Tuesday, August 21, 2012

Skolstart

Sedan mitten av förra veckan har jag varit mer eller mindre "utslagen" av överhettning. Därav tystnaden här på bloggen. Flera dagar i förra veckan och under helgen var det runt +32-33 inomhus hemma på eftermiddagarna. Och även på nätterna var det mycket varmare än vad det brukar vilket gjorde att jag vaknade varm också. När det är så varmt fungerar jag inte som vanligt. Nu har det blivit litet svalare men det är fortfarande högsommar.

Igår startade höstterminen. Det var full fart som vanligt men det verkade vara färre bilar på skolans parkering än vad det brukar vara vid skolstarten. Vår skola har haft många internetkurser under sommaren men väldigt få kurser inom skolområdet. Många andra college i Kalifornien har så dålig ekonomi att de helt ställde in kurser under sommaren. Vår skola har det också mycket kärvt ekonomiskt men vi höll i alla fall öppet. Kommer nog att skriva om det litet längre fram och om Kalifornien generellt.

Roligt att se fler människor i skolbyggnaderna. Det har varit litet tomt under sommaren. Min avdelning har många videokonferenskurser och vi har också hand om internetkurserna till viss del.

Bränderna i norra Kalifornien blir bara fler och större. Den gångna helgen hade vi åskoväder som startade flera bränder. Just nu brinner en mycket stor skogsbrand ca 10 mil söder om Mt Shasta. Den har spritts mycket snabbt och flera hus har redan förstörts och ca 3100 ytterligare hem är hotade. Nästan 2000 brandmän arbetar för att få den här branden under kontroll. Igår luktade det rök även här i Weed och i morse såg berget ut så här. Just nu är vi omgivna av bränder i stort sett alla väderstreck. Det regnar i andra delar av USA, men inte här.


10 comments:

Pettas said...

Det är förfärligt med alla bränder! Nu får man ju uppbåda alla sina häxkrafter för att ni skall få regn och svalka. Får ta i för president och fosterland, talman och örike.

Kramar
Karin

olgakatt said...

Hoppas Karins trollkonster hjälper och att regnet kommer. Finns det inte kvar några urinvånare som kommer ihåg nån bra regndans?
Skämt åsido, det är skrämmande med alla bränder i torkans spår både i USA, Australien och annorstädes. Allra värst känns det när det är människors slarv eller rent av ondska som startar dem.
Må skolåret bli bra och ekonomin vända uppåt!

Lotta said...

Otäckt med bränderna!
Extrema väderförhållanden kan verkligen ställa till elände.

Hoppas innerligt att ni får regn!

Fläkt eller a/c hjälper onekligen när det är så här varmt.

Olle Wästberg har skrivit om ekonomin i Kalifornien
www.st.nu opinion/krönika

Kram!

Desiree said...

Oj pust det låter riktigt jobbigt med den där hettan ni har haft. Hoppas det värsta är över nu. Förstår att du känner dig däckad av värmen. Läskigt också med bränderna. Man önskar att det kunde få vara lite mer lagom väder/klimat över allt.
Kram!

antonia said...

Hoppas att ni får det svalare snart, det låter inte så roligt...speciellt inte med värmen på nätterna.

Anne-Marie said...

Karin: Skicka alla häxkrafter du har. :) Det är något alldeles otroligt så varmt, under lång tid, det är i år. Inget regn verkar vara i sikte. Alla väderprognoser visar en skinande sol. Berget syntes litet mer idag i alla fall. Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Jag hoppas också på häxkrafterna från Åland. :) Urinvånarna verkar lysa med sin frånvaro i norra Kalifornien. Men nog skulle vi behöva ha några som kunde utföra några regndanser.
De sade precis på TV-nyheterna idag att 2012 är ett rekordår när det gäller bränder i västra USA.
Kalifornien är nog mycket långt från en sund ekonomi. Tyvärr.

Anne-Marie said...

Lotta: Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att se bränder alldeles i närheten där man bor. Otäckt. Runt 70 hus har förstörts i den brand som satte igång under helgen och som bidragit mest med brandrök hos oss.
Ja du, har man ingen a/c är det inte mycket att göra. Och jag har heller inga takfläktar och kan ju inte installera en sådan eftersom jag hyr.
Läste Olle Wästbergs krönika. Mycket träffande med Kalifornien som USAs Grekland. Stämmer mycket bra.
Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Det har blivit några grader svalare men kvicksilvret fortsätter att ligga runt +30 eller litet över. Har nog aldrig varit med om en så långvarig värme här i nordligaste Kalifornien.
Bränder är otäckt och man får vara tacksam att vi inte har haft några just här.
Kram!

Anne-Marie said...

Antonia: De utlovade litet svalare igår och idag. Det blev egentligen inget med det. Igår natt blev det riktigt kyligt (kanske bara runt +12) och det var skönt att huset kunde svalna ordentligt.