Monday, February 13, 2012

Nya datorn - program och böcker

Den nya datorn är ett nöje att använda. Så otroligt snabb jämfört med den äldre trotjänaren. Fortfarande håller jag på att bli bekant med Windows 7. Det skiljer sig en del från Windows XP. Inte så mycket att jag inte kan "navigera" datorn men tillräckligt för att jag fortfarande känner mig litet vilsen ibland.

När jag köpte min tidigare Lenovo-dator köpte jag böcker som jag använt en del för de olika Office programmen och för Windows XP. Hittade en serie som heter "Visual Quick Start Guide". Lättförståeliga böcker med en del bilder och bra förklaringar. Har därför nu köpt en bok i samma serie för Windows 7. Den kom idag så har inte hunnit läsa i den ännu men det blir nog en bra handledning.

Datorn kom med en "provupplaga" av Microsoft Office 2010. Eftersom jag ville ha den kompletta uppsättningen köpte jag Microsoft Office 2010 via skolan. Vi som arbetar där har förmånen att mycket billigt handla olika datorprogram. Har inte hunnit installera Office-programmet ännu men kommer att göra det till långhelgen. Eftersom jag inte har arbetat med Office 2010 tänkte jag att det var bäst att ha en handledning även för detta program. Det blev ytterligare en Visual Quick Start bok som också kom idag.

Jag blev också förvånad att äldre tillbehör som min skrivare och kamera fungerade utan att behöva ladda ner nya "drives". Enligt min kollega som kan datorer är tydligen Windows 7 ett smart operativsystem som klarar mycket mer än sina föregångare.

Idag blev det helt plötsligt vinter i Weed. När jag var på väg till jobbet började det snöa ymnigt och det fortsatte under flera timmar. Det är inte mycket snö kvar men det är fortfarande vinterlikt. Och det är kallt. Bara några få plusgrader.

15 comments:

Lotta said...

Så roligt att du är nöjd och har roligt med din nya dator! Den ser fin ut.

Här är det alltjämt snöfritt. Jag tittar på Desirees bilder och blir salig.

Kram!

Pettas said...

Jag beundrar dig som "går in i" programmet och lär dig allting. Själv är jag bekväm av mig och ropar på Uffe när jag funderar på någonting. Så blir det lätt när man lever med en datanörd. Egentligen skäms jag litet för min lathet:), och känner att jag borde lära mig av egen kraft.
Ha det gott i det tillfälliga vita!

Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Jag är helnöjd. Ofta blir det så när man tar tid på sig och inte beslutar sig förhastat. Lenovos datorer tror jag tillhör de bättre faktiskt. Har fortfarande inte riktigt vant mig vid wide screen eftersom min dator på jobbet och min äldre dator båda har mer fyrkantiga skärmar. Jag antar att jag inte är någon vinterperson - skulle gärna ha sol och barmark hela vintern. :) Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Jag gillar datorer och tillbringar stor del av min vakna tid vid en dator - mycket beroende på att vi jobbar med datorer hela dagarna på mitt arbete. Jag tycker verkligen om att jobba med skolans hemsidor - det är så roligt. Har inte tillräckligt med utbildning för att bli en webmaster men det skulle helt klart vara ett område jag skulle kunna tänka mig att arbeta inom. Tycker om att lära mig nya program. :) Det vita kommer nog att smälta redan i morgon om det blir varmare än idag - vilket de lovat. Kramar!

Annika said...

Vad härligt med nya datorn!
Underbart med en ny maskin, jag vet!
Karolina har Windows 7 på sin dator.
Du vänjer dig snart.
SMART att köpa instruktionsböcker!
DEY gjorde jag när man kamera var ny också- Jag har verkligen lärt mig mkt via dem.
Den lila bok som hängde med kameran visar inte mkt, precis. SÅ det är smart att köpa till.
Ha en fin v-dag idag, I Finland heter dagen Vändagen, så den tycker jag vi firar idag.
Kram!

Desiree said...

Jag känner som sagt igen din dator väl eftersom min C har en precis likadan. Han är supernöjd med sin. Smart att köpa böckerna som ger en bra introduktion. Jag tror att det är ett bra sätt att lära sig och få en bra överblick.
Känns lite som om vintern har återvänt här också. Det kom lite snö här under dagen och de sägs att det ska komma mer till kvällen. Själv hade jag hoppats på vår men den verkar stå på stand by så länge.
Kramar!

Katarina said...

Kul att ha fått hem nya datorn! Du verkar nöjd och jag kan tro att du tycker det är extra roligt att använda den just nu!

Ha en bra dag! Kram

Sandra said...

Hej! Jag är en helt ny läsare här och råkade hit för att jag googlade "vaniljsocker" (fråga mig inte varför, haha). Skummade igenom din blogg och "Om Mig-sidan" och blev fascinerad av din historia! Att du vågade flytta så långt och valde att stanna kvar trots de tråkiga omständigheterna. Är jättetacksam över att jag hittat en ny spännande blogg att följa, ska bli intressant att läsa bakåt och se vad du varit med om :) Blir bra nattläsning för en arbetslös tjej som mig, haha! Ha det så fint och ha en trevlig alla hjärtans dag!

Axelfrank said...

Hej! Trevligt att det går bra med datorn! Jag undrar bara över en sak. Jag är 14 år , blir 15 i juli . Efter jag har gått ut grundskolan så skulle jag vilja åka och studera i USA och sen skaffa green card och flytta dit.
Hur ska jag göra? :)
Tack på förhand!
Happy Valentine's day!
/Axel

Axelfrank said...

Hej! Trevligt att det går bra med datorn! Jag undrar bara över en sak. Jag är 14 år , blir 15 i juli . Efter jag har gått ut grundskolan så skulle jag vilja åka och studera i USA och sen skaffa green card och flytta dit.
Hur ska jag göra? :)
Tack på förhand!
Happy Valentine's day!
/Axel

Anne-Marie said...

Annika: Enkla och instruktiva handledningar är alltid bra att ha tycker jag. Jag skrev faktiskt ut hela manualen för min kamera - blev en hel del sidor. :) Windows 7 är verkligen litet annorlunda men det blir säkert vant det med snart. Visst skall vi fira Vändagen idag. Absolut. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Kul att jag inte är ensam om en Lenovodator. Många tycks aldrig ha hört talas om märket Lenovo av någon anledning när jag nämner att jag har en sådan dator. Gillar att förstå vad jag håller på med så instruktionsböcker är alltid bra att ha. :) Litet snö ligger kvar här i Weed men när solen kom fram idag orkade temperaturen faktiskt upp till nästan +10. Kramar!

Anne-Marie said...

Katarina: Eftersom jag gillar att jobba med datorer känns det litet extra kul med en ny, snabb dator. Minns att jag tyckte den gamla var snabb när jag köpte den för 5 år sedan. Mycket beror självklart också på hur snabb internetuppkoppling man har. Jag har den snabbaste genom AT&T. Ha det fint! Kram!

Anne-Marie said...

Sandra: Välkommen hit! Alltid roligt med nya läsare. Tack för dina fina ord om min blogg. :) Det finns en del inlägg vid det här laget eftersom jag bloggat i 5 år. Borde räcka ett tag. :) Ha en fin Alla Hjärtans Dag.

Anne-Marie said...

Axelfrank: Välkommen hit du med. :) Kan du skicka ett mail till mig: attboiusa@yahoo.com så kan jag svara privat till dig.