Monday, November 12, 2012

Ledig måndag

Att vara ledig en måndag är uppskattat. Väldigt skönt med en extra dag i samband med helgen. :) Eftersom det även är min födelsedag känns det litet extra skönt.

Egentligen firar jag inte men i lördags blev jag alltså bjuden på en bra film och igår blev jag även bjuden på lunch inne i Mt Shasta. Mt Shasta har ett par thailändska restauranger och R och jag åt lunch på Phuket Café. De har god mat och har fått högsta betyg hos Tripadvisor.com - http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g32755-d3385546-Reviews-Phuket_Cafe-Mount_Shasta_California.htm. Har någon vägarna förbi Mt Shasta kan den här restaurangen rekommenderas.

Min mamma var orolig att hennes grattis-kort inte skulle komma fram i tid eftersom hon varit litet sen att posta det, men postverket måste ha satt in turbofart eftersom det kom fram redan i lördags. Fyra dagar är rätt snabbt från Stockholm till Weed. Det blir inga regelbundna brev numera från min mamma eftersom hon inte är så pigg som hon var för ett halvår sedan så jag blev väldigt glad för hennes kort.


För ett par månader sedan fick jag kontakt, via bloggen, med en svensk kvinna som bor utanför Seattle i staten Washington. Vi har emailat en del och upptäckt att våra flyttar till USA har många likheter. Jag hade frågat M om hon hade några skandinaviska butiker i närheten och om de sålde Kalles Kaviar. Det finns en del skandinaver i Seattle så butiker finns det men de är tydligen dyra enligt M. Nu visade det sig att M hade en extra Kalles-tub och i lördags låg även den i brevlådan. :) Jag är barnsligt förtjust i Kalles.

Har även precis Skypat med en kompis utanför Stockholm så det har varit en fin helg och måndag.

26 comments:

Pettas said...

Stort grattis på födelsedagen Anne-Marie! STORT!:)
Skönt att du kunde vara ledig och bara vara. Inte illa alls och så fick du också Kalles kaviar att njuta av, precis som du ville så blev det en Kallekille.

Ha det gott!
Kramar!

Saltistjejen said...

GRATTIS GRATTIS!!!!
Verkligen skönt med ledighet! Hoppas du haft en riktigt skön och njutbar födelsedag!
Kram!!!

Lotta said...

Grattis så mycket på födelsedagen kära Anne-Marie!!

Härligt att vara ledig och finfint med Kalles, kort och lunch!

Kramar till dig

Lotta

olgakatt said...

Grattis på födelsedagen!

Desiree said...

Stort grattis i efterskott Anne-Marie. Thaimat är gott och kul att ni har en riktigt bra thai resturang hos er. Wow måste instämma om att din mammas kort kom fram med raket fart. Så snabbt har jag nog aldrig fått något från Sverige till USA. Så gulligt och snällt av din blogvän i Seattle att skicka dig denna tub med kaviar. Det var verkligen fint.

Stor varm och stor grattis kram.

antonia said...

Grattis! Roligt att du fick kort från din mamma och så Kalles såklart! Önskar dig en fortsatt trevlig vecka.

Annika said...

Grattis en dag i efterskott, bästa Anne-Marie!!
Vad fint mee lite Kalles dagen till ära!
OCH ibland går postgången otroligt snabbt mellan länderna!!
KRAMAR!!

Anne-Marie said...

Karin: TACK! Jag känner att jag behöver de här lediga dagarna efter allt som hänt det senaste halvåret. Skulle nog egentligen kunna vara ledig 1-2 månader men det är svårt här i USA. Då fick jag ta ledigt utan betalt tror jag.
Kalles var inte alls dumt. :) Av någon anledning är det min favorit när det gäller svensk mat. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: TACK! Det var en lugn hemmadag igår men jag blev ju firad under helgen. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Tack finaste Lotta! :)
Jag hade inte riktigt trott att det skulle bli så mycket firande men det var väldigt trevligt.
Stor kram!

Anne-Marie said...

Olgatkatt: Tack för din hälsning. :)

Anne-Marie said...

Lotta: Tack finaste Lotta! :)
Jag hade inte riktigt trott att det skulle bli så mycket firande men det var väldigt trevligt.
Stor kram!

Anne-Marie said...

Antonia: Tack! Det var trevligt med kort, bio och lunch. :) Ha en fortsatt fin vecka du också.

Anne-Marie said...

Annika: TACK finaste Annika! Man undrar ibland hur postgången är eftersom min mammas brev vissa gånger tagit 2 veckor. Men det här blev ju perfekt. Och Kalles har redan avnjutits. :) KRAMAR!

Annica said...

Grattis i efterskott! Fortsatt trevligt "nytt år"!

Maria Northcutt said...

Grattis på födelsedagen i efterskott! P.s när kaviaren tar slut såkan du köpa mer på IKEA, Min man köper det till mig där :) Kram

Maria Northcutt said...

Grattis på födelsedagen i efterskott! P.s när kaviaren tar slut såkan du köpa mer på IKEA, Min man köper det till mig där :) Kram

Maria Northcutt said...

Grattis på födelsedagen i efterskott! P.s när kaviaren tar slut såkan du köpa mer på IKEA, Min man köper det till mig där :) Kram

Anne-Marie said...

Annica: Tack så mycket för grattis-hälsningen! :) Bra idé att detta är "nytt år".

Anne-Marie said...

Maria: Tack för grattiset! :)
Om man har en IKEA i närheten går det bra. ;) Jag har ingen. Den närmaste ligger i Sacramento. Litet väl långt kanske för att köpa Kalles - ca 40 svenska mil. Kram!

Carola said...

Grattis i efterskott! Det är alltid härligt att få kort och annat som påminner om hemlandet. Själv äter jag inte så ofta Kalles men skulle jag se den i någon affär här så skulle jag köpa den direkt. Hem-nostalgi liksom. I vår affär på ön har de Wasa knäckebröd ibland och det tycker jag är sensation!

Anne-Marie said...

Carola: Tack! :) Även om jag egentligen inte firar min födelsedag blev det en del firande trots allt. Kalles har jag alltid saknat sedan jag flyttade till USA. Wasa på Bahamas. Kul! Låter som en sång nästan. ;)

Anonymous said...

Bättre sent än aldrig brukar man säga så STORT GRATTIS på födelsedagen.
Kram
Marie GA

Channal said...

Hej Ann-Marie och grattis i efterskott!!

Så gulligt att skicka en tub Kalles! Är fascinerad över att just den är saknad av många svenskar! När man har den nära i butiken tänker man inte på det! Men jag har ju faktiskt två tuber i kylskåpet! När mannen o jag åkte ner till hans dotter i Frankrike bad hon om Kalles! Ja, den Kalle är inflytelserik!

Skönt med lediga måndagar! Det har jag också!

KRAM! Anna

Anne-Marie said...

Marie: TACK! Visst är "bättre sent" jättebra. :) Och jag som skulle ha mailat till dig under den gångna helgen - det blev inte. Men snart. Kramar!

Anne-Marie said...

Anna: TACK!
Jag tror inte att man riktigt fattar hur en viss mat kan ha den dragningen på utlandssvenskar som den har förrän man inte har den i affären. I början var suget större hos mig än vad det är nu men Kalles hör till favoriterna. :)
Vi hade ledig måndag eftersom skolan var stängd pga Veterans Day - en helgdag här i USA. Kramar!