Thursday, January 12, 2012

Post i brevlådan

Alltmedan USAs postverk nedmonteras bit för bit fortsätter posten att levereras - i alla fall tills vidare. Jag får väldigt litet post nuförtiden eftersom jag valt att inte få några räkningar via posten (någon enstaka kommer fortfarande med posten) och jag har försökt komma bort från direktutskicken för olika erbjudanden.

För några månader sedan skrev jag om att man numera kan "opt out" från kreditkortserbjudanden, TV-erbjudanden osv. Det har visat sig vara svårare än vad jag trodde. Ett av företagen till och med erkände att de inte bryr sig om att denna lista finns. De skickar ut sina erbjudanden trots allt. Jag får fortfarande post från flygbolaget United om ett kreditkort från Chase (som jag inte vill ha) trots att jag har ringt dem troligen 5-6 gånger och pratat med alla möjliga människor - och står med på "opt-out" listan. Det kanske är dags att ge upp helt enkelt när det gäller United.

Något annat som kommer ibland är erbjudande från bilförsäkringsbolaget Geico. De adresserar inte till mig utan bara till "California Driver" och min adress. Häromdagen låg det ett kuvert igen från dem och jag kunde inte låta bli att le åt hur de försöker intressera människor med vad de skriver utanpå kuvertet.

Geico har ofta reklamsnuttar på TV med allt från geckos till grisar som skriker "whee, whee, whee" i bilar och skidliftar - ibland kan man verkligen undra. :) Geico-grisen, som tydligen heter Maxwell, har till och med en egen Facebooksida.

Bilförsäkringar är stort i USA och bolagen slåss om kunderna. Geico, Progressive och Allstate är de bolag som troligen har har de flesta reklamsnuttarna på TV. Geico kör med olika djur, Progressive har Flo - en kvinna som får folk att byta försäkringsbolag och Allstate har en Mayhem-man som för med sig totalt kaos och katastrof. ;)

Allt går att sälja med mördande reklam, var det någon som sade.

Bilden på Geico-grisen från hans Facebooksida.

15 comments:

trisia said...

Å jag vill också flytta utomlands om något år!

trisia said...

Å jag vill också flytta utomlands om något år!

Annika said...

Ja, det blir allt mindre post i brevlådan, på gott och ont. Men jag prenumererar på en hel del tidningar och de ligger ju där titt som tätt :-)
Posten i Sverige är ju också nedmonterad, så jag antar att det kommer att ske här också i sinom tid.
Ja, geico är stort, och de har rätt roliga reklamer.
Gillar reklamen med "mayhem-mannen" (minns inte bolaget nu), får mig att tänka på den svenska motsvarigheten Olyckan, minns du honom? Spelades av Ted Åström i Trazan o Banarne. Mayhem påminner starkt om honom.
Vi har USAA, men det har vi enbart eftersom Peters pappa är gammal ex-militär, konstigt nog får vi också använda oss av dem. De har varit bra att deala med de ggr vi behövt dem.
Kram!

Pettas said...

Tror nog att det där med lite post i lådan börjar göra sig märkbart över hela världen. Vi läser alla våra tidningar på webben, räkningarna kommer via e:post, många skriver brev så, julkort,hälsningar...
På sätt och vis så är det också väldigt bekvämt och skönt när man nu en gång lever sitt liv på det sättet.
Ett handskrivet brev börjar nästan höra till det mera unika i vår vardag. Glad blir man förstås, väldigt glad!

Kramar!

em said...

Tomt i den riktiga brevlådan är det nog hos de flesta. Det är ju inte längre lika spännande att hämta posten, även om det hitintills alltid funnits något i den.
Men internet kan bidraga till att öka posten - om man är med i grupper som byter olika saker. Kruxet är att det kan bli dyrt att skicka paket över hela världen - det gäller att bara vara med i grupper som byter lätta saker.
Margaretha

Anonymous said...

Me like......

Kaminer från Norrlandsimporten

Lotta said...

Idag var jag på posten och skickade iväg ett paket. Fullt ös, massor av paket som skulle iväg idag. Jag gillar post kontor ;) Älskar att få handskrivna kort!

Kram och ha en skön lördag Anne-Marie!

Anne-Marie said...

Trisia: Välkommen hit! Vill du flytta till USA måste du planera och vara medveten om hur man immigrerar eftersom det är otroligt svårt att flytta lagligt till USA.

Anne-Marie said...

Annika: Ja, i Sverige finns väl knappt några vanliga postkontor kvar. Här i USA har vi faktiskt postkontor både i Weed och i Mt Shasta. Den enda svenska posten jag får i stort sett är brev från min mamma - vilket är mycket trevligt. :) Mayhem-mannen är reklamen för Allstate. Det är det bolaget jag har. Inte pga reklamen dock. Visst minns jag Olyckan. Han och Trazan och Banarne var ju kult ett tag i Sverige. Intressant att till och med föräldrar kan vara "inkörsport" till försäkringbolag. Kram!!

Anne-Marie said...

Karin: Posten i USA har drabbats hårt av just allt som görs via nätet. Men som jag skrev till Annika, det finns ju i alla fall postkontor här fortfarande. Min mamma skriver handskrivna brev vilket är mycket trevligt. :) Hon är faktiskt den enda personen som skriver brev till mig nuförtiden. Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: Min mamma som inte har dator har en hel del vanlig post fortfarande. Jag har valt att inte få till exempel räkningar via posten eftersom de dels tar lång tid att komma och så sparar man ju en hel del papper. Jag är inte med i några grupper så antar att jag sparar porto. :)

Anne-Marie said...

Anonym: :)

Anne-Marie said...

Lotta: Det är kanon tycker jag att det fortfarande finns postkontor i USA. Kul att det var fullt ös hos dig. :) Handskrivna brev och kort är väldigt trevligt att få. Min mamma är nog nästan den enda som skickar brev till mig nuförtiden. Ha en fin helg och kram!

Jane & Gavin said...

Posten kanske skulle gå bättre om de hade bättre öppentider..här stänger de 16:30 på vardagarna. Vem hinnder dit efter jobbet?

Anne-Marie said...

Jane & Gavin: Här stänger postkontoren faktiskt först vid 17-tiden. Nej, vem hinner dit så tidigt på eftermiddagen? Undras just hur länge det kommer att finnas lördagsutdelning? Kanske något man kunde spara pengar på.