Thursday, January 19, 2012

Nu har det hänt

Jag har beställt en ny dator! Efter många och långa funderingar har jag slutligen kommit till skott. Det blev inte en Mac utan en PC av samma märke som jag haft under 5 år och varit väldigt nöjd med.

Lenovo är ett företag som tog över IBMs datorer för ca 6-7 år sedan och det är en Lenovo jag haft (förutom min Mac) sedan 2006. Lenovo hade en "winter sale" med rätt otroliga rabatter så jag tänkte att det var bäst att passa på. Eftersom jag köpte datorn direkt från Lenovo kunde jag "bygga" min egen dator till viss del. Jag började med en litet billigare variant men uppgraderade processorn (tror att det heter så på svenska) till en av de snabbaste, lade till och drog ifrån olika delar av datorn tills jag hade en (förhoppningsvis) bra dator.

Lenovo Thinkpad T-520 heter den och är en av Lenovos så kallade "business laptops". Kändes självklart att ha en bärbar dator även om jag mest använder den som en vanlig desktop med tangentbord och mus. Kollade på kul vad en sådan här dator skulle kosta i Sverige. Den modell jag beställde (T-520) verkade inte ens finnas enligt Lenovos svenska hemsida men en litet mindre variant skulle gå på mellan 15,000-20,000 kronor. Jag fick betala ungefär hälften av den lägre pris"klassen".

Eftersom de verkar bygga datorerna efter order och har haft en så stor rea kommer det att ta litet tid innan datorn kommer. Verkar bli runt första veckan av februari. Hoppas att jag blir lika nöjd med denna dator som jag varit med min trotjänare som jag haft de senaste 5 åren. :)

Bilden från B&H Photo.

24 comments:

Saltistjejen said...

Grattis!!!
En ny dator är alltid så härligt!!!!
:-)

Annika said...

HÄRLIGT!!! Underbart med ny dator!!

Pettas said...

Hoppas att du blir lika nöjd nu som tidigare. Det är litet så att man trivs bäst med det man redan är bekant med, kan...
Vi funderade på en Mac åt mig när vi trodde att min dator var på väg att krascha. Nu blev det till all lycka inte så, så jag kör på med min gamla trotjänare ett tag ännu.
Lycka till Anne-Marie!Hoppas att nästa dator är lika bra som den du nu har.

Kramar!

Annica said...

Grattis till beslut och (snart) ny dator! Jag är också på gång att köpa en ny (laptop även här) och har vimsat fram och tillbaka - PC eller Mac.

När jag frågade en släkting som är dataingenjör och en verklig expert på området vad han hade för dator hemma, så sa han: Lenovo. Då hade jag aldrig hört talas om märket tidigare.

Det är nog proffsen som har Lenovo! :o) Hoppas nu att den nya också blir till belåtenhet.

Katarina said...

Åh, vad roligt med en ny dator. Vi får hoppas den kommer snart! Vi kör med apple ipadar o telefoner men PC hemma, då hela vår bas verksamhet körs över PC miljöer till Filippinerna osv. Jag är faktiskt inte så där helt såld på Apple,, visst är den bra,,, men jag undrar om den inte är ngt. Övervärderad. Om man nu törs påstå något sånt öppet... Kram

Lotta said...

Det låter som en superdeal! Grattis! Att bygga ihop den så datorn passar dina behov är ju lyxigt.

Ser fram emot att höra ditt omdöme när du har den hemma hos dig :)

Mimmi said...

Grattis till datorköpet! Jag är ett troget Mac freak, men skulle jag någonsin svika Apple (men då endast som komplement), så skulle det vara med en Lenovo. Lenovo är inget massproducerat crap, utan en riktig business dator, så du gjorde ett bra val.

:o)

Anne-Marie said...

Saltis: Tack! Jag tycker fortfarande om min äldre Lenovo men när man inte kan uppdatera som man behöver (till exempel Microsofts uppdateringar) och webbläsaren inte klarar av vissa hemsidor då börjar det kanske bli dags. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag är glad att jag tog mig litet tid att fundera igenom alla aspekter av en ny dator. Vet att jag frågade dig om din Mac och jag gillar verkligen Macs men det var inte riktigt värt så mycket mer pengar. Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Mac-datorer är välgjorda och mer "eleganta" på vissa sätt i hur de fungerar än PC-datorer men Lenovo verkar vara ett bra märke. Jag hoppas också att jag skall bli nöjd. Får se om några veckor hur det känns. Kommer att gå snabbare att vara ute på nätet troligen och jag kommer att kunna kommentera hos dig som vanligt eftersom jag kan ha en ny webbläsare. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Annica: Det är svårt att veta vad som är bäst. Eftersom jag har haft både och under många år och kan båda typen datorer var jag verkligen i valet och kvalet. Vad roligt att höra att din släkting ansåg Lenovo vara en så bra dator. Jag antar att det är proffsen som har dessa. ;)

Anne-Marie said...

Katarina: Jag tycker att Apples datorer kostar för mycket. Visst är de bra och enklare på vissa sätt än en PC men kanske inte att det är värt så mycket mer pengar. Eftersom jag skulle ha kört Mac och PC parallellt i en Mac hade det blivit dyrt i slutändan. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Tack! Jag blev verkligen glad när jag insåg att man kunde anpassa sin dator hos Lenovo. Jag behöver verkligen inte alla "bells and whistles" men att ha en snabb processor det var viktigt. Det blir säkert en rapport framöver. :) Kram!

Anne-Marie said...

Mimmi: Jag gillar också verkligen Apple men med litet begränsade tillgångar får man "rätta mun efter matsäck" och då var en Lenovo det enda andra valet egentligen. Den Lenovo jag haft (och har) har verkligen fungerat bra. Bra att höra från andra att det är ett riktigt bra märke.

Desiree said...

Åh stort grattis Anne-Marie! Vad kul! Jag är säker på att du kommer att bli nöjd. C har faktiskt en Lenovo och han är otroligt nöjd med sin. Kanske inte lika flashig design som en Mac men så bra när det gäller prestanda och kvalité. Hejja PC ropar jag glatt som ännu inte gått över till Mac. Älskar min Samsung som jag har hemma. Det är den bästa dator jag haft hittills.
Kram!

anna said...

hur gör du med de svenska tre bokstäverna, ingår de?

Annika said...

Bokstäverna är ju det lättaste i världen att komma underfund med. man lägger svenskan som default. lika lätt på både PC och MAC. Sen memorerar man det svenska tangentbordet.
Minsta problemet av alla då man köper dator.
SÅ lätt!
Läste igenom dina kommentarer, AM! Så jag kunde inte låta bli att kommentare här på slutet.
Du får en toppendator!!

Jane & Gavin said...

Min jobbdator är en lenovo, jättebra.

Anonymous said...

Grattis till din kommande dator! Lite roligt att du fick så många kommentarer angående en ny dator jämfört med andra "topics". Inte så länge sedan internet blev gemene mans egendom och man tar det för en självklarhet idag :-). Läste någonstans att ett års surfande motsvarar sju års upplevelser från verklga livet. Nästa år blir det ny dator för mig. Snart uppgraderat min stationära pc så långt det är ekonomiskt försvarbart. Nästa gång blir det quad 4 processor eller högre med vattenkylning :-). Mvh Daniel

Anne-Marie said...

Desiree: Tack! :) Det verkar som om Lenovo är en bra dator med tanke på min erfarenhet och de kommentarer som kom på inlägget. Kul att C också har en som han tycker om. Trevligt att du också har en PC som du tycker om. Mac är kanske litet mer flashig men litet väl prisig (är det ett svenskt ord? ;)) tycker jag. Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Annika hade redan svarat :) men det jag gör (eftersom jag inte minns det svenska tangentbordet) är att jag använder mig av de funktioner som både Mac och PC har för att skriva de svenska bokstäverna. Det är säkert enklare att ställa om tangetbordet i datorn till det svenska om man kan/minns det svenska.

Anne-Marie said...

Annika: Du låg före mig i kommentatorsfältet ;). Jag har faktiskt glömt det svenska tangentbordet och har varit för lat att lära mig det igen. Så jag skriver med de funktioner som PC och Mac har. Går bra det med. Jag hoppas att det skall bli en bra dator. Kram!

Anne-Marie said...

Jane & Gavin: Kul att du också har en Lenovo. Tror att de har ett bra rykte och deras datorer verkar ha kvalitet.

Anne-Marie said...

Daniel: Välkommen hit! Ja, man vet aldrig vad de som läser relaterar till. Datorer är ju var mans egendom idag. När jag kom till USA 1997 var det väldigt ovanligt att man hade en dator hemma. Internet hade jag inte ens stött på i Sverige. Michael hade internet med "dial-up". Det var sååå långsamt och skulle aldrig fungera idag med dagens grafik"tunga" hemsidor. Hoppas att du också hittar en bra dator framöver.