Monday, February 20, 2012

Tack Washington ;)

Idag är det Presidents Day i USA. En helgdag då många är lediga. Bland annat vi skolanställda. Ingen post kom idag. Bankerna är stängda och även många andra kontor.

George Washington var USAs förste president. Hans födelsedag infaller egentligen den 22 februari men dagen firas den tredje måndagen i februari. Som vanligt anser affärsmännen att de vill tjäna litet extra pengar så det finns många reor som kallas "Presidents Day Sale". Jag lyckades få extra rabatter när jag beställde från Swanson Vitamins. En stor nätbutik som säljer vitaminer, mineraler, en massa andra kosttillskott och även produkter för huden, håret och munnen. En fantastiskt bra butik om man vill köpa bra produkter billigt.

Min skola var även stängd i fredags och det berodde på Lincoln's Birthday som inföll den 12 februari. Eftersom det var en söndag valde man tydligen att ge oss litet extra långledigt nu vilket var uppskattat. :) Abraham Lincoln-dagen firas inte i alla stater men i Kalifornien är det en "legal holiday".

Igår hade vi en fantastisk dag med sol från en klarblå himmel och +10. Idag var det mulet, blåsigt och riktigt kallt. Jag frös när jag tog en promenad i eftermiddags.

Tog en sväng bort i skogsdungen igår som leder till Weeds golfbana. Genom skogsdungen går Boles Creek.
12 comments:

Lotta said...

Vilken fin dag!

Visst är det skönt att vara ledig och fira födelsedagar ;)

Alla dessa rabatter och promotions här i USA...ibland kommer de handy.

Stor kram och ha en fin början på skolveckan!

Saltistjejen said...

En sådan ljuvlig dag!!
:-) Måste vara underbart med den vackra naturen!
Kram!

Pettas said...

Undrar varför inte vi har en presidentdag? Något för den nya presidenten att införa i Finland kanske?
Härliga vårliga bilder, jag kan höra vattnets forsande ända hit där allt ligger fruset och kallt

Kramar!
Karin

Desiree said...

Vilka härliga vårbilder. I Alabama så hade vi aldrig ledigt på Presidentsday även om vi jobbade på Universistetet. Skönt med långhelg speciellt då du verkar ha soligt och fint och kan njuta av vackert väder och fin natur.
Kram!

Annika said...

Preez day är skön.
Alla måndagshelger välkomnas.
DET är ju så fint hos dig!
Helt underbar natur.
Kramar!!

Min plats i solen said...

Härligt med lite långledigt. :) Hoppas att du har haft sköna dagar och njutit av vårsolen som verkar skina gott hos er?

Ta hand om dig och ha en fortsatt fin vecka!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

Lotta: Till veckan har de till och med pratat om att det skall gå upp till +15. Det är varmt för att vara i februari. Det är bara att tacka och buga för de tidiga presidenterna. :) Gillar att man kan komma undan litet billigare ibland. Stor kram och ha en fin fortsatt vecka!

Anne-Marie said...

Saltis: Det är uppskattat med sol och litet värme. Vet att inte alla känner så men för mig får det gärna vara vår hela vintern. :) Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Just det, ni har president. Kanske ni inte haft president tillräckligt länge? Våra presidenter som firas är ju riktiga "gamlingar". :) Underbart med brusande vatten tycker jag. Det ger en energikick. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Det verkar skilja sig litet från stat till stat hur man firar sådana här "federal holidays". Nu dröjer det tills det blir fler helgdagar. Vi har ju ingen påsk som firas med lediga dagar. Vädret skall bli riktigt vårvarmt den här veckan verkar det som. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Bra tycker jag att skolan valde att lägga två dagar kring en helg så att det blev litet längre, sammanhängande ledighet. Det finns väldigt mycket skräp tyvärr i Boles Creek. Försökte undvika det när jag fotade. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Igår var det riktigt kallt - mulet, blåst och bara några plusgrader. Det kan svänga bara på en dag ofta. Och idag var det troligen +16! Vädret är annorlunda än vad det var för 15 år sedan, den saken är klar. Ha det fint Lotta! Kramar!