Tuesday, January 31, 2017

Twilight zone med Skype

Ibland känns det som om man befinner sig i någon slags twilight zone. Så kändes det igår kväll.
Jag använder Skype för att prata med vänner i Sverige och också för att ringa till vanliga telefoner hos företag och myndigheter i Sverige. Dessutom har jag ett svenskt telefonnummer (08-nummer) som man kan ringa till från Sverige för en låg kostnad. Skype är alltså en del av mitt liv här i USA.

Igår kväll skulle jag sätta in litet pengar på mitt konto hos Skype och helt plötsligt blev jag "omdirigerad" till en Microsoft/Live-sida där jag skulle ange mitt födelsedatum. Det var något helt nytt som jag inte hade sett tidigare. Jag började ange mitt födelsedatum men av någon anledning blev året fel - jag blev ett barn/en minderårig i deras system! Det visade sig senare att jag inte alls var ensam om att vara med om att detta fel uppstod.

När jag gick vidare med inloggningen fick jag ett meddelande att jag var minderårig och behövde en förälders godkännande (på grund av det felaktiga födelseåret). Jag kom till en sida där jag skulle kunna ange ett kreditkort för att bevisa att jag var en vuxen men trots upprepade försök kom ett felmeddelande upp som gjorde att jag inte kom vidare. Paniken började komma litet grand eftersom jag inte hittade något telefonnummer till Skype och deras chat kunde man bara använda om man kunde logga in. Jag befann mig i ett moment 22 där jag inte kunde få kontakt med någon för att få hjälp.

Jag "googlade" och hittade hemsidor där andra haft exakt samma problem som jag hade och helt plötsligt hittade jag en sida där en person från Skype hade beskrivit vad man skulle göra. Det var samma sak som jag gjort utan att lyckas men av någon anledning fungerade länken till sidan där man skulle ange kreditkortet. Jag fyllde i vissa uppgifter och hoppades att det skulle fungera. Till slut kom ett meddelande att jag nu återigen fanns hos Skype! :) Och jag kunde sätta in pengarna på kontot. Pust!

Det här "projektet" tog troligen 1-1.5 timme att reda ut och jag drog en lättnadens suck att jag inte blivit helt utestängd från mitt konto där det fanns pengar och mina vänners Skypekontakter. Varför inloggningen med kravet på födelsedatum helt plötsligt dök upp har jag ingen aning om men uppenbarligen har även andra haft samma problem.

Tekniken är fantastisk för det mesta och gör det enklare många gånger men vid sådana här tillfällen undrar man verkligen hur systemen fungerar. Tack och lov att jag kan fortsätta att använda mitt Skypekonto. :)

Nyligen berättade jag vad jag gjort för att bli bättre i axeln men jag glömde nämna en ört som jag tog vid fotledsstukningen och som jag har tagit även nu. Cissus Quadrangularis heter den och kommer framför allt från Bangladesh, Indien och Sri Lanka. Wikipedia skriver: "Cissus quadrangularis is a perennial plant of the grape family. It is also known as veldt grape, devil's backbone, adamant creeper, asthisamharaka, hadjod and pirandai ... Cissus quadrangularis has been used as a medicinal plant since antiquity. Cissus has been used in various Ayurvedic classical medicines to heal broken bones and injured ligaments and tendons." Den används alltså framför allt för att hjälpa till vid läkningen av skelettet, ligament och senor. Jag tar den fortfarande och känner att den hjälper.


Jag gick en liten promenad i utkanten av skogen kring skolan idag och det var en ordentlig workout eftersom snön ligger rätt djup där fortfarande. Vi skall få mer nederbörd de närmaste dagarna - förhoppningsvis blir det mest regn.

Saturday, January 28, 2017

När kommer Aslan? :)

Min pappa var en person som alltid slog sig i slang med andra och han fick kontakt med väldigt många spännande och intressanta personer. Bland dessa fanns ett par som bodde på Särö utanför Kungsbacka. De bodde i ett hus som heter Villa Gövik som inte är vilket hus som helst. Det var Gustav V sommarhus under 35 år och var tydligen till salu förra året. Det är ett helt otroligt hus med 17 rum och en fantastisk utsikt. Den här hemsidan har några bilder och jag ser att huset har förändrats en hel del sedan jag var där på besök som ung flicka. Jag älskade detta stora hus. :)

http://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/hemnet/nu-kan-du-flytta-in-i-kungens-sommarhus/

Gustav V var god vän med familjen Keiller som bodde där från och med slutet av 30-talet. Det var en av medlemmarna i familjen Keiller som bodde där när min pappa lärde känna familjen på 70-talet. Min mamma och jag följde med dit en gång men sedan var det min pappa och jag som återkom på flera besök under ett antal år. Kvinnan i familjen och jag fick en speciell kontakt (hon gifte senare om sig med en man som var den sista rajahn/prinsen från Sarawak :)) och hon lät mig låna en bok som fick stor betydelse för mig. Det var CS Lewis bok “Silvertronen" (“The Silver Throne") som jag sträckläste och tyckte mycket om.

CS Lewis skrev flera böcker om Narnia som jag har läst och jag har även sett de filmer som gjorts baserade på böckerna. I boken “Häxan och Lejonet" (“The Lion, the Witch and the Wardrobe") kommer barnen för första gången till Narnia genom en garderob. Det råder ständig vinter på grund av en elak häxa och det är först när det goda lejonet Aslan kommer som det blir vår och sommar. Jag börjar tro att vi befinner oss i en evig vinter eftersom rekordsnön från förra helgen fortfarande ligger i stort sett intakt.
Jag åkte in till Mt Shasta idag för att handla mat och möttes av enorma snöhögar. De hade i alla fall röjt bra på gatorna så att man kunde köra.

Förhoppningsvis dyker Aslan upp snart och tar med sig litet varmare väder :)

Det här är BBCs filmatisering av “Häxan och Lejonet" och den är minst lika bra som den Disney gjorde.



Så här såg Mt Shasta ut idag och nog var det gott om snö.







Jag körde “bakvägen" och där var det stora snövallar. Man hade “skurit" snön för att bredda vägen.


Skolan har försökt röja snö på parkeringsplatserna och så här såg det ut bredvid mitt hus idag. :)

Thursday, January 26, 2017

Svävande berg

Det talas mycket i media om vad som är sant och inte sant nuförtiden. Det tänker jag inte gå in på just idag eftersom det har varit en lång dag med mycket att göra på jobbet.
Däremot kunde man tro att Mt Shastas vita topp hade blivit fritt svävande idag och att det inte fanns något mer.


Kanske vår dagliga tillvaro och det vi tror är verkligt är lika mycket en illusion som att Mt Shasta inte längre var ett helt berg. Vem vet. :)

Filmen The Matrix (som jag tycker mycket om) talar mycket om “what is real?" Jag återkommer säkert till detta ämne framöver.



Snön tycks ha frusit fast och snöhögarna ser ungefär lika stora ut som de gjorde efter helgens snöoväder. Det är mer eller mindre förenat med livsfara att ge sig ut och promenera så jag får tyvärr avstå just nu. Så här har baksidan av mitt hus sett ut nu under flera dagar.

Monday, January 23, 2017

Snötrött

Efter en helg med snöskottning och kanske en halvmeter nysnö, kraftiga vindar och elavbrott är jag slut. Min axel höll men kroppen är trött och jag känner av i ryggen att jag tillbringat flera timmar ute bland snödrivorna.

Därför tittar jag bara in här litet kort för att svara på trevliga kommentarer och skriva några rader. Tydligen skall det lugna ner sig och jag hoppas att det stämmer. Vi har inte plats för mer snö just nu.

Natten mellan lördag och söndag hade vi ett längre elavbrott och jag tillbringade några timmar med att titta på ett arbetsbolag från elbolaget som oförtröttligt arbetade i snöstormen - det blåste och snöade något helt otroligt. De lyckades reparera en transformator som hade skjutit av ett “fyrverkeri" av blixtar. Jag råkade vara uppe när det hände och kunde ge elbolaget exakta uppgifter var problemet var. Även om det var mitt i natten var det intressant att se hur de jobbade i snöyran och lyckades reparera elstolpen.

Skolan var stängd i fredags och i morse öppnade den 2 timmar senare än normalt. Förhoppningsvis kan vi komma in i litet mer normala rutiner under veckan.

Jag var ute i söndags, innan solen helt hade kommit upp, för att skotta och det var ett vinterlandskap som vi inte sett på 4-5 år.

Friday, January 20, 2017

USAs 45 president

Ja, vi behövde regn och snö vilket vi fått med råge sedan december men nu får det ta och lugna ner sig litet. Den gångna natten kom det ungefär 30 cm snö och motorvägen I-5 var på väg att stängas - igen. Den stängdes bara för ett par dagar sedan. Skolan har hållit stängt idag på grund av det dåliga vädret. Och det kommer in en ny mycket “farlig" storm i morgon kväll med mycket kraftiga vindar och mer snö. Suck! Vi har ingen torka längre så jag tycker att lågtrycken kan ta en litet sydligare bana så att södra Kalifornien får regnet.

Eftersom skolan höll stängt idag tittade jag faktiskt på delar av “spektaklet" i Washington DC. Donald Trump svors in som USAs 45 president. Det var grått, regnigt och Hillary såg inte glad ut innan hon kom ut i rampljuset.

Det talades, bads, sjöngs och Trump och Pence svors in som president respektive vice president. Jag var förvånad hur fort det gick när man svor in Trump. Sedan höll Trump sitt tal och det handlade mest om det han har talat om i valrörelsen.

Som jag skrev om tidigare vann Trump klart i Siskiyou County (han fick ca 55%) så här tror jag att många hoppas på att tillvaron på den fattiga landsbygden skall bli bättre. Vi får se när han börjar sitt jobb som USAs 45 president på måndag vad som händer.

Helt plötsligt såg jag upprörda kommentarer hos Facebook och andra hemsidor att Vita Husets hemsida såg annorlunda ut och att vissa texter försvunnit. Men, trodde folk att det skulle se ut likadant som när Obama var president? Verkar lite märkligt eftersom Trump självklart vill sätta sin prägel på texterna som hemsidan har och inte ta över Obamas. Byter man “ägare" blir det självklart förändringar.

Och sedan har jag sett videosnuttar om protester i Washington DC som urartat och folk som förstört privat egendom. Alltid väldigt tråkigt när det blir våld och vandalism och oskyldiga drabbas. Men folk är upprörda och troligen mest rädda för hur det kan komma att bli.

En del tycktes tro att Jorden skulle gå under idag men det har den ännu inte gjort. :) Vi försvann nästan i snön men det har nog ingenting att göra med vad som skedde i Washington DC.

Det här är en av “mina" snöhögar - den är ungefär 1,5 meter hög. Jag klarade av att skotta det mesta av min “driveway" men jag fick hjälp av få bort snövallen vid gatan eftersom den blir kompakt och mycket tung. Igår ringde jag till min “gamla" chef och frågade om en av hennes söner kunde hjälpa mig. Han jobbar inte just nu så det gjorde han gärna. Självklart fick han betalt och jag var tacksam för hjälpen.

Tuesday, January 17, 2017

Bloggen fyllde 10 år!

Medan bloggen låg i träda i höstas fyllde den 10 år!

Jag satte igång att blogga i november 2006 strax innan jag skulle flytta till Oregon. Det var litet trevande i början och litet läskigt att skriva saker som andra kunde läsa men relativt snart blev det vardagsmat att skriva inlägg och svara på kommentarer och skriva kommentarer hos andra bloggare.

Ni som följt bloggen länge vet att min vistelse i Oregon blev kortvarig eftersom Michael oväntat gick bort. Bara tre månader efter det att jag hade flyttat dit. Vi hade levt åtskilda under litet drygt ett år men var fortfarande gifta och goda vänner. Han hade köpt ett hus i nordöstra Oregon och vi tyckte det kunde vara trevligt att bo närmare varandra. Så jag sade upp mig från skolan (jag tycks göra det då och då ;)) och flyttade till Oregon. Men som sagt, det blev en kortvarig vistelse.

Efter det att jag kom tillbaka till Kalifornien var det naturligt att fortsätta att blogga och sedan har det rullat på. Ibland har jag litet svårt att förstå att det redan gått 10 år sedan jag startade bloggen men tiden tycks gå fort. Efter det ofrivilliga uppehållet i höstas känns det bra att åter vara tillbaka i bloggvärlden. Men som jag skrivit tidigare, jag skriver bara när jag tycker att jag har något att säga och det skall kännas inspirerande och roligt.

Ibland kan det vara väldigt praktiskt med bloggen eftersom det är relativt enkelt att söka och hitta när något speciellt hände. Det har jag gjort flera gånger under årens lopp. Bloggen är ett bra sätt att hålla koll på olika händelser.

Idag satte skolan igång med en rivstart och min hjärna känns litet “mosig" så det blir inget långt inlägg idag. Vi får se hur bra jag kan sova i natt eftersom vi har ett nytt oväder med starka vindar som är på ingång. Börjar faktiskt bli trött på denna blåst som känns obehaglig eftersom det kan blåsa väldigt mycket där jag bor. Enligt väderhemsidorna tycks det blir regn och snö och vinterväder den närmaste veckan.

I morse syntes den här vackra himlen när det började ljusna.

Sunday, January 15, 2017

Att läka naturligt

Jag är ingen fan av vanliga läkare och är allmänt litet misstänksam eftersom de tycks fokusera på små delar och helt tappar helheten. Jag är uppriktigt litet rädd att gå till läkare eftersom de ofta tror att de vet bäst och inte lyssnar. Därför gick jag aldrig till någon läkare när jag fick axelskadan. Nu tar sig säkert en del för pannan och tycker att jag är fullständigt vansinnig.

Jag hade en mindre “arsenal" av saker som jag visste om sedan jag stukade fotleden för några år sedan. Det var vintern 2012 när jag ramlade på svartisen på skolans parkeringsplats. Jag gick aldrig till läkare då heller utan bara till min kiropraktor. Mycket på grund av att jag behövde bli “tillrättalagd" i höfterna och fotleden. Axeln hade jag inte kunnat bli “tillrättalagd" i eftersom jag hade blivit sämre då. Jag känner min kropp rätt väl och vet vad man kan och inte kan göra.

Fortfarande är axeln inte som den skall men den är helt klart mycket starkare, mera rörlig och jag får inte ont nu såvida jag inte behöver skotta en halvmeter snö. Men det är en bit kvar tills den förhoppningsvis fungerar som den gjorde innan jag blev skadad.

Eftersom jag inte under några omständigheter skulle ta kortison (har sett alldeles för mycket negativt efter intag av kortison på nära håll) har jag tagit gurkmeja eller “turmeric/curcumin" på engelska. Gurkmeja är antiinflammatorisk och hjälper bra. Man måste dock vara litet påläst vilken typ man använder om man köper tillskott i form av tabletter. Det finns många sorter som inte gör någon nytta alls nästan.


Jag använde också en “ointment" som tränger in i huden, muskler, senor och skelett och den smörjde jag på ett par gånger om dagen. Den innehåller bara naturliga ingredienser och verkar fungera bra: Extra Virgin Olive Oil, Wheat Germ Oil, White Oak Bark, Comfrey Root, Mullein Leaf, Black Walnut Leaf, Marshmallow Root, Gravel Root, Wormwood Herb, Lobelia Herb, Skullcap Herb & Beeswax.


Eftersom jag helt och fullt tror att olika former av magneter läker (har många personliga erfarenheter av detta) är den här “apparaten" något som jag använt flitigt. Michael hade köpt en för många år sedan som jag använde vid fotledsstukningen men tyvärr slutade den att fungera så jag köpte en ny via eBay. Helt billig var den inte (runt $300) men den ville jag inte vara utan. Det är en så kallad “magnetic pulser" och den tränger rakt igenom kroppens olika lager och jag är 100% övertygad om att den varit en stor orsak till att jag inte behövt gå till läkare. Väl värda pengar.


Och när man blir litet äldre tar läkeprocessen längre tid - det är bara att konstatera. Jag har gått som min farmor nu när det varit halt och isigt en längre tid. Hon gick med små, små steg och det fungerar. Men visst känner man sig som en 80-åring. :) Whatever works är mitt motto. Nu får jag ju tänka på både fotleden och axeln.

Den atmosfäriska floden lär återkomma till oss under veckan med mer regn, snö och vindar. Den skulle behövas litet längre söderut eftersom södra Kalifornien fortfarande har torka.

Thursday, January 12, 2017

Att avlöna sig själv

Eftersom jag har uppnått “seniorålder" ;) har andra möjligheter öppnat upp sig jämfört med tidigare. Bland annat kan jag börja ta ut pengar från min privata pensionsförsäkring i Sverige. Det var denna pensionsförsäkring som “ställde till det" mest när jag var tvungen att ta hjälp av advokaten visavi IRS under 2015.

Under ca 10 år betalade jag in till pensionsförsäkringen men när jag begav mig till USA 1997 gick det givetvis inte eftersom jag inte hade någon inkomst i Sverige. Pensionsförsäkringen har funnits där under ca 20 år men pengarna har varit låsta eftersom jag varit “för ung". Men nu när jag blivit “senior" kan jag helt plötsligt komma åt pengarna. Självklart får jag inte ut lika mycket som om jag väntar tills jag blir äldre men jag har bestämt mig att börja ta ut dem i år.

Bor man utomlands är det dock inte bara att be företaget sätta igång utbetalningarna utan man måste se till att man vet var och hur dessa skall beskattas. Efter ett par samtal med Skatteverket i Sverige, kontakt med ett företag i Sverige som har rådgivning beträffande skatter och efter att ha försökt läsa delar av skatteavtalet mellan USA och Sverige blev det klart att utbetalningarna bara skall beskattas i USA.

Innan jul skickade jag in blanketten man skall använda för att få detta beslutat hos Skatteverket och fick till slut klart för mig att den faktiskt kommit fram - den spårning som mitt kuvert hade tog slut efter Arlanda. Jag fick kontakt med den person som handlade mitt ärende och har mejlat fram och tillbaka en del med henne eftersom det inte alls var så enkelt att bara skicka in blanketten till Skatteverket. Trots tidigare samtal med personal där var det ingen som hade upplyst mig om att jag också var tvungen att skaffa ett så kallat hemvistintyg från IRS (Internal Revenue Service) plus att ytterligare en blankett skall skickas in till Skatteverket när jag väl fått hemvistintyget. Tidigare i veckan skickade jag in en blankett till IRS för att få hemvistintyget. Gratis var det dock inte utan de skall ha betalt för att ställa ut detta intyg.
Nu är det bara att vänta på intyget vilket kan ta flera veckor att få. Vi får se hur lång tid det tar innan jag kan börja få utbetalningarna att sätta igång.

Det är mina pengar som jag nu kommer att betala mig själv med. :) Inga stora summor per månad men det känns som ett första steg på vägen till (förhoppningsvis) något nytt.

Så här mycket pengar rör det sig inte om. :)

Monday, January 9, 2017

Weed i tidningen igen

Det skrivs om lilla Weed då och då. Självklart skrevs det efter den ödeläggande branden 2014 (the Boles Fire) och det har skrivits i New York Times om situationen med vattentillgången eftersom Crystal Geyser och företaget Roseburg (som har ett timmerbruk här) vill ta vårt fina och goda vatten och sälja på flaska. Ett uttalande lär ha gjorts som visar hur giriga dessa personer och företag är “Timber Company tells California town ’Go find your own water.’"
http://www.nytimes.com/2016/10/02/us/california-drought-weed-mount-shasta.html?_r=0

Senast idag skrevs det i LA Times om Weed. Donald Trump vann klart i Siskiyou County och av någon anledning har det varit ett starkt republikanskt stöd under lång tid i det här området. Trump vann med ungefär 55%. Flera andra "counties“ i nordligaste Kalifornien gav också sina röster till Trump till skillnad mot stora delar av Kalifornien där Hillary vann klart.

Jag vet faktiskt inte varför det är ett så starkt stöd för republikanerna här men det kanske har att göra med att demokraterna i Sacramento sitter och styr och ställer utan någon som helst koppling till och förståelse för de utmaningar och förhållanden som finns här i "utkanten“ av Kalifornien. Folk här är uppriktigt sagt urless på hur de som bestämmer i Sacramento beter sig. Kanske därför som State of Jefferson funnits som en möjlighet här under lång tid.

Artikeln handlar om hur "latinos“ i det här området inte har märkt någon skillnad mot hur det var före valet. Till skillnad mot stora delar av Kalifornien har Siskiyou County en mycket stor "white“ befolkning. Här talar man ju fortfarande om "white,“ "hispanic,“ osv vilket man ju absolut inte får säga till exempel i Sverige.

http://www.latimes.com/local/california/la-me-weed-counter-to-national-division-20161215-story.html

De senaste dagarnas oväder har verkligen ställt till det i Kalifornien med översvämningar, nedfallna träd, avstängda motorvägar och så vidare.
Ett stort och välkänt Sequoiaträd (ett av jätteträden) föll under helgen. Det var en stor turistattraktion som många besökte.

Den här videon visar trädet som föll. Tragiskt när en sådan jätte inte finns kvar längre tycker jag.

Saturday, January 7, 2017

Listor och extremt väder

Men vilken vinter vi har. I morse när jag klev upp var det “snöstorm galore" och man såg inte långt. Det kom säkert ytterligare 30 cm eller mer även idag. Och det har blåst något helt otroligt. Jag var givetvis tvungen att ge mig ut och skotta - igen. Vi får se hur länge min axel håller. Tur i alla fall att jag skadade mig under sommaren och inte nu under vintern. Dessutom var det extremt kallt ett par dagar. I fredags morse var det runt -15 C på min termometer. I en stad en bit norrut (inte så långt från staden Yreka) var det -25! Det är mycket kallt för att vara i det här området.

Jag tycker varken om kyla eller snö men det är inte mycket jag kan göra mer än att försöka hålla undan snön så gott det går. De har talat om översvämningar i Kalifornien på grund av fler fronter som skall komma med regn de närmaste dagarna. De säger att det kan bli lika illa som det var 1997. Jag minns de översvämningarna eftersom jag var på väg hit och undrade hur det skulle gå. Om det regnar och all denna snö smälter finns det givetvis stor risk att det blir översvämningar.

Nog om vädret för denna gången. Att skriva listor tycker jag är perfekt och brukar göra det ofta för att komma ihåg olika saker. Den listan som jag nu skriver här på bloggen hittade jag på ett par, tre olika bloggar och tyckte det kunde vara litet kul att ha med även hos mig.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag bestämde mig för att börja ta ut pengar under 2017 från min privata pensionsförsäkring i Sverige. Kommer att skriva mer om detta i ett separat inlägg eftersom det är ett projekt i sig.

Vilka länder besökte du?
Befann mig bara i USA under 2016.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Ett eget hus som bara jag bor i. :)

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
28 juni när axelskadan uppstod. Denna segdragna skada som fortfarande gör att jag är litet handikappad.

Vad var din största framgång 2016?
Att jag inte blev “tokig" när skolan helt fick fnatt beträffande min tjänst.

Bästa köpet?
En handväska som jag gav mig själv som födelsedagspresent när jag fyllde 55. :)

Vad spenderade du mest pengar på?
Den person som gjorde min deklaration! Skall prova en annan tjänst i år och se hur det fungerar. Har redan bokat en tid. Gör de inte rätt vet jag ju i alla fall hur det skall vara. Vill ha en “mellanhand" som verkar som en buffert efter det jag gick igenom 2015 visavi USAs skatteverk.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag gjort vissa inre förändringar som jag hoppas kommer att hjälpa mig framöver. Blir litet väl personligt att gå in på dessa så skriver bara detta.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer frustrerad skulle jag vilja påstå på grund av hur skolan har agerat och att axelskadan gjorde att jag inte kunde göra särskilt mycket under lång tid.

Blev du kär i år?
Inte vad jag vet.

Favoritprogram på TV?
Jag tittar rätt litet på TV numera men jag gillar serien The Big Bang Theory och skrattar gott åt olika avsnitt.

Något du önskade dig och fick?
Något du önskade dig och inte fick?
Kan inte komma på något direkt för endera frågan.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag hade en helt vanlig lördag vad jag minns. Fick många födelsedagshälsningar via Facebook och email.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att få ha varit frisk hela året vilket inte blev fallet.

Vad fick dig att må bra?
Promenader i skogen och att äta nyttig och god mat.

Vem saknade du?
Jag tänkte en del på min pappa och kände att det hade varit roligt att ha haft kontakt med honom.

De bästa nya människorna du träffade?
Ett par trevliga och bra arbetskamrater som jag kommer bra överens med. Detta kändes extra viktigt när min chef gick i pension i oktober. Hon och jag hade jobbat tillsammans under 11 år.

Mest stolt över?
Att jag valde “the high way" i relation till en person som helt feltolkade en situation.

Högsta önskan just nu?
Att saker och ting skall börja falla på plats mera under 2017 så att jag kanske kan ha litet mer av ett liv som känns mer tillfredsställande än vad det gjort under 2016. Jag vet att det kommer att innebära en flytt och troligen stora förändringar.

Här kommer litet roliga scener från Big Bang Theory. :)

Tuesday, January 3, 2017

Snö i massor

Vi har inte haft några större mängder snö på länge. Det var vintern 2012/13 som vi senast hade mycket snö. Sedan kom torkan med flera vintrar när solen bara sken och det var +10 stora delar av vintern. Nu är det dock dags igen.

Det har snöat hela dagen och det fortsätter att vräka ner. Jag kan tänka mig att vi kanske kommer att ha en halvmeter minst i morgon bitti.

Jag fick skotta när jag kom hem från jobbet idag och måste nog ge mig ut igen innan jag lägger mig. Inte alls särskilt bra för axeln men det måste göras eftersom det blir jobbigare om man inte håller undan snön. Det blir tyvärr ingen bloggrunda för mig idag eftersom jag får tänka på hur mycket jag ansträger axeln men ville i alla fall skriva några rader.

Det snöar så mycket att man nu har stängt av den stora motorvägen I-5 som går genom Mt Shasta och Weed. Vid gränsen till Oregon söderut och strax norr om staden Reddning norrut. Vi ligger däremellan och är avstängda tills snön avtar och man kan röja på motorvägen. Det har inte hänt sedan december 2012.

Det intressanta är att man fortfarande kräver “chains", det vill säga snökedjor för att få köra vissa sträckor. Jag har aldrig satt på sådana och vet inte ens hur man gör.

Jag är mycket tacksam att jag bor 1 minuts promenad från jobbet. Vi får se om skolan ens är öppen i morgon. Är I-5 stängd brukar skolan stänga.

Från Caltrans hemsida (de har hand om vägarna här i Kalifornien):

Caltrans I-5:
IS CLOSED 10 MI NORTH OF REDDING /AT FAWNDALE/ (SHASTA CO) - DUE TO SNOW - MOTORISTS ARE ADVISED TO USE AN ALTERNATE ROUTE
IS CLOSED TO NORTHBOUND TRAFFIC AT THE JCT OF SR 3 /IN YREKA/ (SISKIYOU CO) - DUE TO SNOW - MOTORISTS ARE ADVISED TO USE AN ALTERNATE ROUTE
IS CLOSED TO SOUTHBOUND TRAFFIC AT THE OREGON STATE LINE - DUE TO SNOW - MOTORISTS ARE ADVISED TO USE AN ALTERNATE ROUTE
CHAINS OR SNOW TIRES ARE REQUIRED FROM WEED TO 3 MI NORTH OF WEED (SISKIYOU CO)
CHAINS OR SNOW TIRES ARE REQUIRED FROM 3 MI NORTH TO 8 MI NORTH OF YREKA (SISKIYOU CO) /ANDERSON GRADE/

Bild tagen för ca 30 minuter sedan nu på kvällen! Tur att jag har Yaktrax och “walking sticks." :) Det behövs nu.

Monday, January 2, 2017

Att blogga

Det känns bra hittills att vara tillbaka i bloggvärlden. :) Kul att så många tittat in här och kommenterat. Tack för det! :)

När jag kollade de bloggar jag brukar läsa och skriva kommentarer hos insåg jag att det var inte bara jag som tagit ett längre blogguppehåll. Flera av mina favoriter har också legat lågt eller kommer att ta en paus. Det kändes rätt bra att det inte bara var jag som varit borta från “blogglandia" en längre tid.

Jag har alltid varit ärlig med att jag bara skriver om jag känner att jag har något vettigt att skriva om och bara om jag har lust och inspiration. Nu kom ju en skada till som faktiskt gjorde det väldigt svårt rent fysiskt att skriva utan att få ont.
Att skriva för att man “måste" skriva och för att man inte kanske vågar släppa taget om bloggvärlden det känns fel tycker jag. Och jag har också litet svårt för de som bara bloggar om “feel good" och “myspys". Livet består av hela spektrumet av känslor och upplevelser och jag tycker det känns helt rätt att dela med sig av både det positiva och mindre positiva. Så har jag alltid gjort och kommer att fortsätta att göra.

Bloggvärlden är fantastisk eftersom man kan få kontakt med folk över hela världen som man annars aldrig skulle ha kunnat få kontakt med. Och jag som inte har direkt några svenskar omkring mig upplever att jag inte känner mig lika “ensam" här i USA eftersom jag fått kontakt med många fantastiskt trevliga svenskar som bor här och som bloggar. Jag upplever att vi blivit vänner även om vi faktiskt aldrig träffats “på riktigt". Jag hoppas att kunna få träffa flera av dem någon gång men avstånden är ju som bekant mycket stora i USA.

Idag är sista dagen på skolans jullov - tyvärr - och jag måste ringa till min hyresvärd eftersom mina grannar (återigen) inte varit särskilt “roliga" den senaste veckan. Ett mål jag har och som jag hoppas kunna uppnå under 2017 är att äga mitt boende och att jag bor helt själv där och inte har någon vägg i vägg.

Jag har lyssnat på Sveriges Radio Bjällerklang en hel del under december och hörde den här låten som jag har spelat en hel del sedan dess. :)