Monday, January 2, 2012

Motell för $6 per natt?

Nej, inte nuförtiden. Men när motellkedjan Motel 6 startades på 60-talet kostade faktiskt rummen $6.

Efter en mycket blåsig natt och morgon lugnade vinden ner sig litet frampå eftermiddagen så jag tog en promenad i solskenet och vårvärmen. Bland annat kom jag förbi Motel 6 som finns i Weeds utkant.


Motel 6 startades 1962 i Santa Barbara i Kalifornien. På den tiden gick det alltså att bo där för $6 per natt men numera har det självklart blivit dyrare. Men namnet lever kvar. Motellet i Weed kostar runt $40/natt för de billigaste rummen.

Motel 6 är Nordamerikas största motellkedja med ca 1000 motell. Och de finns alltså till och med i Weed. Det är en budgetkedja med enkla motell. I vissa storstäder skall man akta sig för vissa Motel 6 eftersom de dragit till sig kriminella "element". Här i Weed tror jag inte det är någon större fara. Under mina år i USA har jag bott på några olika Motel 6 och de har varit helt okej.

På väg tillbaka från promenaden. Jag blir fortfarande imponerad av hur mäktigt berget Mt Shasta är. :)

Här i USA är helgerna nu slut kring jul- och nyårshelgerna. Vi har ingen Trettonhelg som Sverige har litet senare i veckan. Däremot har vi en helgdag den 16 januari att se fram emot - Martin Luther King Jr Day. I morgon är det dags att sätta väckarklockan på ringning igen och ta tag i allt som vi har att göra innan skolan börjar den 17.

17 comments:

Annika said...

Idag rev jag min jul, Anne-Marie.
Rubbet är VÄCK!!
OCH det är både sorgligt och skönt!
Nu är det ju slut här i US och det finns ingen anledning att hålla kvar julen.
Så nu är det ut med den. Svettigt.

Naturen hos dig är OOOO så vacker och MÄKTIG!!!

Har aldrig bott på Motel 6, men som du säger finns de verkligen överallt.

Kramar!!

Lotta said...

Motel 6 - tack för lite historia där. Nu vet jag!

Jag får roadtripslust när jag ser bilder från Mt Shasta. Det är vackert!

Den 16 januari spetsar jag in mig på nu.

Kramar!

Linnéa i Colorado said...

Kul, jag har sett motell 6 överallt men aldrig fattat just varför de valt nummer 6 på skylten. Bra info!

Linnéa i Colorado said...

Kul, jag har sett motell 6 överallt men aldrig fattat just varför de valt nummer 6 på skylten. Bra info!

Pettas said...

Skulle inte ha någonting emot att ha ett Mt Shasta utanför mitt kanslifönster att lägga ögonen på. Sagolikt vackert. Ser ut att ha en mäktig själ.

Tänk att du har ledigt ända till den 17:de. Låter härligt.

Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Way to go girl. ;) Förstår att du har litet blandade känslor inför rivningen. Julen och alla förberedelser är ju verkligen din tid på året. Trots att jag ser berget varenda dag och varje gång jag sitter vid min dator (om inte moln skymmer förstås) blir jag fortfarande imponerad över hur stort berget är. Ser man hela berget (vilket inte alls syns i den här bilden) är det enormt. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Varsågod. ;) Jag tycker alltid det är bra för egen del att veta litet mer om bakgrunden till olika företeelser och delar gärna med mig här på bloggen. Kom Lotta. :) Fast kanske inte på vintern utan våren. Vädret kan bli riktigt dåligt här ibland. Ja, 16 blir bra. Kramar!

Anne-Marie said...

Linnéa: Vad bra att jag kunde dela med mig av litet info. Alltid kul att veta litet mer om bakgrunden tycker jag.

Anne-Marie said...

Karin: Mt Shasta har ansetts vara ett heligt berg sedan lång tid tillbaka. Det är imponerande faktiskt. Och som jag skrev till Annika är hela berget mycket större än det man ser på den här bilden. Det har en mycket stor "bas". Jag vet inte om jag uttryckte mig litet oklart - min ledighet är slut nu. Därav väckarklockan imorgon. Eleverna har ledigt men inte vi anställda. Men det går det med. Kramar!

Anonymous said...

brukar trilla in här med jämna mellanrum och läsa, du har en mycket trevlig blogg!

vi var i amerikat förra våren på en liten roadtrip med släktingar. vi utgick från stanfield, OR o sen körde vi till las vegas, grand canyon o åkte hem från LA.

ivf. i grand canyon bodde vi på ett motel 6 och jag har ALDRIG varit med om värre. möblerna var fuktskadade (bubbliga på flera ställen), svarta rester i fogarna på badrummet, stenhårda sängar o knöliga kuddar. men man får ju vad man betalar för, tror det inte kostade mer än $50-60 för två nätter... =)

lisette

Desiree said...

God fortsättning på det nya året Anne-Marie. Mt Shasta är verkligen otroligt vackert. A stunning beauty.
Kul att få reda på historien bakom Motel 6 kedjan. Även om det billigaste nu är 40 dollar per natt så är det ju väldigt billigt. Ha en bra start på veckan och det nya året.
Kramar!

Min plats i solen said...

Det är ju det jag säger, jag lär mig alltid något nytt när jag kikar in här hos dig. Härligt! :)

Och dina bilder på det imponerande Mt Shasta tröttnar jag aldrig på. Så vackert!

Här har vi ännu en storm som härjar utanför våra fönster och det känns som vår vinter denna säsong kommer definieras av just dessa stormar som aldrig tycks ta slut.

Jag hoppas att 2012 kommer att bli ett härligt år för dig vännen! Fyllt med både sådant som du förväntar dig men även med det där oväntade och spänannde. Jag ser fram emot att få följa dig och dina amerikanska äventyr under 2012här på din fina blogg. :)

Ta hand om dig!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

Lisette: Välkommen hit! Roligt att du tycker om min blogg. :) Ja du, det finns Motel 6 som är skräckexempel. De jag har bott på har varit enkla hotell men de har i alla fall varit rena och okej. Man bör nog alltid kolla om det finns recensioner när man bokar hotell i USA. Det är inte som i Sverige. Vi har ett bra hotell i Weed där skylten utanför talar om "clean rooms". Det skulle du aldrig se i Sverige. :)

Anne-Marie said...

Desiree: Tack detsamma. :) Javisst är det en "beauty" :) - berget. Den här vintern har det varit ovanligt många dagar med sol så man har sett berget. Annars kan det ofta gå veckor när det är insvept i moln och man undrar om det finns kvar. ;) Motel 6 är billigt och det finns dåliga motell, men även en hel del som är okej. Ha det fint du med. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Vad roligt att jag kan dela med mig av olika saker som är nya för dig och kanske även andra. :) Mt Shasta blir man nog inte trött på. Det har så många "ansikten" och det är alltid något på gång med moln, ett visst ljus osv. Jag hoppas också att 2012 skall bli ett bra år. Vi får se vad det bär i sitt sköte. Tack för dina fina ord om min blogg. De värmer. :) Kram!

Swedaddyo said...

Jag och min fru har faktiskt bott pa Hotel 6 i just Weed. Vi bodde dar en natt i maj 2010 nar vi var pa vag till nevada for att gifta oss. Rummet var rent iallafall.

Anne-Marie said...

Swedaddyo: Men det är ju fantastiskt att det finns andra svenskar som har varit i Weed. :) Och bott på Motel 6! Vad bra att det var rent. Har aldrig bott där själv men har sett att folk verkar tycka att det är okej.