Thursday, October 18, 2012

Baseball - gäsp ;)

Igår kväll hade jag ställt in mig på att se på "The X Factor". Tycker att det är rätt roligt att titta på det programmet. Innan det skulle börja var det ett par andra program i samma kanal jag också hade tänkt titta på men det var totalt "kaos" i den kanalen. Ingenting stämde och när väl "The X Factor" skulle börja var det en repris från förra veckan.

Efter att ha försökt klura ut vad som var på gång framkom det att en baseballmatch hade dragit ut på tiden och det hade skapat denna "oreda". Vissa delar av USA hade kunnat se delar av det nya "X Factor" programmet medan vi på västkusten alltså fick se en repris.

Baseball har jag aldrig satt mig in i och jag kan inte hjälpa att jag tycker det är väldigt långtråkigt att titta på. Jag vet att en stor del av USAs befolkning älskar den här sporten och att gå på en baseball match är en del av den amerikanska kulturen. Kanske jag skulle ändra uppfattning om jag gick på någon match.

Just nu pågår det något slags slutspel inom Major League Baseball och det är tydligen bara att acceptera att många TV-program bara utgår eller flyttas. Igår var det en mycket lång regnpaus som gjorde att matchen fördröjdes.

En av de jag verkligen tycker har talang i X Factor-programmet är Jason Brock. Här kommer en snutt från YouTube. Bortse från hans långa utläggning om den typen scenshow han skulle vilja och fokusera på hans framträdande.

13 comments:

Tord said...

:-) Jag har varit på en Baseball match , gick efter 1 timme. stod inte ut mer... Det mest fantastiska är alla de som sitter på läktaren och för statistik..

Dock gillar jag Amerikansfotboll. ;-)

Annika said...

x-factor pallar inte jag.
Bara The Voice för mig :-)
Baseball är verkligen en stor sport.
Peter ÄLSKAR den och han var rent ledsen när det sket sig för Washington Nationals för en vecka sen.
Men nej, jag gillar ju ingen sport egentligen, och baseball är verkligen långtråkigt.
Men, som sagt, det är mååååånga som älskar sporten!
Kram!

Desiree said...

Håller med dig om att baseball är tråkigt. Det beror nog på att jag aldrig satt mig in i spelet heller. Jag tror man tycker alla sporter som man inte fattar är extra tråkiga men jag är inte något stort sportfan även av de sporter jag förstår mig på. Gillar egentligen bara då det är OS eller något riktigt stort slutspel men annars ingen sport fan som sagt.
Trevlig helg.

antonia said...

Av Baseball, Basketball och Football så väljer jag lätt Baseball. Det har nog att göra med att det är den sporten som jag förstår bäst, det är enkelt att hänga med tycker jag. Sen har det alltid varit skönt väder när jag varit på Baseball matcher och rätt trevligt att sitta där.

Anonymous said...

Hej! Det jag tänker fråga har inte alls med baseball att göra. Utan handlar om något helt annat som jag tänkte att experterna "over there" kanske kan! Det handlar om pumpor! ;) Trenden att karva pumpor har ju så sakteligen tagit sig hit till sverige vilket är mysigt tycker jag. Jag karvade en häromdagen. satte den på balkongen och tände ett värmeljus i. Så fint!! Idag när jag tittade ut på den så hade locket rasat in, den var helt geggig innuti och börjat mögla lite....Åh så tråkigt!!! Hur gör ni där borta för att få dem att hålla!?!? Vad gör vi för fel!?! // Johanna

Mimmi said...

Baseball är verkligen GÄSP. Har aldrig varit på nån game, men Gud alltså vad tråkigt det ser ut. Nä, tacka vet jag Football, det är nåt jag verkligen älskar. Go PATS (New England Patriots). :o)

Ang. Pumpor - när de är färdigkarvade skall man ge dem ett klorinbad, det tar död på bakterier som blir mögel. Fyll en stor hink med vatten, häll i klorin, lägg i pumpan och låt stå i ett par timmar.

Anne-Marie said...

Tord: Eftersom jag bor som jag gör, i glesbygd, har jag aldrig riktigt haft möjlighet att besöka någon match. Minns att jag och min pappa var på en mycket spännande hockeymatch i Globen för många år sedan. Tror att jag fortfarande tycker bäst om de sporter som spelas mest i Sverige.

Anne-Marie said...

Annika: Vet att du gillar The Voice. Jag tycker också det är ett bra program men det har blivit litet mer glest med tittandet de senaste veckorna för mig.
Massor med människor i USA älskar både baseball och amerikansk fotboll. Jag har aldrig riktigt lärt mig de sporterna så jag tror att det är en anledning.
Kram!!

Anne-Marie said...

Desiree: Det stämmer helt klart att kan man inte reglerna blir det väldigt trist. Michael försökte berätta reglerna för mig i amerikansk fotboll men jag fattade aldrig riktigt ändå. Och jag har lärt mig reglerna i tennis, fotboll, ishockey osv själv. Vet inte varför just baseball och amerikansk fotboll är så knepiga. Kram!

Anne-Marie said...

Antonia: Att gå på en match är nog något helt annat än att titta på TV. Tror att man sveps med i det hela på ett helt annat sätt. Baseball kan vara så otroligt långdraget. Det tror jag är en anledning till att jag aldrig fastnat för den sporten.

Anne-Marie said...

Johanna: Vilken tur att Mimmi svarade eftersom jag aldrig skulle ha kunnat svara på din fråga. Se Mimmis svar.

Anne-Marie said...

Mimmi: Vad bra att du svarade på pumpafrågan eftersom jag inte hade vetat vad jag skulle skriva.
Vet att du gillar football. :) Att se en match "live" är nog väldigt annorlunda jämfört med att bara sitta framför TVn.

Anonymous said...

Tusen tack för svaret! Jag visste väl att det var nån som skulle reda ut det hela för mig! Så klorinbad blir det näst! :)
Johanna