Friday, January 6, 2012

Skyltmix

Weed har en salig blandning av skyltar. Kanske det beror på att det är en mindre stad men jag tror att man i USA generellt har litet mer variation på skyltar än vad man till exempel har i Sverige. Jag tog en promenad i eftermiddags i ett kyligt solsken och plåtade några.

Här har jag faktiskt bott. Ett helt okej hotell som har rena rum. Skulle man se en liknande skylt i Sverige utanför ett hotell? Tror knappast det. :)

En av de största och mest välbesökta restaurangerna i Weed - Hi-Lo Cafe. De har riktigt bra mat. Bor man inte här på västkusten och inte är sportfantast kanske man inte fattar med en gång vad de pratar om. Oregon Ducks är ett collegelag (amerikansk fotboll) som vann sluttävlingen Rose Bowl för några dagar sedan. Man ser många bilar i Weed som har Oregon Ducks dekaler. Många av skolans elever kommer från Oregon.

Ellie's - ett café där man tydligen bör dricka kaffe. :)

De här skyltarna sitter på dörren till en stor "liquor store". Inga stora hattar där alltså. Texten som den mindre skylten till höger har, har även många andra affärer.

En handskriven skylt utanför "min" bank. Småstadskänsla helt klart.

Den här bilen säljer tacos med tillbehör. De har alltid kunder. Idag satt några hurtiga ute i kylan.

Ingen skylt men den här klockan står så praktiskt i hörnet av min gata och Main Street så jag alltid vet vad klockan är när jag är på väg till jobbet.

8 comments:

Desiree said...

Det är faktiskt himla kul med skyltar så här. Ha ha den om koffein var kul. Den brevid på samma dörr med No shoes, no shirt, no service känns som en sådan klassisk USA skylt. Sedan verkar det som om nästan alla mindre städer har en sådan där stor fin gammaldags klocka med romerska siffror. Det har jag sett på flera håll i just charmiga småstäder.
Kramar!

Pettas said...

På sätt och vis så är klockor skyltar som visar tider:). Ellies skylt är härlig. Glad.
Det här skulle vara ett trevligt tema att ta upp nu och då på bloggarna. Skyltar finns överallt och man tänker knappt på dem alls, egentligen, bara läser och går vidare.
Kul att vandra tillsammans med dig och se din stad genom dina ögon. Tack för det!

Kramar!

John (Kläder online) said...

Jag gillar typiska amerikanska skyltar. Alltid lika roande. :D

Anne-Marie said...

Desiree: Man ser ofta skyltar runtomkring sig men tänker kanske inte på exakt vad som står så det var litet kul att kolla på skyltarna litet mer i detalj. No Shoes, No shirt No Service verkar vara en skylt som finns på väldigt många affärsdörrar. Tror inte ens att det finns någon motsvarighet i Sverige. Den här klockan är precis nyuppsatt och är perfekt eftersom jag passerar den varje dag. Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Visst är det så att klockor egentligen är en viss sorts skylt också. Du är så klok. :) Skyltar har väl alltid funnits och som jag skrev till Desiree ser man dem men kanske inte tänker riktigt på vad det står. Ja, varför inte ha ett skylttema. Roligt att du följde med mig. :) Kramar!

Anne-Marie said...

John: Visst ser amerikanska skyltar väldigt annorlunda ut jämfört med de svenska. Kul att du uppskattade skyltpromenaden. :)

em said...

Att man måste vara påklädd har jag aldrig sett skyltar om i Sverige - annat än utanför en del matställen. Men det förekommer ibland skyltar utanför affärer där de vänligt ber kunderna äta upp sin glass eller korv innan de kommer in.
M

Anne-Marie said...

Margaretha: Just att ha "shirt and shoes" är en mycket vanlig skylt här i mina trakter och kanske även i andra delar av USA. Har aldrig sett skyltarna med glass och korv uppmaning. Skyltar tror jag är ett bra exempel på hur olika våra kulturer är.