Friday, August 3, 2012

Hett

Idag var det en av de varmaste dagarna vi haft i år. Det blev runt +35 på sena eftermiddagen. I morgon skall det bli ännu varmare har de sagt. Det kan säkert bli uppemot +37.

Nu är klockan halvnio på kvällen och det har börjat skymma. Fortfarande är det varmt. Min termometer visade +28 för några minuter sedan.

Som jag skrivit tidigare om har inte särskilt många hus inbyggda luftkonditioneringar utan man använder fläktar och kanske köper en bärbar luftkonditionering. Jag brukar öppna flera fönster under natten och då det ofta är kanske +10-12 grader vädrar huset ut bra. När det börjar bli varmare igen stänger jag fönstren och har de stängda fram till tidiga kvällen. Ofta är det drägligt inomhus till mitt på eftermiddagen.

Hela helgen är det en musikfestival i Weed. Den hade sin första säsong förra året. I år kommer det att bli mycket större och mer folk. De stängde av min gata i ena änden tidigare idag. De skall ha 120 band på 11 scener ca 100-300 meter från mitt hus! Att bo "downtown" innebär alla möjliga aktiviteter. De kommer att spela från mitt på dagen till senare kvällen. Kanske bra att man har fönstren stängda. :) Festivalen har ett mycket annorlunda namn - 4 and 20 Blackbird Festival.

10 comments:

Desiree said...

Det kan man kalla hetta. Skönt ändå att det blir så pass svalt på senkvällen och natten att du klarar dig genom att öppna fönster för att kunna sova. Fast det inte alls är lika hett här så har vi ändå en fläkt som vi gärna kör med i sovrummet.
Jättekul med musikfestival. Man får chansen att upptäcka band man kanske aldrig annars skulle lyssnat på. Härligt.
Kram!

Katarina said...

Vilka temperatur skillnader ni har just nu, dag och natt. Hoppas musik evenemanget blev bra, även för grannarna. Kram

Lotta said...

Känner igen den där värmen ;)

Det är som sagt välkommet med a/c dagar som dessa!

Vad kul med festival i Weed. Ha så trevligt!

Kram!

Anonymous said...

Den enda fördelen med att inte ha AC är att du slipper få en hög månadsräkning. Här i GA skulle vi inte klara oss utan AC då värmen är väldigt hög och säsongen lång.
Kul med festival. Kanske behöver du köpa öronproppar att ta till så inte natten blir lång och sömnlös.
Trevlig Helg.
Kram
Marie

Anne-Marie said...

Desiree: Bara för att jag skrev att det svalnar mycket på nätterna var det riktigt varmt under helgen även under natten. Murphy's Law kanske. ;) Det var så otroligt varmt (runt +37) utomhus att jag egentligen bara höll mig inomhus. Det var skönare. Massor med folk och bilar och musik till väldigt sent på kvällen. Skönt att det är över faktiskt. :) Det verkar som om vi är inne i en period med väldigt varmt väder just nu. Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Just nu verkar det vara en period med väldigt varmt väder. Under helgen var det tyvärr inte alls lika svalt på nätterna. Jag är en av grannarna till musikfestivalen ;) och det var väldigt mycket folk och bilar och musik sent på kvällen. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Ni verkar ha haft litet svalare där du bor och framför allt verkar det som om det faktiskt regnar ibland hos er på sommaren. Här är det kruttorrt och det är så brunt och sönderbränt nu.
Musikfestivalen var intensiv även om jag bara deltog på avstånd. Det var alldeles för varmt (ca +37) för att vara utomhus. Kram!

Anne-Marie said...

Marie: Det kostar pengar att ha a/c så det är bra att det för det mesta är drägligt på nätterna. Mina elräkningar är väldigt mycket lägre på sommaren.
De spelade faktiskt till runt 23 på både lördags- och söndaskvällarna. Litet väl sent tycker jag mitt i bostadsområden. Men nu är festivalen över och gatan är lugn och fridfull igen. :) Kram!

Freedomtravel said...

Vilken värme! Sån värme har jag inte upplevt i år. I Kanada var det runt 30 grader, i Polen runt 25 och här är det 18 nu...

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Vi hade inte alls någon extrem värme tidigare i somras utan det är de senaste 2-3 veckorna som det blivit varmare och varmare. Till helgen lär det bli dags igen för temperaturer över +35. Pust!