Wednesday, December 21, 2011

Varm choklad i vinternatten

Idag kom en liten jul"leverans" till vårt kontor. En kollega gick runt till de olika kontoren med Starbucksjulpåsar. Hon hade med sig ingredienserna till varm choklad. Eftersom jag inte dricker kaffe var det perfekt.

Starbucks - världens största kedja med "coffee houses" (caféer). De lär ha runt 19,000 affärer i hela världen.
Givetvis finns det ingen Starbucks där jag bor. Konstigt vore det om det hade funnits någon. ;) De närmaste affärerna ligger på ungefär 1,5 timmes bilfärd norr eller söderut. Stockholm lär ha en Starbucks på Arlanda.

Tog en slurk i kväll eftersom det är kallt. Det kommer att bli bistert i natt med kanske ner mot -10 grader.


Fick ett fint julkort idag från Schweiz. För ca 35 år sedan träffade jag en tjej från Schweiz när jag och min kompis var på Franska Rivieran på en språkkurs. C (tjejen från Schweiz) kom på besök till vår värdfamilj med en kompis för att hälsa på en kille som också bodde i vår familj. C och jag har faktiskt hållit kontakten under alla år. Helt fantastiskt egentligen. Vi har skrivit julkort och något enstaka email. Vi har faktiskt setts ytterligare en gång i Zurich i Schweiz där hon bor. Ibland kan ett möte under en eftermiddag leda till en vän för livet.

12 comments:

Katarina said...

Vad bra att du fick chockad för att dricka, passar bra nu när det blir kyligare hos er. För egen del är jag inget fan av Starbucks kaffe, lite för blaskigt för min smak. Tänk vad vänskap över tiden kan berika en, fast man inte träffas på lååång tid. Ha det bra. Kram

em said...

Ibland får jag en känsla av att drickchoklad är en större och festligare dryck i Amerika än här - eller också rör jag mig i fel svenska kretsar.
Roligt när man lyckas hålla kontakten med människor man träffar när man är på språng. Jag har ett antal sedan tidiga tonåren, somliga har växt till nära relationer och andra håller sig på julkortsnivå.
Margaretha

antonia said...

Vad roligt med en sådan lång relation trots geografiskt avstånd :)

Gott med varm choklad, har dock inte fastnat för det där med marshmallows i, för mig räcker det gott med grädde, även om att ha marshamallows i har blivt mycket populärt i Sverige.

Desiree said...

Vilken fin Starbucks present ni fick. Här har inte Starbucks lyckats breda ut sig ännu. Det finns bara ett fåtal ställen. I stockholm bara på Arland först efter att man gått igenom security check point. Oj nu har ni fått rejält kallt och då passar det ju perfekt att värma sig med en god kopp choklad. Kul att du och din vän från Schweiz lyckats hålla en sådan bra kontakt med varandra genom alla åren. Men det är som du säger att något väldigt enkelt som en eftermiddag faktiskt kan leda till livslång vänskap.
Kram!

Annika said...

Vad trevligt med Starbuckspresenten.
Tänkte precis fråga om kedjan finns hos er, men såg ju att du skrivit att den inte gör det. Inte så förvånande. I Reston har vi..låt se...sex stycken ;-)
DET räcker till.
Jag älskar deras lattes så mkt, men dricker kanske en i veckan. Högst.
Varm choklad är jag inte så förtjust i.
Men du, fin présent var det till dig!! Jättegulligt.
Vad kallt ni har det!
Å, gissa om jag blir avis på det. VI ska få sjuka 16 grader varmt idag.
Justämning ute? Njeaaeee....
JO all skyltning och pynt ;.)
Men inte vädret.

UNderbart med din väninna i Schweiz och att ni verkligen hållit kontakten.
Sånt är fint!

Kramar!!!

Saltistjejen said...

Vad bra med muggen!!!!
Och Starbucks har en hel del roliga och fina presentmuggar och annat tycker jag. Hä vimlar såklart av Starbucks men de lade även ner en massa av sina ställe för något år sedan eller två. Särskilt i Midtown tror jag.
Kul med din vän också. Så gamla vänner är speciella tycker jag. Man känner varandra från en annan tid i livet på ngt vis.
Kramar!

Anne-Marie said...

Katarina: Har aldrig ens provat Starbucks kaffe eftersom jag inte dricker kaffe. Den här chokladen var okej men jag föredrar nog varm choklad jag själv har valt. Undras just om jag kan hitta ekologisk "hot cocoa" i Mt Shasta? Äter nästan bara ekologiskt numera. Det är intressant att man får en djupare kontakt med vissa personer och att den kan stå sig under lång tid. Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag tror också att drickchoklad (hot cocoa) är litet större i USA än i Sverige. Hos Barnes & Noble till exempel (i deras affärer) brukar det finnas kaffe och hot cocoa. Vissa människor finns kontakten med - oavsett tid som gått. Man kan bara ta vid där man slutade tidigare. Har ett par andra sådana exempel.

Anne-Marie said...

Antonia: Jag är ingen marshmallow-person ;) men tänkte att jag skulle prova i alla fall. Föredrar nog grädde precis som du. Avstånd verkar spela mindre och mindre roll numera när man har tillgång till internet.

Anne-Marie said...

Desiree: Jag fick gå in på Starbucks hemsida för att se var det fanns affärer i Sverige. Den enda jag hittade var på Arlanda. Det kommer att bli ytterligare en riktigt kall natt men tror att jag sparar min andra kopp (fick min kollegas kopp eftersom han inte ville ha den) till litet senare. Har faktiskt en riktig Starbuckskopp i porslin (fick den av min vän C här i mitt område). Den var perfekt för chokladen. Ibland klickar man med varandra och det brukar "stå sig". :) Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Klart att du skall vara värst även med antal Starbucks. ;) Nej du, om det fanns en Starbucks här vore det något som skulle platsa i Guinness World of Records. :) Eftersom jag inte dricker kaffe smakar varm choklad gott. Som jag skrev till Katarina borde jag nog se om jag kan hitta ekologisk "hot cocoa". Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Du och jag skall byta plats ett tag. :) Skulle absolut inte ha något emot er värme. Kul med personer man "klickar med" tycker jag. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Som jag skrev till Desiree har jag en riktig Starbucks porslinsmugg som jag faktiskt använde. Tycker bättre om porslin. Kan tänka mig att NY är Starbucks"intensivt". :) Jag har en kompis i Sverige som jag lärde känna när jag var ca 8. Vi har fortfarande kontakt då och då. Det är speciellt eftersom man följt varandra genom livet och sett den andra personen växa upp. Kramar!