Friday, November 9, 2012

Fredag och långhelg

Det skall bli fantastiskt skönt med en långhelg. På måndag har USA nämligen en helgdag - Veterans Day och då är skolan stängd. Tycker om att USA har litet fler helgdagar innan jul och nyår. Om bara ett par veckor är det Thanksgiving. Det behövs nu när det är mörkare och dagarna är kortare.

Igår kväll föll stora snöflingor i Weed. Natten var kall och i morse var det flera minusgrader. Vi hade +18 bara för ett par dagar sedan och nu är det vinter.

Snön smälte under dagen men så här såg det ut när jag gav mig av hemifrån i morse. Det var bara att ta fram snöskrapan och ta på sig den varma vinterjackan.

Önskar alla en fin helg!14 comments:

Lotta said...

Jag gillar också de här röda måndagarna ;) Och Thanksgiving - det har blivit min favvis!

Här börjar det töa nu. Skönt!

Kram och trevlig helg!
Lotta

Maria Northcutt said...

Väldigt vackert :) Det hade snöat lite här under natten, på förmiddagen snöade det massor och sen på eftermiddagen regnade det bort. Vackra bilder :) Kram Maria

Annika said...

mmm..fint.
Ingen snö här, och det ska bli 17-20 grader i helgen.
Thanksgiving är en av mina favorithelger!
Jag älskar den. OCH sen är det fritt fram att släppa fram julen!
Här är skolorna inte stängda på måndag, buhu.
Skoldag som vanligt.
Peter jobbar också som vanligt.
Ha en fin heög!!

Pettas said...

Jag tycker hatten är suveränt vacker på bergets topp!
Så, nu har du vinter, mitt i allt!:)

kramar!

Saltistjejen said...

Fint med snö, Jag gillar det för det lyser upp. Låter skönt med långhelg fast jag jobbar som vanligt på måndag. Och E's dagis är öppet som vanligt. Jag har fortfarande inte lärt mig de amerikanska helgdagarna som fota är sådana att bara vissa är lediga. Typ Veteran's Day, Columbus Day etc... Ibland är det s.k bank holidays eller att public schools är stängda. Som sagt, som svensk tycker man det är lite konstigt att det finns så många helgdagar här som inte gäller för alla. I Europa är det ju mer så att OM det är helgdag så har i stort sett alla ledigt (ja utom om man jobbar skift, eller i sjukvården eller så men då får man ju istället ofta lite extra betalt för att arbeta just sådana helgdagar).
Hoppas du får en riktigt fin helg!
kram!

Desiree said...

Tvära kast i väderet från plus 18 till minusgrader och snö. Snön på berget kommer väl ligga nu hela tiden fram till våren antar jag. Skönt med långhelg. Det är du väldigt förtjänt av. Thanksgivning kommer ju också snart och blir också en skön långhelg att se fram emot.
Kram och trevlig helg.

Anne-Marie said...

Lotta: Gillar att USA har litet mer helgdagar på hösten jämfört med Sverige. Minns hur lång hösten var med nästan alla helger på våren.

Skönt att det töar hos dig. Här är det ovanligt kallt. "Skall" vara runt +12 men igår var det nog bara +5.

Ha en fin helg Lotta! Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Roligt att du tyckte om snöbilderna. Idag (lördag) skiner solen men det är kallt. Ovanligt kallt för att vara så här tidigt i november. Kan tänka mig att ni också känner av kylan även om du bor längre söderut. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Vet att du tycker om snön. :) Mer än vad jag gör.
Skulle gärna ta dina 17-20 grader. Det skall bli litet varmare under nästa vecka. Det här är för kallt så tidigt i november.
Kan tänka mig att det snart blir julbilder hos dig. :)
Man undrar varför inte skolorna hos dig har stängt. Veterans Day är egentligen på söndag såg jag i min almanacka men man "firar" tydligen på måndagen. Ha en fin helg Annika! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Berget har ofta sitt eget väder med mystiska, UFO-liknande moln och andra "fenomen". Har nog aldrig sett de allra "häftigaste" UFO-molnen sedan jag köpte min kamera. De är vackra och magiska.
Ja, nu är det kallt och vinterlikt. Skall bli litet varmare till veckan. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Har läst att det kan bli en "vargavinter" på östkusten så du kanske får mer snö framöver.
Nej, jag har nog inte heller riktigt fattat - trots 15 år här - vem som är ledig när. Vår skola har tydligen valt att fira Veterans Day på måndag även om jag såg i almanackan att helgdagen egentligen infaller på söndag.
Ser fram emot en extra ledig dag. Eftersom min födelsedag infaller på måndag blir det litet extra skönt. :) Kram och ha en fin helg!

Anne-Marie said...

Desiree: Snön kommer nog inte att ligga så länge. Det är troligen fortfarande litet tidigt på året. Kanske den som finns allra högst upp. Ser mycket kallt ut idag där uppe på berget när jag tittar ut genom mitt fönster.
Jätteskönt med litet ledigt nu i november när det är mörkt på eftermiddagarna och kvällarna.
Ha en fin helg och kram!

Anonymous said...

Och snart så har ni thanksgiving och långhelg igen fuskigt ni ska ha så mågnas icke kristna högtider dör haär har vi bara kristna vi borde ha labour day med här mera politiska här med.

Anne-Marie said...

Anonym: Vi har många icke-kristna helger vilket är litet konstigt med tanke på att människor i USA är mer religiösa än vad vi i Sverige är.