Wednesday, February 29, 2012

Skottdagssnö

Nog fick februari ett slut som hette duga med en halvmeter snö, ömma muskler efter att ha skottat snö i ett par timmar och en påminnelse att jag bor i den alpina delen av Kalifornien. :)

Skottdagen har gått i det vitas tecken. Som tur var hade man redan igår bestämt att skolan skulle öppna först klockan 10. Eftersom det hade kommit drygt en halvmeter snö under kvällen och natten var det bara att ge sig ut och skotta. Inte riktigt min "cup of tea" att börja min dag med snöskottning. Men det var en hög snövall mot min gata och ingen chans att ta sig ut.

Att bo i Stockholm är något helt annat än att bo som jag nu gör - på 1000 meters höjd. Mängden snö som kommer här på kort tid är imponerande. Det var en riktig snöstorm igår kväll. Som tur var kunde jag sluta jobbet tidigare än planerat eftersom en av lärarna avslutade sin kurs rätt mycket tidigare än den skulle sluta. Sedan jag kom till Mt Shasta-området har jag skottat enorma mängder snö eftersom M och jag under ca 7 år bodde i ett område utanför Mt Shasta som fick metervis med snö. Märkte att jag är otränad eftersom jag nu har ömma muskler. Det är A och O att ha en bra snöskyffel vilket jag har.

Eftersom det här är den första ordentliga snön den här vintern får det bli några fler snöbilder så här på skottdagen.

Den här synen mötte mig när jag rullat upp gardinen i sovrummet i morse.

Min gata i morse. Berget skymtar i bakgrunden.
Här börjar jag göra litet framsteg i snöröjningen. :)


26 comments:

Mia Ahlstrom said...

Kul att se dina bilder från Norra CA! Sådär har det, tro det eller ej, även sett ut i Göteborg vintrarna 2009 och 2010. Denna vet jag inte riktigt hur det varit med, eftersom vi flyttade till Saratoga i juli 2011. Jag är dock väldigt glad att få en paus från snö och halka... Här lite söderut har det dock regnat ett par dagar och varit lite kallt, men med tanke på hur tomt det ser ut i vattenreservoarerna får det gärna regna på lite!

Lotta said...

Det var snö det!!! Vintervinter...ingenting som försvinner på en eftermiddag. Förstår om du har fått skotta!

Här är det fortsatt bart. Det var lite snövarning idag men det kom mest regn. I the valley var det visst mer snö och alla blev i gasen och ville åka hem och hålla sig undan snön. Jag tittade ut och tänkte...jaha?!

Nåja, hellre safe than sorry.

Find bilder!

Kramar

Saltistjejen said...

Vilket fantastiskt vinterlanskap ni fått nu! Men visst förstår jag att det kan bli tungt att skotta.
Vi har fått extremt lite snö här i vinter. Vissa är oroliga för att detta kommer att göra det extremt torrt i markerna i sommar.
Kram!

moa said...

Oj, Mycket snö;)

Fru Sederblad said...

Oj, oj! Så mycket snö!! Här hemma i Sverige, Skåne är all snön borta och det är tio plusgrader. Våren är här!

Fin blogg du har förresten ;-)!

Desiree said...

Ooooh my god! Det är verkligen imponerande hur mycket snö som kommer hos er med en gång. Helt otroliga mängder. Oj oj det blir massvis att skotta. Skotta försiktigt så att du inte får ont i ryggen eller något. Riktigt jobbigt om det är tyngre blötsnö också. Här i Stockholm kommer det ju aldrig riktigt sådana mängder på en gång. Känns som det lär ta ett tag innan allt detta smälter också.
Kram!

em said...

Jag är inte det minsta avundsjuk!!
De två föregående vintrarna har det sett likadant ut här. Vi har en "snögubbe som plogar uppfarten åt oss, men han har inte varit här en enda gång i vinter.
Margaretha

olgakatt said...

Jag skulle få ryggskott direkt om jag skottade med skyffel! Vi har en skopa man kan föra framför sig med båda händer, det gör det mycket lättare.
I vinter har det dock varit mycket mindre snö än de senaste åren och det är jag glad för.

Annika said...

Härligt!
Verkligen härligt.
Här har det varit den mildaste och snöfattigaste vintern på¨mkt länge.
Helt galet.
Idag ska vi visst få 17 grader.
Nä, jag skulle gärna ha tagit en blizzard som din. Men nu kan det kvitta, nu är det försent.
Kramar!

Anne-Marie said...

Mia: Ja, jag vet att man haft riktiga "vargavintrar" i Sverige de senaste 2 åren. Denna vinter verkar inte alls vara lika sträng. Det som är så typiskt för just det här området där jag bor, är att det kommer så mycket snö under mycket kort tid. Visst behövs nederbörd och den här vintern har varit ovanligt torr.

Anne-Marie said...

Lotta: I morse snöade det litet igen. Men det är litet varmare idag (fortfarande kallt dock) så det verkar inte ligga kvar. Nej, den här snön kommer att bli kvar ett tag. Ibland blir jag nästan full i skratt när jag läser om amrisarnas "skräck" inför litet snö på vägarna. Som svensk "viking" ;) kanske man har litet annat synsätt. Roligt att du tyckte om mina bilder. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Det extrema vädret blir mer och mer normen. Läste du om alla "twisters" som skapade förödelse igår? Sedan när är det vardagsmat att ha tornados året runt och i februari? Kramar!

Anne-Marie said...

Moa: Ja, det var mycket snö som kom på ungefär 12 timmar. Som tur är har det lugnat ner sig. :)

Anne-Marie said...

Fru Sederblad: Välkommen hit! Vad glad jag blir att du tycker om min blogg. :) Vi har haft vår stor del av vintern och nu när det borde bli mer vårlikt, får vi vinter. Upp och ner är vädret.

Anne-Marie said...

Desiree: Förra året fick vi så här mycket snö i slutet av mars till och med. Litet ovanligt kanske med sådana mängder så sent på året. Ja du, det är imponerande med all denna snö på så kort tid. Min kropp känns litet ledbruten idag men jag har lärt mig hur jag skall lyfta snön så att jag inte får ryggskott. Fick bra träning där Michael och jag bodde. Det är fortsatt vitt och inte mycket smälter eftersom det är kallt. Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: Skönt att du inte behöver vara avundsjuk. :) Jag har inte alls varit avundsjuk på er i Sverige de senaste två vintrarna. Jag föredrar barmark och mer milda temperaturer. Har man en lång uppfartsväg behövs en "snögubbe" men jag bor nästan på gatan så det skulle bli dyrt att anlita någon bara för det.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Lätt snö kan man röja som du beskriver men att få bort en meterhög vall med kompakt, hård snö mot gatan går bara med skyffel. Jag är litet ledbruten idag men okej. Tur att jag inte behöver skotta idag.

Anne-Marie said...

Annika: Det måste innebära att du också gillar att skotta en massa snö? ;) Eller har du en "snögubbe" som Margaretha som hjälper dig? Kommer det mer snö kommer jag att bjuda in dig till Weed så får du hjälpa mig att skotta och se snö dessutom. :) Kramar!

Frida said...

Wow, det var inte nådigt! Kommer från Skpne så sådana problem har vi då inte!

Måste bara få tacka för en så otroligt intressant blogg. Som förhoppningsvis framtida utbytesstudent i USA är den här bloggen en dröm, precis det "småstads-liv" jag drömmer om!

Anonymous said...

Oj här är det redan vår och hur gör ni i usa när ni ej har hall i era hus. vart gör ni av jackorna då

Anne-Marie said...

Frida: Välkommen hit! Tack för dina fina ord om min blogg. :) Vad roligt att inte alla "måste" bo i en storstad utan att även småstäder kan dra en svensk utbytesstudent.

Anne-Marie said...

Anonym: Vi har haft litet mer vårlikt under ett par dagar med +15-16 och solsken. Man drar in ytterkläderna till någon garderob. Den svenska hallen är saknad - var säker på det. ;)

Axel said...

Oj vad mycket snö! Här i gästrikland så är nästan all snö borta :) ha det bra!
/ Axel

Katarina said...

Oj, oj, vad snö! Hoppas solen tittar fram så du får vår. Det är tungt att skotta snö, speciellt då den blir töig.

Anne-Marie said...

Axel: Ja, det kom mycket snö förra veckan. Nu har den smält. Var litet vitt på marken i morsen igen men det var ingeting jämfört med förra veckans snöfall.

Anne-Marie said...

Katarina: Eftersom det blev riktigt varmt under helgen smälte snön som tur var. Det går väldigt upp och ned. Ena dagen är det +15, nästa dag bara +2-3 grader.