Friday, January 24, 2014

Den fantastiska bloggvärlden

För litet drygt 7 år sedan startade jag min blogg. Jag hade nog aldrig kunnat drömma om att jag fortfarande efter 7 år skulle blogga och känna inspiration att skriva blogginlägg flera gånger i veckan.
Då var det en ny värld för mig och det tog ett tag att hitta "min röst" och den form för bloggen som kändes bra.
Jag minns fortfarande att jag var riktigt nervös när jag tryckte "publish" för mitt första inlägg. ;)

Hade bloggar funnits när jag kom till USA hade det var mycket enklare att anpassa sig till den amerikanska kulturen och vardagen än vad det var för mig. Det tog mig rätt många år att verkligen acceptera att det var här jag bodde och att det inte var som i Sverige.
Genom min blogg har jag kommit i kontakt med många roliga, intressanta och inspirerande bloggar och bloggare. Inte bara här i USA utan även i andra delar av världen. Och jag har förstått genom de kontakterna att allt det jag känt som invandrare är helt naturligt. Det var inget konstigt och unikt för mig. Eftersom jag levde med en amerikan under ca 9 år och jag egentligen bara umgåtts med amerikaner under mina år i USA har jag inte haft någon daglig kontakt med andra invandrade svenskar och kunnat få bekräftat det jag känt och upplevt. Det var det tomrummet som de andra bloggarna fyllde.

Bloggen hjälpte mig också att komma över det dåliga självförtroendet jag hade under många år när det gällde att skriva. Det var min svenskalärare i högstadiet som gav mig tvivel. Därför är det extra roligt när man får ett erkännande genom de olika slags bloggnomineringar som finns. Idag damp det ner två. Om jag förstått det hela rätt så får man rösta på sina favoritbloggar och jag ser att några av de bloggar jag följer också fått äran att bli nominerade. Kul! Det känns mest roligt att bli nominerad men om någon vill rösta på min blogg klickar man på länkarna och skriver in namnet på min blogg (Att bo i USA) och "adressen" (av någon anledning har de använt sig av den svenska - http://bo-i-usa.blogspot.se).

http://www.supersavertravel.se/tavling/travel-blog-awards/2013/usa-blogg

Travel Blog Awards 2014! Det finns massor av vandrarhem Malmö - både i centrum och lite längre bort.


http://www.supersavertravel.se/tavling/travel-blog-awards/2013/leva-utomlands

Travel Blog Awards 2014! Fynda billiga hotell London och spara på utgifterna!

23 comments:

Fullblodsekologen said...

Så klart jag ska rösta på dig!! Jag hittade hit för snart ett år sedan av en slump. Var inne på någon svensk blogglista (vet inte hur jag hamnade där). Man ombads där att plocka ut 2 stycken av alla bloggarna och skriva ett inlägg. Tja det kan jag väl göra tänkte jag. Tyckte "Att bo i USA" lät som en spännande blogg, och på den vägen är det:)
Kram/Annelie

Gunilla N said...

Nu har jag rostat. Din blogg ar val vard att vinna.Den ar arlig och informativ, undrar ibland hur du som knappt talat svenska under alla ar kan halla svenskan sa levande.

Hoppas du vinner!

Kram Gunilla N
Katta said...

Du har en bra blogg, jag gillar ditt sätt att belysa saker. Sedan är vi fler som ligger på deras nomineringslista :) Smart marknadsföring av Supersaver helt enkelt!

Jag lägger min röst för dig!

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie, Nu har jag röstat på dig i båda kategorierna. Lycka till!!

Ja, jag håller med om bloggvärlden. Tänk att få komma i kontakt med och ha kontakt med sådana trevliga och intressanta människor som man absolutinte hade träffat påannars. Jag är så glad att jag hittade din blogg!

Kramar,

Anneli

Annica said...

Det här var det lättaste valet jag röstat i. Någonsin! Svårare blir det i maj (EU-parlamentet) och september (riksdagsvalet). ;)
Ett alldeles självklart val att rösta på din blogg! Den är saklig och informativ, trevlig och humoristisk. Allt detta gör den väldigt intressant och rolig att läsa!
Så där ja, röstningen avklarad! :) Håller tummarna för att du vinner!
Ha det gott!

Mimmi said...

Det är ju helt självklart att jag röstar på dig, så rösterna har skickats in. Lycka till!!

Kram,

M :o)

Anonymous said...

Hej,
Jag började läsa din blogg i februari 2013 när vi köpte hus i Fort Lauderdale.
Har läst alla dina bloggar sedan dess. De är såå bra, så det är klart att jag röstat på dig.
Eva

malix said...

klart jag röstar på dig som jag nu läst ganska så länge, vet inte riktigt när jag började men ska erkänna att jag läst vart enda inlägg. Det är det som är bra med bloggar. Att man kan läsa ikapp :) ha en fin dag och nu håller jag tummar på att du ska vinna :)

Anne-Marie said...

Annelie: Tack! :) Säkert också marknadsföringsknep av företaget som anordnar tävlingen så att de får synas mer.
Väldigt trevligt att du hittade hit tycker jag eftersom jag fick anledning att hitta till din fina blogg. Du kan så mycket om miljö, mat och tvålar. :)
Kram!!

Anne-Marie said...

Gunilla! Tack! :) Tror inte att jag har så stor chans bland utbudet av bloggar men det spelar ingen roll.
Roligt att du hittat hit - synd att du inte har någon blogg. Skulle gärna läsa om ditt Frankrike.
Jag tror att jag var såpass "gammal" när jag kom till USA (35) så det kan nog vara en stor anledning till att jag aldrig egentligen tappat svenskan. Men visst kommer ibland engelska ord före de svenska i huvudet på mig. :)
Kram!!

Anne-Marie said...

Katta: Tack för dina fina ord om min blogg. :)
Säkert ett stort marknadsföringstrick av det här företaget men visst kan det vara litet kul att synas ibland också på listorna. Såg att du också finns med - grattis! Hade inte tid igår att rösta men skall ta tag i det idag.
Kram!

Anne-Marie said...

Anneli: Tack - vad glad jag blir! :) Men mest roligt är det att man kan hitta andra människor och deras bloggar.
Tycker mycket om din blogg och det du skriver om. Just att du blandar ämnen - inredning, vackra vyer, Lando förstås ;) och djupare, mer filosofiska inlägg.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Annica: Tack! Vad snäll du är. Och tack för dina väldigt fina ord om min blogg. Sådant värmer. :)
Tycker om din blogg också och dina blandade ämnen och finurliga sätt att skriva.
Jaha, det är val i både EU och Sverige i år. Har ingen koll ärligt talat på sådant numera.
Ha en fin söndag!

Anne-Marie said...

Mimmi: Tack snälla du! Kollade idag bara på kul hur det såg ut bland bloggställningen. Ingen förändring alls sedan igår så vem vet, kanske detta bara är en stor "ploj" från företagets sida. Spelar ingen roll för mig vad som händer. :) Kram!

Anne-Marie said...

Eva: Tack! Inte dåligt att du läst allt på min blogg. Imponerande! :)
Litet kul bara att bli nominerad tycker jag.

Anne-Marie said...

Malix: Tack snälla du och imponerande att du också läst alla inlägg!
Jättetrevligt att du hittade hit och jag uppskattar verkligen att du kommenterar så ofta. Ha en fortsatt fin söndag!

Anonymous said...

Jag har försökt att rösta men kommer aldrig fram till "sända" knappen. Vad gör jag fel?

Jag gillar din blogg i högsta grad. Man lär sej mycket och du skriver med känsla utan att bli "gushy".

Ruth i Virginia

Anne-Marie said...

Ruth: Tack för att du försökt rösta! Har tyvärr ingen aning om vad som är fel eftersom jag inte hunnit rösta på någon av de andra bloggarna som är nominerade. Såg på en annan blogg att någon också haft problem med röstningen.
Kanske detta mest är en ploj för företaget som utlyst tävlingen.
No worries Ruth. Bry dig inte om att du inte kan rösta. Jättetrevligt att du hittat hit. Uppskattar dina kommentarer. :)

Marianne said...

Nu får jag ta till Klas mejladress för att rösta! Jag har redan använt mina, och man får bara rösta en gång per kategori. :-( Men det går alltid att rösta i smyg. :-)

Sju år, då började vi ungefär samtidigt! Jag kommer också ihåg hur det var att trycka på Send första gången! Läskigt var det! Och jag är lite lessen för att jag inte började blogga redan i Istanbul, eller Sofia, men då fanns nog inte bloggandet, eller var så nytt att det inte hade funkat. Tänk om man hade haft hela sitt turkiska liv samlat på det sättet!

Kramar nu ska jag rösta!

Anne-Marie said...

Marianne: Vill och kan du rösta får du givetvis göra det. :) Smygröstning är ju alltid trevligt. ;)
Första inlägget var litet trevande och jag undrade hur många som verkligen skulle hitta till min blogg. Det blev ju en hel del visade det sig efter ett tag. :)
Det hade varit roligt att ha din turkiska tid i blogg"samling". Minns att jag kom till din blogg precis när du och din man hade flyttat till Sverige eller var på väg dit från Egypten.
Kramar!!

Charlie sa ... said...

Så bra du skriver om den fantastiska bloggvärlden, känslor som man har när man flyttar och det tomrum som fylls när man "träffar" andra som gjort liknande resa. Att knyta kontakter, få en egen "röst" och känna sig bekväm med att skriva i ett offentligt rum - det är och har varit stärkande på många plan.

Grattis till din utmärkelse! Jätteroligt. Jag ska gå in på SuperSaver :-)

KRAM!

Anne-Marie said...

Tack Lotta! :) Det är en utmaning att flytta utomlands. Att ha andra som man kan utbyta tankar och känslor med känns viktigt tycker jag.
Jag minns fortfarande att det var pirrigt, litet nervöst och spännande att trycka på "publish" för första gången här på bloggen. Men det gick ju bra. :)
Uppskattar verkligen dina kommentarer och vår kontakt.
Kramar!!

Linnea said...

Hej!

Jag heter Linnea och jobbar på Supersavertravel med Travel Blog Awards. Jag kan meddela vi hade ett tillfälligt tekniskt fel igår, och att det är därför många inte kunde gå in och nominera. Felet har blivit åtgärdat och det ska inte vara några problem att nominera nu!

Resultatlistan uppdateras manuellt så därför kan vi endast göra det på kontorstid och inte på helgerna.

Vi tycker att det är härligt att se alla bidrag som strömmar in! Lycka till i tävlingen! :)