Monday, December 19, 2011

Vit jul?

En av de "stora" frågorna verkar just nu vara vilka delar av USA som kommer att få en vit jul.

Meteorologerna tycks vara rätt ense om att stora delar av USA kommer att få en grön jul. Här i Mt Shasta-området har man inte öppnat skidanläggningen ännu eftersom det i stort sett inte finns någon snö. Så här såg berget ut häromdagen.

Eftersom stora delar av USAs befolkning inte är vana vid att köra i halka och snö är det troligen lika bra att det fortsätter att vara milt. Så att man kan hälsa på familj och vänner under helgerna. :)

Vi får lyssna på en av de allra mest kända julsångerna istället - "White Christmas" med Bing Crosby. Julstämning direkt. :)

8 comments:

em said...

Det tycks vara frågan för dagen även i Sverige.
Igår hade de ett inslag på radion om att det var väl så farligt med gröna jular ur trafiksynpunkt. Är det halka och snökaos ta'r folk det i allmänhet lite lugnare - men med synbart fina vägar stressar man på och räknar inte med isfläckar och andra trafikanter.
Margaretha
som har
snöfaner
över hela
landskapet
och -5°

Magdalena and Co in US said...

Av rent praktiska och eknomiska själv får det gärna vara mild vinter i både Sverige och USA för min del.
Ditt berg du har, Kan man köra upp där, klättra, vandra? Åka skidor? Används det?
Kramar

Desiree said...

Berget ser vackert ut även om det inte är så mycket snö på det ännu.
Kram!

Annika said...

En grön jul blir det GJUTET i DC!
6 grader och regn på julaftonen.
Sant att det är lika bra att det inte blir snökaos eftersom så många reser bort till nära och kära.
En grön jul verkar det bli i stora delar av Sverige också. Det är verkligen MILT!
Ditt berg är helt underbart.
Skulle så gärna åka ut till dina trakter!
Ja, julmusiken är underbar, och jag njuter. För mig kan det aldrig bli överdos heller.
KRAMAR!!!

Anne-Marie said...

Margaretha: Det ligger säkert något i det att folk inte tar det lika lugnt om vägarna är bara och ser säkra ut. Vet inte om folk kör mer stressat här om vägarna är bara. Det verkar som om snö och halka skapar ett väldigt kaos eftersom många är ovana att köra i snö och halka, till och med i mitt område trots att vi har snö varje år. Det finns ju heller ingen halkträning här i USA när man tar sitt körkort. Fattar inte det eftersom stora delar av USA får snö.

Anne-Marie said...

Magdalena: Ja, "mitt" berg används. :) Man kan åka bil på den väg som går upp på berget. En asfalterad väg. Den går givetvis inte till toppen men rätt högt upp. Är det snö är den avstängd. Folk cyklar! på denna väg, vandrar och bestiger berget. Skidor åker folk i den skidanläggning som finns och säkert även på andra platser. Jag har aldrig åkte skidor - är ingen skidfantast numera. Milt tar jag gärna. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Det är ovanligt att det är så litet snö som det är vid den här tiden på året. Jag är glad varje dag solen skiner. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Ni har haft det milt hela hösten. Såg en långtidsprognos hos The Weather Channel (deras hemsida) där de skrev att det kommer att fortsätta att vara milt troligen. Du och din familj får kanske ta en resa till västkusten någon gång. Det verkar inte finnas lika många bloggare här - eller så känner vi inte till dem. Kramar!