Wednesday, February 22, 2012

Fler timmar och "pink slips"

Sedan jag började jobba 1982 har jag faktiskt aldrig jobbat 40 timmar/vecka. Det har alltid varit ett par timmar färre. Och här i USA har jag jobbat 32 timmar som mest under flera år.

Eftersom vår chef fick utökade arbetsuppgifter förra sommaren har jag och D försökt göra mycket mer med samma antal timmar. Tills för ett par veckor sedan. Då fick vi veta att vi under våren i alla fall skulle få ett schema som innebar att vi skulle få fler timmar. Litet ovant men bra. :)

Ibland blir jag påmind om hur olika det är i arbetsvärlden när man jämför Sverige och USA. Jag vet att mycket hänt i Sverige sedan jag bodde där men det skiljer sig fortfarande en hel del åt.

Igår hade de av oss som hör till "classified staff" ett möte. Vi brukar ha det en gång per månad och ta upp olika frågor som är aktuella. Det hade kommit ett meddelande för ett par veckor sedan från skolans högste chef att Kaliforniens dåliga ekonomi kunde leda till olika åtgärder inom skolan. Skolorna i Kalifornien har drabbats mycket hårt de senaste åren med stora nedskärningar. Meddelandet talade om uppsägningar och så kallade "pink slips" (ett meddelande från personalavdelningen att man blir uppsagd).

Tydligen vet ingen i dagsläget vad som händer framöver. Vid mötet igår talades det om summor på ett par miljoner dollar i besparingar. Mycket pengar för en liten skola.

Det är bara att ta en dag i taget och kanske ha en annan plan i bakfickan.

Vi hade helt otroliga +15 idag. Ovanligt men skönt. De talar om snö till helgen och några få plusgrader till helgen så det är fortfarande vinter.
När jag kom hem såg jag en hel regnbåge gå tvärs över himlen. Kunde tyvärr inte få med hela bågen. Kanske den är ett gott omen. :)

16 comments:

em said...

Håller tummarna för att du ska slippa få en "slip" - av någon kulör.
M

olgakatt said...

Hoppas det går bra för din skola trots nerdragningar.
Det känns kanske roligare att få ett skärt papper än ett grått....

Annika said...

USCH och fy.
Inget roligt, AM!
Håller ALLA tummar för DIG!
Idag ska vi får nära 20 grader här.
Ja, du vet vad jag tycker om det.
OCH det är INTE!!!
Kramar!

Lotta said...

Ja, hoppas du inte drabbas. Tufft med oro! Alltid bra med en B-plan.

Vacker bild tycker jag!

Njut av dagen

Kramar!

Desiree said...

Usch förstår att oron gnager då det gäller framtiden och din anställning på skolan. Har de lagt ut någon plan ännu för hur de ska spara? Jag hoppas att ni får reda på i god tid om något drastiskt händer era tjänster. Håller tummarna och hoppas att det ordnar sig. Själv hade jag gärna jobbat ca 30 timmar i veckan istället för 40. Tycker att vardagen lätt blir väldigt stressig. Det finns mycket annat jag hade velat hinna med.
Vacker regnbåge.
En dag i taget är nog helt rätt. Försöka vara cool även om det kan vara svårt.
Kram!

Saltistjejen said...

Jag hoppas verkligen att ni slipper besparingar i form av att folk får sparken. Det är så hemskt och skapar en sådan jobbig stämning även för de som får stanna kvar. Arbetsmarknaden idag är tyvärr väldigt osäker tycker jag. Och själv försöker jag ju få in en fot någonstans men det är verkligen inte lätt. man åker ganska mycket upp och ner. Hoppet finns där men oron gnager på den med. Och ibland kan det kännas ganska tröstlöst. Tills man lyckas få fart på hoppet igen. Och så går det på sådär....
Kram och hoppas det går bra för dig och din skola!!

K. said...

Lovely rainbow :)

Anne-Marie said...

Margaretha: Tack! Idag kom ett nytt mail från skolans chef. Det var ingen rolig läsning.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Som jag skrev till Margaretha kom ett nytt mail från skolans chef och det ser rätt dystert ut. Framför allt om man bor själv och inte kan dela kostnader med någon. Plus att bensinpriset troligen kommer få de flesta att vända och vrida på slantarna.

Anne-Marie said...

Annika: Hållna tummar behövs nog i allra högsta grad. :) Kalifornien är en stat som troligen kommer att rent ekonomiskt braka samman snart tror jag.
Idag var det faktiskt runt +17. Men nu skall det bli snö och regn och mycket kallare. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Tror att många människor i USA lever med mycket ekonomisk oro just nu. Såg ett nyhetsinslag i kväll om en man som blivit arbetslös och inte fått något nytt jobb. Han klarade sig bara med hjälp av food stamps och riskerade att förlora sin bostad. Alltför vanligt idag i USA med sådana människoöden tyvärr. Som du och jag skrivit om tidigare, man måste följa sin intuition och magkänsla och det gör jag nu. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Idag kom ett nytt mail och det ser väldigt kärvt ut. Tror inte att de kanske kommer att vidta drastiska åtgärder mitt i en termin men jag tror inte att någon vet i dagsläget exakt hur stora neddragningar det blir och exakt när. Vi får se om de extra timmarna fortsätter eller hur det blir.
Regnbågar är väldigt vackra och visst finns det väl en kruka guld vid slutet. ;) Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Vet att du kämpar på med dina ansökningar och intervjuer. Tror att det överlag är tufft i USA idag med jobb. I mailet som kom idag till skolans alla anställda skrev vår chef bland annat att ryktesspridning (som det ju lätt blir) inte är bra för någon. Svårt att låta bli att spekulera tror jag. Kramar!

Anne-Marie said...

K: Welcome! Thanks! :)

Anonymous said...

Hoppas det löser sig på bästa sätt med besparingarna på skolan.

Vilket härligt vårväder ni verkar ha!
Igår satt jag en stund i solen. Vi hade en fantastiskt fin vårdag, med några få plusgrader. Men i lä kändes det härligt.
Krokusar och snödroppar blommar fint nu=)
/CC

Anne-Marie said...

CC: Vi får se. Ett mail från skolans chef i fredags var ingen munter läsning precis. Vi har faktiskt inga krokusar eller snödroppar här där jag bor. Kanske beroende på att vi ligger 1000 m över havet. Vårvärmen tog snabbt slut. Idag var det +3-4 och min gata är vit nu i kväll.