Tuesday, August 7, 2012

Jury Duty avklarad! :)

Det blev ett kort besök hos Siskiyou County Court i Yreka. Jag var där en god stund före kl 9. Rummet där vi skulle vänta fylldes med fler och fler människor. Det kanske fanns runt 50-60 personer där.

Vid 9-tiden kom en kvinna som bockade av våra namn på en lista och vi fick också säga hur långt vi hade kört för att komma dit. Tydligen får man en viss ersättning för bensin om man blir uttagen för jurytjänst. När det var avklarat vidtog väntan. Klockan gick och jag började undra vad som var på gång.

Efter en god stund klev domaren in i rummet och talade till gruppen. Han sade att det skulle ha hållits en rättegång idag men att man gjort framsteg i fallet och att det inte skulle bli någon rättegång! Han tackade alla för att ha kommit dit och gjort sin plikt men vi behövde inte stanna.

Jaha, så kan det alltså också gå till. Alla var givetvis glada att kunna återvända till sina jobb och liv - så också jag. Jag visste att om mitt besök hos domstolen skulle bli kortare än 6 timmar var jag tvungen att åka och jobba resten av dagen. Runt lunchtid kom jag tillbaka till skolan och kunde ta tag i olika saker som annars hade blivit liggande.

Jag kan alltså inte berätta mer om vad som händer i en amerikansk domstol. Tilläggas kan att numera får man låta handväska och andra saker gå igenom en liknande röntgen som de har på flygplatserna och även gå igenom en metalldetektor. Inga TSA-personer som tur var. ;) Det är de som har fått mycket kritik för sitt jobb på flygplatserna här i USA eftersom folk upplevt sig kränkta på olika sätt när de gått igenom säkerhetskontrollerna.

Har man blivit kallad till "jury duty" kan man här i Kalifornien inte bli kallad på åtminstone ett år. Det är bara att vara tacksam för att det blev så enkelt som det blev. :)

Eftersom man inte kan ta bilder hur som helst i en domstol hade jag lämnat kameran i bilen så det får bli en lånad bild på Yrekas domstolsbyggnad.


Bilden lånad från nätet.

8 comments:

Pettas said...

Så skönt!
Nu kan du åter gå vidare i din vardag utan att ha detta hängande ovanför ditt huvud och på dina axlar. Det fick ju en bra utgång för din del. Grattis!:)

kramar

Desiree said...

Skönt att det gick så smidigt. Nästan lite snopet snabbt avklarat men ändå bra att du slapp lägga mer tid på detta.
Kram!

Lotta said...

Skönt!!! Nu kan du bocka av det ;)


KRAM!

Anne-Marie said...

Karin: Jag var väldigt glad och lättad när domaren lät oss lämna domstolshuset. Alla såg lika glada och lättade ut som jag. :) Intressant att det kan bli en så enkel utgång. Men, inte mig emot. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Tydligen kan det bli nästan vad som helst av dessa rättegångar. Ingenting, som det blev för mig, uttagning till en jury och för vissa en mycket lång rättegång - ibland flera månader. Skönt med enkelt ibland. :) Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Bocka av känns bra. :) Gillar att det blir enkelt ibland. Behöver det efter denna sommar. KRAM!

emelieleora said...

Skönt att ha det avklarat! Jag fick också en kallelse men eftersom jag bara har Greencard så blev det ett snabbt slut på det hela :)

Anne-Marie said...

Emelileora: Välkommen hit! Om man har Green Card får man inga jury summons. Det du fick var troligen ett frågeformulär. Bara amerikanska medborgare måste infinna sig. Tur att det blir kortvarigt ibland. :)