Sunday, February 26, 2012

Filmhelg

Ikväll hade röda mattan rullats fram i Hollywood. Oscarsgalan är avklarad, statyerna utdelade och jag tittade inte ens på galan. Vet att många sitter fastklistrade framför TVn denna kväll men jag valde att se en film i stället.

Min chef hade genom Netflix fått den tredje filmen i Stieg Larssons trilogi - "Luftslottet som sprängdes"/"The Girl Who Kicked the Hornets' Nest". Jag fick låna den och fick 2,5 timme att försvinna mycket snabbt. Så bra den var! Tyckte nog att det var den bästa i den här trilogin. Vilken spänning och visst kan svenskar också göra polisfilmer med biljakter och brottslingar på hög nivå.

Kul också att se Stockholm i den här sortens film. Allt ser litet mer ordnat och välstädat ut trots allt jämfört med slummen som finns i många amerikanska städer och även filmer.

I lördags gick en film på TV som jag aldrig sett när den visades på bio - "The Devil Wears Prada" med Meryl Streep och Anne Hathaway. Den var okej men nog har jag sett både Anne Hathaway och Meryl Streep i mycket bättre filmer.
Svenska Noomi Rapace, i filmen jag såg i kväll, vann i mitt tycke med bred marginal. :)

Min gatan är vit i kväll. Snö och kyla har förutspåtts hela veckan med ett riktigt oväder som lär dundra in över västkusten på tisdag. Mt Shasta kan komma att få riktigt mycket snö. Känns långt från fredagens +17. Idag var det som varmast +3-4.

Bilden från Wikipedia.

14 comments:

Katarina said...

Skönt med en film helg! Jag har själv svårt att koppla av till film, det kryper i kroppen rätt snabbt om nu inte filmen är mycket bra. Jag får nog spana in den filmen du sett, då du gillade den.

Jag ser inte heller Oscars galan, det blir ofta lite för långt och segt,,

Ha en bra dag!

Pettas said...

Det låter skönt med en filmhelg:). Själv har jag inte haft en sådan på år och dar men jag tycker att det är skönt att bara vara, äta god frukt och titta på bra filmer. Gjorde det senast under nittiotalet så det är ett tag sedan.
Roligt med dina recensioner:)

Karinkram!

Channal said...

Jag sov när Oscarsgalan var på gång för fullt! Har spanat runt nu!

Svenska polisfilmer som Wallander & Co är heta i Europa, b.la. i Tyskalnd, England och hela Norden! Svenska deckare sälj som smör! Det är lite kul!
Njut av värmen och du ska ha en bra start på veckan! Kram Anna

Desiree said...

Kul att du fick tag på Luftslottet filmen. Jag har ännu inte sett någon av filmerna av Steig Larsson. Jag har sett The Devil wears Prada. Helt ok men inte någon film man direkt minns men funkar som underhållning. Jag såg en annan film med Anne Hataway i helgen som heter "En Dag" tyckte den var ok bara men glad att jag inte gick på bio och såg den.
Det är häftigt att temperaturen kan skifta så. Jag ser att ni har kallt nu på din väder ikon. Take Care om stormen nu kommer.
Kram!

Annika said...

Jag har sett alla filmerna, och visst är de bra.
Galan var rätt seg, AM. Jag lovar dig.
DET
r så många döda punkter i den. Visserligen hade vi ett rätt kul chatt under tiden, men själva galan i sig tyckte jag var tråkigare än på flera år.
Vet inte varför...
The Devil Wears Prada är absolut en sevärd och lite småkul film. Tror den säger MKT om moevärlden och framförallt om Anna Wintour på amerikanska vouge...
Kram!

Saltistjejen said...

Vad roligt att du sett filmerna nu! Jag gillar dock första bäst tror jag men jag gillade även förta boken mest. :-) Kanske beror det på det?
Kram!!

Lotta said...

Ja, jättebra filmer! Netflix är kul...jag tittar ganska ofta, gillar att varva ner med en film.

Som du vet nu så körde vi på med chatten på FB under Oscars...vi skrev ett inlägg i sekunden...galet. Det var mer fart på vår chatt än på galan.

Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Jag hade hört att den tredje filmen skulle vara riktigt bra och det var den. Skulle nog behöva se om den första filmen eftersom det var ett bra tag sedan jag såg den. Filmer som är långtråkiga kan man vara utan. Har förstått på en del blogginlägg att galan var litet seg den här gången. Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Du verkar alltid ha mycket för dig så kan tänka mig att du inte tagit dig tiden. Jag har rätt få TV-kanaler så det är alltid lika roligt när det kommer en bra film. Och det är ju inte fel att ha en snäll chef också. :) Hon kom till och med och "levererade" DVDn till mig! En liten bit ekologisk choklad och frukt brukar jag unna mig när jag ser på en film.:) Roligt att du tycker om en recension då och då. Kramar!

Anne-Marie said...

Anna: Du som bor i Sverige hade mitt i natten när den var i full gång här från USAs västkust. Tidsskillnaden "ställer till det" ibland. Alltid lika roligt när svenska böcker, filmer eller musik har framgång. Noomi Rapace verkar ha fått ett riktigt uppsving efter de här filmerna. Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag har förmånen att ha en snäll och omtänksam chef. Hon är intresserad av andra kulturer så en svensk film är något hon verkligen uppskattar. Väldigt positivt tycker jag. :) Anne Hathaway är en bra skådis men Prada-filmen var nog inte hennes bästa i mitt tycke. Vi har "warnings" och "advisories" utmed hela västkusten så det här verkar vara ett oväder med stort O! Tack! Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Tur att FB klararade trycket från det svenska gänget. ;) Låter inte som om jag missade något egentligen. Vad bra!
Jag kan väldigt litet om den amerikanska modevärlden men kan tänka mig att det är en "konstgjord" värld på något sätt där man "måste" vara på ett visst sätt för att passa in. Meryl Streep är ju alltid duktig verkar det som vad hon än gör. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Jag har faktiskt aldrig läst böckerna så vet inte hur de är i jämförelse med filmerna. Ibland fungerar det att ha läst böckerna när man ser filmerna men ibland blir man besviken tycker jag. Alltid kul med en kvinnlig hjälte och som svensk blir det ju litet extra roligt att se en bra svensk film, här i USA. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Sevärda filmer är alltid roligt att kunna ta del av. Michael och jag brukade se på filmer varje kväll i stort sett. Har förstått att FB inte hängde med i det "svenska trycket". ;) Kanske ni kunde åka till den riktiga galan och kommentera. :) Kramar!