Thursday, May 4, 2017

May the fourth be with you! :)

Vi har fortfarande litet tid kvar på Star Wars Day här på västkusten. Den fjärde maj firas Star Wars och “May the fourth be with you!" :) Det går ju bra att leka litet extra med engelskan en sådan här dag när det är den fjärde maj.

Min pappa och jag såg de första filmerna i Star Wars-trilogin och tyckte mycket om dem. De senare filmerna har jag aldrig sett och känner ingen direkt längtan att se heller. George Lucas utlovade fler filmer redan från början men det tog sin tid för de senare att komma.

Förra året gick allas vår Princess Leia (Carrie Fisher) bort. Ingen mer gyllene bikini och en del av Star Wars-eran försvann för gott.

En av mina favoriter från filmerna är den lille figuren Yoda. Han som har rätt häftiga krafter och som lär Luke Skywalker att också bli en Jedi Master.Mel Brooks har gjort, och även medverkat i, en rätt rolig parodi på Star Wars-filmerna. “Spaceballs" driver med det mesta som går att driva med. :) “May the Schwartz be with you" (May the Force be With You) och “They’ve gone into plaid" (They’ve gone into warp speed) är klassiker som kommer från den filmen.Nördarna i The Big Bang Theory är också Star Wars-fans och det leder till alla möjliga komplikationer. :)De här filmerna har helt klart påverkat flera generationer och antingen tycker man om dem eller inte. Har ni som läser några Star Wars-minnen?

6 comments:

Gunnel said...

Jag gillar också Star Wars, men bara de gamla filmerna. Precis som du så tycker jag Joda är bäst. När Peter var ca 6 år ville han se en film där ewokerna var med (vet inte riktigt hur det stavas). De är så gulliga och liknar smånallar. Det var bara ungdomar där på biografen och trängseln var enorm. Jag fick stå och hålla om Peter och sätta ut armbågarna så han inte blev nertrampad. T.o.m. Peter minns hur trångt det var. Ha en skön helg

Annika said...

Nej, jag gillar inte SW.
Peter ÄLSKAR dem! Men han får se dem utan mig.
Vet inte varför jag aldrig fastnat för dem? Gillar inte science fiction så mkt, det kan vara det.
MEN ack och o, resten av världen älskar ju dem, så MY LOSS!
Peter vill så gärna att jag ska se Guardians of the Galaxy med honom. Han tror jag kommer att gilla den, hehe.
Jaja, jag kanske gör det då :-)
MEN jag gillar verkligen May the fourth be with you. Roligt.
Ha en fin helg nu!!
Kramar!!

Anne-Marie said...

Gunnel: De nya filmerna har jag bara sett trailers för och de ser inte riktigt lika bra ut som de äldre tycker jag. Yoda är en söt liten “filur". :) Ja just det ja, ewokerna var rätt söta också. De här första Star Wars filmerna kom under den perioden när även ET och Close Encounters of the Third Kind kom. Min pappa och jag såg alla dessa med stor behållning. Ha det fint!

Anne-Marie said...Annika: Man behöver inte tycka om Star Wars -filmerna. :)
Jag gillar viss science fiction och som jag skrev till Gunnel såg min pappa och jag även ET och Close Encounters of the Third Kind med stor behållning.
Jag har bara fått känslan av att de nyare filmerna inte riktigt håller samma kvalitet som de äldre.
Peter får kanske se filmen med en kompis om du inte vill gå? Michael och jag brukade gå på bio ibland men inte särskilt ofta men vi såg massor med filmer hemma som vi hyrde. Det var på den tiden när det fanns VHS-band.
Ha det fint på bröllopet! Kramar!!

Annica said...

Det må ses som en allvarlig brist i min "allmänbildning" men jag har inte sett en enda av Star Wars-filmerna. Den bristen står jag ut med. :) Filmerna har ju även visats i TV men eftersom de inte tilltalar mig så har jag struntat i dem. Jag är antagligen en mycket trist och tråkig typ. :(
Kram och tillönskan om en trevlig helg i Weed!

Anne-Marie said...

Annica: Nej, det är upp till var och en vad man vill se för filmer. :) Jag har säkert missat massor med filmer som du har sett. Jag tror att de skulle ha en maratonvisning av Star Wars-filmerna i TV just den 4 maj men det var inget jag tittade på. Inte alls Annica. Du verkar ha många intressanta och spännande intressen. Kram tillbaka från ett kallt Weed!