Monday, January 23, 2012

Helg med snö

Igår var jag inte ens utanför dörren. Det blåste horisontell snö och höll sig kring nollgradersstrecket. När det blåser 60 km/h är det kallt. Riktigt kallt. Mina fönster skallrade och det var svårt till och med att vara varm inomhus. Jag måste erkänna att jag saknade svenska bostäder igår. :)

När vintern har slagit till får man planera sina resor med bil. Igår hade jag absolut inte velat vara ute på vägarna. Dessutom var det "chain requirements" på den stora motorvägen I-5. Här i USA har vi fortfarande kedjor som skall sättas på bildäcken när det blir riktigt dåligt väglag. Inte ens mina dubbdäck skulle vara tillräckligt enligt bestämmelserna.

Eftersom jag visste att ovädret skulle komma igår hade jag planerat min veckohandling så att jag var inne i Mt Shasta i lördags. Vi hade ingen snö då i Weed och solen sken. Döm om min förvåning när jag såg de stora snöhögarna i Mt Shasta. Fortfarande efter 15 år tycker jag det är fascinerande hur olika "klimat" det är på olika platser. Det är bara ca 1,5 mil (svenska) mellan Weed och Mt Shasta.

Man plogar gatorna så att det ligger en hög vall mitt i gatan. Rätt farligt eftersom man inte alls ser över vallen om man har en liten bil som jag har.Litet grillad kyckling bland snödrivorna. :)
På eftermiddagen skingrades molnen slutligen kring berget och det sken vitt i solen. Har inte sett berget sedan i lördags så har ingen aning om hur mycket mer snö som kommit. Skidanläggningen har i alla fall öppnat nu.

10 comments:

Saltistjejen said...

Tänk att ni fått ett sådant snöovader! Här kom det ju lite snö i lördags men inte alls på det dramatiska viset. Och nu har allt smält efter gårdagens regnande. Tyvärr.
Hoppas att ni får en fin vecka nu med all den vita snön!
Kram!

Annika said...

FINT!!
Nu är vår snö ett minne blott och vi går en "vårdag" till mötes, det ska bli 12 grader varmt. VILL ju ha en blizzard, jag med. Ngra dagars insnöande skulle jag inte tacka nej till bara allt funkar.
Mount Shasta är verkligen så otroligt underbart!!!
Kram!

Desiree said...

Ja nu kan man då verkligen säga att vintern har kommit till dina trakter. Helt otroligt vilka mängder och hur det kan variera så mycket mellan dessa båda ställen trots det ganska korta avståndet. Kör man med riktiga dubbdäck på bilarna i dina trakter eller är det vinterdäck med speciellt gummi men utan dubbar? Förstår att du höll dig hemma om det blåste sådant. Låter läskigt att ge sig ut på vägarna då de rekomenderar att man sätter på snökedjorna. Tack o lov har vi inte fått så mycket snö här ännu. Jag hoppas att det inte kommer så mycket mer. Tycker att det räcker. Berget ser väldigt vackert ut när det är helt snöklätt.
Kramar!

Fourmum said...

Hej! Såg på Lottas blogg, charmigacharlie att du skrev att du brukade promenera vid Edsviken. Jag bor i närheten av Edsviken, norra Sollentuna och har fotat där ett par gånger, bla http://fourmum.blogspot.com/2012/01/min-morgon-jag-tog-en-omvag-till-jobbet.html
samt
http://fourmum.blogspot.com/2012/01/promenad-vid-edsviken-igar-skolkade-jag.html

Mvh Anette/Fourmum

Lotta said...

Nu har ni vinter, verkligen!

Vi hade, men allt har regnat bort. 10 gr varmt och sol idag, det kunde ha varit en aprildag hemma i Sverige.

Jag säger som Annika, några dagar med snö skulle jag inte tacka nej till.

Anette är också Sollentunatjej!!

Kram

Anne-Marie said...

Saltis: Eftersom vi ligger 1000 m över havet blir det alltid litet mer dramatiskt med mängden snö. Och Mt Shasta kan få otroliga mängder snö jämfört med Weed. I Weed blåser det i stället. Det blir nog först till helgen som vi får se mer sol igen. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Tänk vad vi människor är olika. :) Jag avstår så gärna snö och kyla. Kanske att jag skulle känna det litet mer okej om jag bodde i Sverige i ett bra hus. Jag gick insvept i en filt mest av söndagen eftersom det inte gick att hålla huset varmt med nollgradigt och stormvindar. Har inte sett berget sedan i lördags så vet inte hur det ser ut nu. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Det är litet ovanligt att klimatet kan variera så mycket mellan olika platser som ligger så nära varandra. Vi har riktiga dubbdäck. Det jag har är däck dubbar, precis som man har i Sverige antar jag. När jag kom tillbaka hit från Hawaii investerade jag i fyra dubbdäck som sitter monterade på hjul så att de bara kan ta av sommardäcken och sätta på vinterdäcken. Visst är berget vackert när det är vitt. Har sett väldigt bart ut hittills. Kramar!

Anne-Marie said...

Anette: Välkommen hit! Kul med ytterligare en Sollentuna-tjej. :) Bodde i Kärrdal från 1991-1997 (när jag kom till USA). Kollade in dina länkar. Underbara bilder! Får ta och titta in hos dig nu när jag vet om dig.

Anne-Marie said...

Lotta: Ni verkar ha mer mildväder än vad vi har. Idag var det rätt milt här också och till helgen skall det blir sol och kanske uppemot +10. Inte mig emot. :) Kollade in Anettes bilder - jättefina. Det rosa huset som du skrev om - undras just om jag sett det också? Kramar!