Monday, September 3, 2012

TV-program

Trots att det fortfarande är högsommarvärme i stora delar av USA närmar sig höstens TV-program. De allra flesta nya avsnitt för olika TV-shower i USA sätter igång i slutet av september.

Efter en snabb titt på TV Guides hemsida inser jag att jag inte har följt särskilt många shower som återkommer nu till hösten. Trots att jag tittar en del på TV har de allra flesta av dessa gått mig förbi.

Två av de som återkommer har jag följt tidigare - Big Bang Theory och Once Upon a Time. Båda går eller har gått i svensk TV. Blev glad att man valt att fortsätta med Once Upon a Time som satte igång förra hösten och pågick till senvåren i år. Magin lär fortsätta i Storybrooke. :)
Big Bang Theory såg jag faktiskt i Sverige för första gången när jag var där i maj. Sedan har jag fortsatt att titta här i USA. Fyra underhållande nördar och olika flickvänner. :)

I juli när jag var sjuk och inte orkade göra något egentligen under 1-2 veckor blev det en del TV-tittande även mitt på dagen. Jag brukar aldrig annars titta på TV under dagtid. Såg ett par riktigt bra filmer som kan rekommenderas.

Contagion - en film om ett dödligt virus som sprids över hela världen med raketfart. Jakten på en medicin är huvudtemat. Många bra skådespelare fanns med i filmen, bland annat Matt Damon, Laurence Fishburn, Jude Law, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow.

In Time - med bland annat Justin Timberlake. Filmen utspelar sig året 2169 då människor, genom genetisk manipulation, slutar åldras när de är 25. En klocka har planterats in i ena armen och med hjälp av denna klocka kan man ge bort och få mer tid. När klockan når noll, slutar personen att leva. En annorlunda, men intressant, film om en kanske möjlig framtid.

Bilden från Once Upon a Time - IMDb.


12 comments:

Saltistjejen said...

Jag tyckte också att Contagiom var riktigt bra. Särskilt för att vara en sådan där virus-katastrof-film.
:-)
Vi har Netflix och ser mest TV-serier och film via just Netflix.
Kram!

Lotta said...

BBT ser min man och jag tänkte haka på nu i höst ;)

Det blir mest on demand/streamad TV o film. Lyssna på senaste avsnittet på P3 Browser - intressant om internet och TV trender + info om Nerflix som blir tillgängligt på den nordiska marknaden i höst.

Kram!

Mari Dahl said...

Kul att höra lite om USA. Bodde där själv för massor av år sedan, 1975-76. TV var stort även då :-)

Annika said...

Ja, en hel del att titta på.
jag har precis avslutat The Newsroom som jag såg på HBO on Demand. SÅ bra!!
Ser fram emot säsongstarten av Modern Family och en hel del annat smått och gott.
Gillar också Netflix, som Lotta skriver om. SÅ bra och LÄTT!
Kram!!

antonia said...

Big Bang Theory är roligt :) Det går repriser på det nästan varje dag i Sverige. Jag har gått in totalt i en serie som heter Hart of Dixie, väldigt charmig. Tyvärr har jag bara några avsnitt kvar att se nu, hoppas att det kommer en ny säsong snabbt :)

Desiree said...

Big Bang Theory verkar väldigt poppis både i Sverige och USA. Du har rätt i att september månad anses som en höstmånad i Sverige. Det var nästan så att mitten på augusti också nästan gav höststämning. Vi njuter för fulla muggar av att vara i Alabama och få lite värme och kunna gå i sommarkläderna igen.
Kram!

Anne-Marie said...

Saltis: Visst var Contagion bra. Många fina skådespelare var ju också med.
Jag har faktiskt inte gått med i Netflix. Vet inte varför men det har inte blivit av. Vet att många i stort sett bara ser på olika program och filmer via Netflix.
Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Antar att BBT är Big Bang Theory. ;) Du kommer att ha roligt tror jag. Jag hade inte alls fattat att det programmet var så underhållande tills jag såg det i Sverige.
Tack för tips om P3 Browser. Av någon anledning lyssnar jag nästan aldrig på svensk radio eller ser på svenska TV-program via SvT Play. Vet inte varför.
Kram!

Anne-Marie said...

Mari: Välkommen hit! :) Ser att du bloggar om mat. Får ta och kolla in det litet närmare.
TV är stort i USA. Men det är det väl numera också i Sverige.

Anne-Marie said...

Annika: Såg ett par avsnitt av Newsroom och de var riktigt bra tyckte jag också.
Man får sina favoriter bland TV-serierna. Men, som sagt, jag insåg att jag inte ser på särskilt många serier när jag såg listan hos TV Guide.
Netflix har jag, som jag skrev till Saltis, inte gått med i av någon anledning.
Kram!!

Anne-Marie said...

Antonia: Big Bang Theory är rolig. Och vad bra att den också går i svensk TV.
Den andra serien du nämner har jag inte sett.
Det känns som om jag inte har så mycket tid att titta på TV.

Anne-Marie said...

Desiree: Kolla in Big Bang Theory någon gång. Underhållande serie.
Som jag skrev i en kommentar på din blogg - jag hängde inte riktigt med att ni åkte så snabbt. ;)
Härligt med litet snabbsemester och att ni får träffa goda vänner. Sommaren känns säkert litet längre helt plötsligt. Kram!