Thursday, June 12, 2014

Sommarblommor

Första arbetsveckan efter semestern är avklarad och det är rätt skönt att den bara bestod av fyra arbetsdagar. :) Att ha litet längre helger under sommaren är inte alls dumt - trots att vi får ta semester för att jobba kortare dagar.

Idag var det litet mer behagliga temperaturer och jag känner svalare luft komma genom fönstret nu på kvällen. Har man ingen luftkonditionering är det bra att det är kyligare på nätterna så att bostaden kan kylas ner.

Tog en promenad efter jobbet och såg en del sommarblommor. Vi har inte alls lika många som vanligt beroende på torkan men de som fanns lyste upp i olika färger.Har inte visat bilder på berget på länge. Så litet snö det är redan. Den senaste veckans hetta har smält väldigt mycket av det vita. Så här brukar berget se ut i slutet av sommaren. Min första sommar här var det mycket snö ända fram till slutet av juli och Michael fick förklara att man inte kunde åka upp särskilt högt på berget eftersom vägarna helt enkelt var avstängda på grund av snö. Det är uppenbarligen inga problem med det i år.I morgon är det fredag den 13, fullmåne och solstormar lär vara på väg. Kanske en dag att bara ta det lugnt hemma. :)

19 comments:

Gabrielle RW said...

Åh, svenska smörblommor har du där ser jag!
Vackra bilder - även på berget.

Desiree said...

Fina blommor som blommar hos dig just nu. Skönt att värsta hettan har lagt sig. Här har det också blivit bättre idag och ska bli mer lagom till helgen. Här blir det tyvärr inte vidare svalt på nätterna. Det hjälper något att öppna upp fönstrena på natten men man måste ändå köra med fläkt för att man ska kunna sova ok.
Ha en fin helg.

Maria said...

Jag hoppas du har en skön dag :)

Kram

Maria said...

Jag hoppas du har en skön dag :)

Kram

Maria said...

Jag hoppas du har en skön dag :)

Kram

Maria said...

Jag hoppas du har en skön dag :)

Kram

Annica said...

Skönt att du fått lite svalare. Det är jobbigt och tröttsamt när det är väldigt varmt. Själv pustar jag när temperaturen börjar närma sig +22-23.
Visste inte att det växte "svenska" (hihi!) smörblommor i Kalifornien. ;) De gör sig bra tillsammans med de andra blom-snyggisarna.
Berget är andlöst vackert! Och otroligt imponerande. Man känner en slags vördnad bara av att se det på bild. Hur ska det då inte kännas att ha det alldeles nära...
Ha en riktigt fin helg! Kram!

Anne-Marie said...

Gabrielle: Välkommen hit! Kikade in på din blogg - återkommer säkert dit.
Ja nog ser det ut som "svenska" smörblommor. :)
Berget är mäktigt och jag imponeras fortfarande av det efter 17 år.

Anne-Marie said...

Desiree: Det är inte alls samma blomsterprakt som vi brukar ha. Torkan gör sitt märker man.
Det svalare vädret är nog bara tillfälligt tyvärr. Prognosen ser ut att bjuda på mycket varmare väder igen om några dagar.
Fördelen med att bo så högt upp som vi gör är att det faktiskt (för det mesta) blir riktigt svalt på nätterna. Ha en fin helg du också! Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Tack! Hoppas att du också hade en fin fredag. Kram!

Anne-Marie said...

Annica: Min första sommar här var jobbig med tanke på värmen. Jag var inte alls så van då som jag är nu. Man vänjer sig faktiskt. Men +35-40 är alldeles för varmt.
Det kanske är amerikanska kusiner ;) till de svenska smörblommorna. Förra året hade vi fler blommor men jag antar att torkan påverkar.
Berget är mäktigt och imponerande. Och de här bilderna visar egentligen bara en del av det. När man ser hela berget med sin stora "bas" är det ännu mera mäktigt. Utan detta berg skulle det helt klart vara mera slätstruktet här. Mt Shasta har under långa tider ansetts vara ett heligt berg.
Där jag bodde tidigare hade jag utsikt från min bostad över berget. Den utsikten saknar jag.
Nu får jag gå ut på gatan vilket inte blir riktigt samma sak. De här bilderna är från "min" gata.
Ha en fin helg! Kram!

My kids' Mom said...

Jag går också runt och tar bilder på blommor som du har sett :-) Precis som om det vore ett sätt för mig att kunna ta dem med mig till SAn Diego :-)

Smörblommor i Kalifornien! Det har jag aldrig sett. Vad glad jag skulle bli om jag skulle hitta det där.

Tack för din healing! Jag mår faktiskt mycket bättre.

Ha en underbar helg.
Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Anneli: Jodå, jag har sett dina fina blommor. :) Nej, men fotona kan du ju ta med dig och ha som härliga minnen. Och du har ju din friggebod och allt annat trevligt som du kan komma till framöver.
Smörblommor växer nog inte så långt söderut som San Diego.
Vad glad jag blir att du mår bättre. :) Tack för ditt mail - skriver till dig när du är i USA. Tänk att vi kommer att vara i samma stat nu. Kul! :)
Ha en fin helg! Kram!

Gunnel said...

Kul och se att man känner igen en del av blommorna du visar. Just nu är det helt perfekt sommarväder här hos mig, så jag bara njuter. Kram

Channal said...

Nästa gång det är fullmåne på en fredag den 13:e blir om 98 år! Missade månen. Men idag har vi storm!!

Otroligt vacker med berget... och underbara blommor! Smörblommor är en liten favorit.

Trevlig helg kära du! KRAM Anna

Gunilla Nardin said...

Utan sno sa framstar berget som en kraftfull vulkan!vilket den ju ar! Tur att utbrotten ar sallsynta. Och "svenska" smorblommor ger mig
hemlangtan, trodde inte de fanns
i Kalifornien.
Idag ar det nagot svalare har , tack o lov for det! Varmen tar musten ur mig.
Tyvarr vankas askvader och det tycker jag inte sarskilt mycket om,
ar radd for blixtnedslag, som vi ju har haft tva ganger redan.
<sa det ar inte sant, som det sags
att blixten aldrig slar ned tva ganger pa samma stalle!

Nu far du ha en riktigt fin
weekend AM!
Stor Kram ifran Frankrike!!
Gunilla

Anne-Marie said...

Gunnel: Vissa växter är säkert desamma. Sedan har vi en en hel del växter som inte finns i Sverige pga att vi ligger så mycket längre söderut och att vi ligger 1000 meter över havet plus att det är vulkanisk mark.
Härligt med bra, svenskt sommarväder. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Det visste jag inte att det dröjer så länge tills det blir fullmåne fredag den 13. Jag såg fullmånen igår kväll - det var nästan litet ljust utomhus.
Berget är vackert även utan snö. Men med snö blir det litet mer magiskt. :)
Ha det gott fina Anna! Kram!

Anne-Marie said...

Gunilla: Berget är helt korrekt en vulkan - en våldsam sådan om den skulle få utbrott. Det lär ha varit ett utbrott på 1700-talet.
Smörblommor finns nog inte längre söderut i Kalifornien. Eftersom vi ligger precis vid gränsen till Oregon ligger vi rätt långt norrut.
Igår och idag var det mer behagligt men det skall bli varmare igen till veckan. Åska är otrevligt om den kommer riktigt nära. Tror absolut att blixten kan slå ner på samma ställe mer än en gång. Det låter väldigt otrevligt.
Ha en fin helg du också! Stor kram!!