Tuesday, November 27, 2012

En klassiker går i graven

Många amerikaner fick hjärtat i halsgropen när de för någon vecka sedan läste att ett av USAs äldre företag - Hostess Brands - skulle stänga på grund av konkurs. Det blev till och med en rusning till affärerna för att bunkra.

Hostess har bakat olika söta kakor / bakverk sedan 30-talet och de verkar ha funnit en plats i amerikanernas hjärtan med sina Ding Dongs och Twinkies. Det är klassiker som de allra flesta har ätit någon gång.

Ding Dongs och Twinkies har funnits i mataffärer, bensinstationer osv. En gång har jag smakat på Ding Dongs och det var tillräckligt. :) Alldeles för sött för mig. Men bor man i USA hör det nästan till att ha ätit någon av de här klassikerna.

I och med att Hostess Brands stänger blir många arbetslösa. Mer än 18,000 människor får sluta.

Alla länder har sina klassiker. I Sverige har vi Marabou choklad, glögg osv. Här i USA är det tydligen Twinkies och Ding Dongs. :)


Bilden från ABC News.

16 comments:

Pettas said...

Artontusen arbetslösa! Grymt!
Tänk om de kunde gå samman och få igång Hostess Brands igen. En stor utopi förstås, men hjärtat vill gro av drömmar. Tiderna blir allt hårdare överallt.

Här börjar det snöa just nu.

Varm kram
Karin

em said...

En kille skrev att det gör väl inget, för lägger man upp ett lager Twinkies så håller de livet ut, eftersom de innehåller så många skumma ingredienser.
Margaretha

Desiree said...

Det är trist när folk blir arbetslösa men just denna typ av sötsaker känns förlegat och inte alls gott. För sött, för artificiellt och som sagt inte ens lockande på något sätt. Inte en dag för tidigt att ta bort dessa från hyllorna för folkhälsans skull.
Kram!

Annika said...

Ja, jag tror också att de där har spelat ut sin roll. Att de är förlegade.
Jag smakade också twinkies ngn ggn. INTE gott. En enda smakbit räckte. Peter har nog inte heller varit ngt fan av dem, trots att han är amris.
Karolina har nog aldrig ens smakat dem.
18,000 är en enorm siffra. Må de hitta ngt nytt.
Kram!

antonia said...

Men nej :( Jag älskar ju Dingdongs, jäkla skit. Och 18.000 jobb, det är inte lite det :(

Anne-Marie said...

Karin: Troligen är det bättre för folkhälsan i USA att Hostess inte finns. :) Det de här "bakverken" innehåller är inget jag vill stoppa i kroppen.
Nej, de som blir uppsagda får nog gå ihop och starta ett mer hälsosamt företag.
Undras just hur det gått med mitt tak idag. Det har blåst, blåser fortfarande, och öst ner regn.
Varm kram till dig!

Anne-Marie said...

Margaretha: Det kan nog stämma. :) Skulle inte vilja äta fler Twinkies eller Ding Dongs. En var tillräckligt!

Anne-Marie said...

Desiree: Håller med dig! De här "bakverken" är helt värdelösa med tanke på vad de innehåller.
Visst är det trist att så många blir arbetslösa men det är nog bra för amrisarna att inte kunna köpa fler.
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Fattar inte att folk hamstrar dessa, nästan äckliga, sötsaker. Nej, jag tror det blir bra, trots alla som får sluta, att Hostess läggs ned. Men det kanske kommer något annat i ställe.
Äter mycket hellre en hembakad sockerkaka. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Antonia: Tough luck. ;) Tror nog att du klarar dig utan dessa.
Det är många som får sluta. Helt otroligt att de haft sådan framgång med så onyttiga sötsaker.

Lotta said...

Vill inte att någon ska bli utan jobb men de där sötsakerna kan jag vara utan! Måste innehålla allt man inte vill att färdigköpt ska innehålla!

Kram!
Lotta

Anne-Marie said...

Lotta: Visst är de här sötsakerna onödiga. Helt riktigt med innehållet. Det skall man nog undvika. Kram!

Mimmi said...

Twinkies och Ding-Dongs må vara onyttiga, men finns det en marknad för dem, så finns det. Att alla inte gillar dem (jag är en av dem), eller att de är onyttiga, är inte ett skäl att de inte skall få finnas. Gillar man dem inte, så är det ju ingen som tvingar en att köpa dem.

Vad gäller Hostess Brand produkterna, så behöver folk inte oroa sig och bunkra upp, de kommer köpas upp av nåt annat företag. Hörde senast igår att det finns redan över 100 intresserade köpare av de olika märkena under Hostess.

Jag har tagit en tugga av en Twinkie (var ju bara tvungen att prova), och det räckte, fy så äckligt det var. ;o)

Anne-Marie said...

Mimmi: Kan tänka mig att de här produkterna inte kommer att försvinna helt. Men jag läste också att en anledning till att Hostess fått problem är att folk är mer hälsomedvetna.
Amrisarnas midjemått skulle nog må bra av att äta litet färre Ding Dongs och Twinkies. ;)
Ja, inte är de särskilt goda. Jag äter inte fler tror jag.

Anonymous said...

Jag smakade en Twinkie för första gången i Augusti när min systerdotter var här. Hon sa att man ser ju på filmer och så så vi måste testa. Jösses Amalia så läskigt, hu så sött. Vi tog båda en bit var och sedan åkte den i runda arkivet. Hoppas allt är bra A-M. Vår data har legat nere några dagar och det gillar jag inte, men nu är den åter på topp. Wooohoooo! Ha det!
Maria G

Anne-Marie said...

Maria: Visst är de otroligt söta. Läskigt att folk verkligen gillar att äta dessa sötsaker. Bra med runda arkivet. ;)
Vi har haft ett otroligt busväder den senaste veckan och jag har inte sovit särskilt bra men i kväll är det tyst och lugnt. Äntligen! Antar att ni också haft busväder ett tag. Kram!