Wednesday, November 21, 2012

Dag före helgdag

Långhelg väntar med fyra dagars ledighet. Det skall bli skönt. I morgon är det Thanksgiving - USAs kanske största helg.

Det har talats en hel del om hur resvädret kommer att bli. Litet drygt 40 miljoner amerikaner kommer att resa bort för att hälsa på familj och vänner. Här på västkusten har det stormat sedan i helgen. Det var flera oväder som kom in över Washington, Oregon och nordligaste Kalifornien. I Washington uppmättes vindbyar med mer än 180 km/h (orkanvindar). Utmed kusten i Oregon kom det 25 cm regn. Ovädren har dragit bort och jag njuter nu av att det är tyst och det går att sova. :) Tur att vädret blev bättre för alla som skall resa.

Det var en vanlig arbetsdag idag men det var många elever som redan hade rest hem för att fira Thanksgiving. På eftermiddagen kom en av de lärare som undervisar i vår byggnad in på kontoret där jag och min kollega sitter och sade att inte en enda elev hade dykt upp till hans eftermidagskurs. Många anställda hade också tagit ledigt.

Det verkar som om helgen kommer att bestå av en hel del mat för min del. ;) I morgon blir det knytkalas inne i Mt Shasta med ett par vänner. Jag hoppas på litet sol till och med. Det kan behövas efter allt ruskväder som vi haft.

De senaste dagarna har inte berget alls synts till men idag skingrades molnen och fram på eftermiddagen var det imponerande att se all snö som kommit. Det lyste vitt i eftermiddags när solen höll på att gå ner.

17 comments:

Saltistjejen said...

Vad mysigt det låter med knytis! Hoppas du får en riktigt fin Thanksgivinghelg nu!!! Och lite sol vore ju fint som bonus också.
Kram!

em said...

Önskar dig en god,glad och avkopplad tacksägelsehelg!
Margaretha
mitt i
pumpapaj
fabrikationen

olgakatt said...

Önskningar om en trevlig helg skickar jag från andra sidan klotet!

Annika said...

Happy Thanksgiving!!
Denna storhelgernas storhelg!
Här är vädret rent perfekt!!
Sol, vinstilla och runt 10 grader.
KRAM!!

Annika said...

Vinstilla blir det nog inte ;-)
Mern däremot VINDstilla :)

Lotta said...

Härligt! Happy Thanksgiving Anne-Marie. Hade varit fint att ha dig närmare och gå ge dig en kram på riktigt.

Lotta

Anne-Marie said...

Saltis: Knytkalas tycker jag är perfekt eftersom det blir variation på maten. Och det blir nog litet "otraditionell" Thanksgiving-mat. ;) Solen lyser genom slöjor av moln men det blåser inte. Ha en riktigt fin Thanksgiving-helg du också! Kram!!

Anne-Marie said...

Margaretha: Ha en riktigt fin helg du också med dina pumpapajer. :) Låter gott!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Skickar helghälsningar tillbaka till din sida av klotet.

Anne-Marie said...

Annika: Happy Thanksgiving!! Visst är det en stor helg här i USA. Skrev en kommentar på ditt inlägg idag om det du skrev igår om att anpassa sig. Förstår dig precis. :) Vinstilla kanske kan vara lika bra som vindstilla. ;) Kramar!!

Anne-Marie said...

Lotta: Skall baka en svensk sockerkaka nu. Det blir nog en litet "otradtionell" Thanksgiving-middag men det är helt okej. Happy Thanksgiving Lotta.
Skulle gärna också kunna ge dig en kram på riktigt. :)

Mimmi said...

Happy Thanksgiving!

Hoppas du får det trevligt med vänner och god mat. :o)

Anne-Marie said...

Mimmi: Happy Thanksgiving! Skall snart ge mig iväg till Mt Shasta. Hoppas du också har en fin Thanksgiving. :)

Desiree said...

Happy Thankgivning Anne-Marie. Berget ser ut att ha fått en jättefin vinterskrud vid det här laget. Hoppas du får en väldigt skön och mysig helg på alla sätt.
Kram!

Anne-Marie said...

Tack detsamma Desiree. Det har kommit mycket snö i och med ovädren i förra veckan. Önskar dig också en riktigt fin och mysig helg med C. :) Kram!

Maria Northcutt said...

Vilken vacker bild i slutet! Kram

Anne-Marie said...

Maria: Tack! :) Det var ett väldigt speciellt ljus under en kort stund. Tyvärr kan jag inte ta bilder där jag bor utan att få med telefonledningar.