jordens klimat och det blir kallare. Inget massmedia skriver om såklart.
Vi har en skylt i Mt Shasta som signalerar brandfara och den stod på “low” när jag var där förra helgen.
Ja, spåren efter bränderna kommer att finnas kvar länge. Eftersom det har regnat en hel del i hela Kalifornien denna vinter förutspår rätt många att brandfaran ligger relativt högt tyvärr pga att gräs och liknande växt till sig. Den som lever får se antar jag.
Kramar!!