Tuesday, October 16, 2012

Regn?

Alla prognoser verkade tala om regn den gångna natten. Det blev inte mycket av det.

Radarbilderna visade regn i södra Oregon men söder om gränsen verkade molnen bara hänga kring Mt Shasta. När jag klev upp i morse var det litet fuktigt på marken och litet senare regnade det i ett par minuter!!

Det har talats på nyheterna om den mycket långa torkan som nordvästra USA haft. Seattle som är en stad med mycket nederbörd (litet mindre på sommaren) hade inte haft regn på ungefär 3 månader. Likadant var det i Oregon och här i nordligaste Kalifornien. Jag minns att det regnade i juni här i Weed.

Torkan bidrog till att nordvästra USA hade ovanligt många, stora och långlivade bränder. Nu har brandröken försvunnit sedan några veckor tillbaka.

Det har regnat i Washington och Oregon. Tydligen får vi här i norra Kalifornien vänta ett tag till. Nu till veckan skall det bli varmt igen. Vädret har helt klart blivit väldigt annorlunda överallt. Inte bara här i nordvästra USA.

Utanför min ytterdörr finns en "platta" av sten som var litet blöt i morse. Det är knappt att det syns.


Jag blev glad när jag åkte hem från jobbet i kväll och såg att bensinpriset nu närmar sig vad det var innan det blev rekordhögt för 1-2 veckor sedan. :) Bensinpriserna i Kalifornien har sakta börjat gå ner.

2 comments:

Pettas said...

Två minuter!:)
Alltid något efter månader av torka. Gissar att du kan hålla dig för skratt. Antagligen kommer det regn senare som aldrig slutar...

Ha det skönt och bra!
kramar
Karin

Anne-Marie said...

Karin: Trevligt att se en kommentar. ;) Ja du, två minuter. Det var rätt lätt att hålla sig för skratt faktiskt.
Nästa vecka kan det bli nya chanser enligt prognoserna. Vi får se.
Kramar!