Saturday, January 14, 2012

Solig lördag

Efter en kall natt blev det nästan vårvarmt. Bäst att passa på att njuta eftersom prognosen den närmaste veckan visar blåst, kyla, regn och snö.

En tur till Mt Shasta i solskenet blev det idag. Jag brukar veckohandla och när jag jobbar är det bara under helgen jag har tid. Nu har vi en tredagarshelg eftersom det är helgdag på måndag i USA (Martin Luther King Jr Holiday).

Under några dagar har jag haft en mindre elementaffär hemma. :) Mitt första stopp blev en tur till den soptipp som vi har utanför Mt Shasta. Dit kan man åka med sina sopor och betala en slant för att kunna dumpa dem. Självklart har vi även sophämtning men en hel del personer väljer att själva åka till soptippen och betalar på så sätt mindre för att bli av med soporna. Jag kunde lämna det trasiga elementet utan att behöva betala. Scrap Metal blev slutstationen för det trogna elementet.


Här slängs sopor och annat avfall. Tog bilden inifrån min bild, därav det svarta.

Elementet som klickade högljutt och väckte mig återlämnades till Ace Hardware och jag fick mina pengar tillbaka. Parkeringsplatsen utanför Ace har en fin vy av berget. Så här litet snö har jag aldrig sett i januari sedan jag kom hit för 15 år sedan. Skidanläggningen ser troligen fram emot väderprognosen den kommande veckan.

Ett besök till tvättomaten blev det också. Den jag brukade använda stängde tyvärr för 2-3 månader sedan men det finns ytterligare en tvättomat i Mt Shasta. Även den har handskrivna skyltar och till och med ett litet "bibliotek". :) Det här är en liten stad, det märks.


Nu kommer det nog att dröja ett tag innan vi ser solen igen. Men det blir i alla fall ljusare för varje dag vilket är härligt.

8 comments:

Pettas said...

Jag gissar att ni också har sortering av era sopor, som går till återanvändning. Det såg ut som om allt var metall i högen på bilden.

Jag tycker det är roligt att följa med dig i ditt vardagsliv, hur allt fungerar och så vidare.

Ha en fin helg!
Kram!

Desiree said...

Här har det också varit en gråmulen januaridag. Jag älskar dina bilder på Mt Shasta. Det berget/vulkanen är så vacker. Kör också med veckohandling på helgerna för jag hinner inte heller under veckan. Det är himla bra att ni har ett ställe dit ni kan åka med grovsopor. Vi hade inte det i Alabama. Hade man stora skrymmande sopor så fick man special beställa leverans från sopbilen annars tog de rätt mycket stora grejer i vanliga fall.
Kram!

Lotta said...

Jag är helt tagen av Mt Shasta...precis som Desiree o Karin älskar jag när du fotar bilder berget och från din vardag!

Jag gillar handskrivna notes och skyltar :)

Ha en skön söndag Anne-Marie - synd att du är så långt borta. Jag hade gärna tagit en kopp kaffe ihop!

Kram

Saltistjejen said...

Å, här är det riktigt kyligt idag med runt minus 6-7 grader. Fast jag tycker det är rätt härligt också. :-)
Man känner att det faktiskt ÄR januari. :-)
Kram!!

Anne-Marie said...

Karin: Vi har faktiskt en väldigt dålig sopsortering. Inte alls så utbyggd och "proffsig" som den är i Sverige. När jag kommer på besök numera till Sverige känner jag mig litet handikappad nästan eftersom jag inte alls gör den typen sopsortering här i USA. De har olika "grova" högar på soptippen men annars slänger folk väldigt mycket i sina sopor - glas, metall, papper osv. Det finns ett företag i Mt Shasta dit man kan åka med en del av sina sopor men det är bara vissa typer av sopor de tar emot. Men det finns inte någon sortering där folk bor som man är van vid från t ex Stockholm. Du får gärna följa med mig i min vardag. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Visst är det något speciellt med vårt berg Mt Shasta. Och det har synts väldigt mycket denna vinter eftesom vi haft sol under 1,5 månad i stort sett. Annars brukar det vara insvept i moln under långa tider under vintern. Det är bra att kunna ta saker till soptippen. Jag som har en liten bil kan ju inte ta mycket men de som har stora "pick-up trucks" (vilket ju är väldigt vanligt) kan ta en hel del. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Berget är mäktigt och när man ser hela berget är det mycket stort eftersom det har en stor "bas". Då måste man befinna sig en bra bit ifrån och ha fri sikt. Roligt att du vill följa med mig i min vardag. :) Visst är det något speciellt med handskrivna skyltar. Håller med dig, det vore så roligt att kunna ses och ta en fika. Hoppas att det blir av framöver någon gång. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Igår var det vårvarmt. Idag var det bitande kyla när jag var ute på en promenad. Det skall bli mycket mer vinter den instundande veckan om väderfolket får rätt. Kramar!