Tuesday, August 14, 2012

Längtar efter

Att se moln på himlen.

Att se och höra regnet smattra.

Att se grönt gräs och blommor. Den här bilden är från området där mamma bor.

Hela västra USA bakas just nu i en hetta som slår alla rekord. Mer än 60 stora bränder brinner i olika stater. Moln, regn och svalkande luft känns väldigt avlägset just nu.

Klockan är snart 23 och det är alldeles för varmt att gå och lägga sig. Meteorologerna har sagt att det kommer att vara riktigt hett några dagar till. Sedan blir det "bara" ca +30. ;)

Det kommer att dröja till slutet av september innan det blir märkbart kyligare. Att bo i Kalifornien är onekligen litet annorlunda än att bo i Stockholm och Sverige.

21 comments:

olgakatt said...

I svenska media rapporteras en hel del om värmen i USA som tycks slå alla rekord sedan mätningarna startade. Här klagar många på en kall och regnig sommar men jag är mycket nöjd med det väder jag haft.Blandad kompott med många fina dagar, någon vecka med ca 25° då och då och lagom med regn just där vi bor.
Hoppas det svalnar snart hos dig!

Pettas said...

Ja, inte vill jag byta med dig just nu. Hellre då en sommar som har varit som den här vi har haft, fin på många sätt, inte alltför het
Låter förfärligt varmt och tröttsamt att ha sååå varmt som ni har det nu och under så lång tid. Vattentillgången, hur är det med den?

kramar

Anonymous said...

Hejsan !

Det väder som är i usa, är ju en
katastrof. Vi brukar, ha det
omvända vädret. Nu kommer det,
mycket regn. Tror att regnet kommer
från usa. När det är riktigt kallt,
i usa. Så blir det varmare här.
Hoppas att ni får regn. Så allt blir,
normalt igen. Hälsningar Stig.

Saltistjejen said...

Å jag vet hur det är med hetta och värme som är lite för mycket. Har ni även hög luftfuktighet eller förskonas ni från den åtminstone? Här tycker jag ofta att det är luftfuktigheten som är värst inte själva temperaturerna även om alltför höga temperaturer i en stad som NYC inte är skoj heller. Men fukten är värst. Då kan även normalt sköna temperaturer kännas jobbiga.
Hoppas ni får lite svalka snart!
Kram!

Desiree said...

Ja det är verkligen stor skillnad mellan CA och Svedala. Här har jag nog aldrig haft någon längtan efter vare sig moln eller regn. Det får man så att det räcker och blir över av. Här önskar man snarare att få se blå himmel och sol mer än något annat under långa perioder av året. Men i Alabama kunde man bli trött av sommar och hetta. Längta efter att ta på sig höstkläder och få svalare temperaturer. Så jag förstår din längtan.
Kram!

Min plats i solen said...

Jag förstår att du längtar efter att höra regnet smattra mot rutorna Anne-Marie. Extremväder, oavsett åt vilket håll, är inget man vill ha någon längre stund. Och hetta är så jobbigt eftersom det tar på krafterna på alla sätt och vis. Hjärnan blir alldeles degig på något vis. ;)

Jag hoppas att lite svalka snart ska finnas i sikte för er. Ta hand om dig!♥

Kram Lotta

Lotta said...

Förstår dig! Lagom är bäst, variation är också skönt.

Hoppas det kommer lite regn snart iallafall.

Stor kram!

Anonymous said...

Maria har dina barn haft american girl dockor?

Anonymous said...

brukar du handla gratis saker på kuponger som i ett program här som går på tklc om folk som gör det.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Jag tror jag läste att det slagits mer än 4000 värmerekord i USA i sommar. Och det är extremt väder på alla möjliga sätt i USA - tornados mitt i vintern, märkliga oväder nu under sommaren i mellersta och östra USA som orsakat stora skador, upprepade sandstormar i sydvästra USA - listan kan bli mycket lång. Svensk sommar är litet mer "balanserad" känns det som även om det verkar ha regnat väldigt mycket i år.

Anne-Marie said...

Karin: Värme är tröttande. Kroppen blir slut på något sätt. Tydligen skall det bli ytterligare ett par dagar med extrem hetta och sedan blir det lite "svalare" - runt +30 är ju inte direkt svalt men jag antar att jämfört med +35-40 är det litet bättre.
Vi har nog inga stora problem med vatten just här eftersom vattnet till stor del kommer från underjordiska källor uppe på berget. Men det behöver regna och snöa under vintern. Kram!

Anne-Marie said...

Stig: Jag tror att all logik kring vädret har försvunnit. Det verkar som om det har blivit så stora obalanser att vad som helst egentligen kan hända. Just nu har det lagt sig ett högtryck öster om USA vilket lett till att mellersta och östra USA fått svalare väder - mycket svalare än "normalt". Vi har ett högtryck i "the four corners" som gör att det är så otroligt varmt. Vi får se vad som händer.

Anne-Marie said...

Saltis: Som tur är har vi torr luft. Vet hur jobbigt det är med hög luftfuktighet från året på Hawaii. Det blev egentligen aldrig mer än +25-30 där men med luftfuktigheten kändes det mycket varmare. Att vara i en stor stad när det är riktigt varmt kan man nog vara utan. :) Jag hoppas på litet svalka och det gör nog de flesta. Vill inte ens tänka på hur varmt det måste vara att vara brandman och bekämpa bränder. Kram!!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag minns en sommar i Sverige när det var fint varenda arbetsvecka och så regnade det under helgen. Det pågick 1-1.5 månad och det var litet utmanande - att aldrig få vara ute i solen egentligen. Jag minns min första sommar i Mt Shasta när jag insåg att man egentligen inte ser varken moln eller regn under flera månader. Men det var inte lika varmt då. Det verkar ha blivit varmare under somrarna de senaste åren. Kram!!

Anne-Marie said...

Lotta: Att ha regn litet då och då under sommaren vore väldigt skönt. Men vi har samma sorts klimat som Medelhavet, dvs varma och torra somrar. Och rätt blöta vintrar. Det skulle verkligen vara härligt om det kom regn som kunde hjälpa till att släcka bränderna. I kväll var det väldigt mycket rök i luften.
Svalkan blir nog blygsam men den lär komma om ett par dagar.
Ha det gott Lotta! Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Det brukar oftast inte börja regna på allvar förrän framåt oktober/november. Och det brukar vara varmt till slutet av september. Vi har ett helt annat slags klimat än vad du har. Det är så fantastiskt grönt hos dig - det har inte vi. Kalifornien är "sönderbränt" på sommaren. Även hos oss.
Har alltid saknat grönskan som jag var van vid från Stockholm. Stor kram!

Anne-Marie said...

Anonym: Du måste ha trott att du skrev på en annan blogg - jag heter inte Maria (jag heter Anne-Marie) och jag har inga barn.

Anne-Marie said...

Anonym: Nej, inte gratissaker men kanske billigare via nätet. Inte i vanliga affärer.

Annika said...

Hej Anne-Marie!!
Är tillbaka nu efter mina långa resa hem till Norden!
Kan berätta att det inte var mkt bevänt med värmen där. Det blåste mkt, det regnade mkt.
Ingen sommar, säger många.
Jag tycker det var helt OK.
Men så vet jag ju att det blir värme här nu.
Här på östkusten vet jag att det varit den hetaste sommaren sedan man började mäta.
Jag är glad att jag sluppit stora delar av den.
Kram!!

Anne-Marie said...

Hej Annika! Roligt att se dig i bloggvärlden igen. :) Välkommen hem. Jag är så slut av värmen - det var +34 inomhus idag! när jag kom hem - att jag går på halvfart. Kommer till din blogg i morgon. Den här värmen tar verkligen på krafterna. Skönt att du varit nöjd med vädret trots mer regn och kyla. Kramar!!

Anonymous said...

Är de en av dessa som handlar billiga med kuponger som i extreme couponing