Wednesday, February 15, 2012

The Voice - fantastiska röster

Musik är en viktig del av min tillvaro. Nuförtiden spelar jag inga instrument - skulle vara mycket ringrostig på pianot och tvärflöjten - men jag har nästan alltid på musik hemma och i bilen. Och jag sjunger gärna med i musiken som strömmar genom högtalarna.

I förra veckan kom jag helt apropå in på programmet "The Voice" som sänds i en av de nationella TV-kanalerna. Det är ett rätt färskt program som hade sin premiär i april förra året. Fyra domare/kändisar får lyssna till en för dem okänd "voice". De sitter med stolsryggarna vända mot artisten och får bara höra rösten. Gillar dem det de hör snurrar stolen runt. De som uppträder får sedan välja vilken domare/coach de skall jobba med. Kul koncept och mer rättvist eftersom inga synintryck kan styra. De som sitter i stolarna är inga andra än Christina Aguilera (presentation onödig), Adam Levine (ledsångare i Maroon 5), Blake Shelton (stor amerikansk countryartist) och Cee Lo Green (soul, hip hop, rap artist).

Vilka röster och vilka framträdanden! En av de få som fick alla fyra domarna att vända sig om var Jesse Campbell. Han kommer att gå långt tror jag.Och American Idol satte igång för några veckor sedan. De har också massor med riktigt duktiga sångare i år. Och Steven Tyler är sig lik. :)

12 comments:

Desiree said...

Jag har bara sett svenska versionen av The Voice och det brukar vara folk som är väldigt duktiga på att sjunga som framträder. Jesse tror jag också kommer gå lång. Vilken röst.
Ha en skön torsdag.
Kram!

Pettas said...

Tack för musiken!
En finfin torsdag önskar jag dig!

Kramar!

Annika said...

JAdu!! The Voice är det enda musikprogram jag ser. Jag har helt gett upp American Idol, men The Voice HAR ngt!
Verkligen!
OCH vilka röster!
JA, vilka röster de HAR!!
Gillar hela konceptet.
Den svenska versionen tittade jag lite på bara för att kolla läget. Det är precis samma upplägg, exakt.
Lite kul att se, men jag gillar den amerikanska versionen bättre (förmodligen därföratt jag har sååå svårt för den kvinnliga domaren i sverige).
Sen har de ju en helt annan talangpool att ösa ur i detta jättestora land också.
Ja, jag gillar verkligen the Voice, precis som du!!
KRAM!!

Saltistjejen said...

Å jag har också fastnat i The Voice! men ser det inline efteråt för det fungerar inte här på TVn den tiden för Ellas skull. Hon kollar ofta ngt då innan hon lägger sig. Men jag gillar verkligen The Voice och tycker det är ett otroligt kul system de har där de enbart går på rösten först! :-)
Kram!!

Lotta said...

Musik, ja helt underbart. Jag lyssnar nästan alltid på någonting.

The Voice har jag inte alls sett...har förstått att det är bra.

Ha en fin fredag!

Kramar!

Ninja said...

det finns så många talanger....

Anne-Marie said...

Desiree: Visste inte att det fanns en svensk version av The Voice. Men det brukar ju vara så att det kommer svenska versioner av amerikanska program. På måndag kommer tydligen ett nytt program så får ta och kolla in det. Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Varsågod. :) Om än litet sent. Ha en fin söndag! Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Jag måste helt ha missat att det fanns en svensk version. Vet inte ens vilka som är domare i det svenska programmet. Mängden talanger som finns i USA är imponerande tycker jag. Sedan tror jag också att de som uppträder i USA ger litet mer än vad man gör i Sverige eftersom det är "tillåtet" att vara riktigt duktig i USA och synas. Skall kolla det nya programmet på måndag av den amerikanska versionen. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Jag hade sett "trailers" för The Voice men aldrig kollat på själva programmet men är glad att jag gjorde det nu. Verkar litet mer rättvist att de bara kan gå på rösten någon har och inte på hur de ser ut. Synintryck brukar ju verkligen påverka. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Minns att radion alltid stod på hemma när jag var liten. Brukade sjunga med i mycket av det som spelades och kunde melodierna. Du får ta och kolla in The Voice någon gång. Ha en fin söndag! Kramar!

Anne-Marie said...

Ninja: Det gör det verkligen. :)