Sunday, December 25, 2011

Risgrynsgröt, sill och Karl-Bertil

Sveriges Radios program "Bjällerklang" har strömmat genom högtalarna en stor del av dagen. Kul med litet blandad julmusik så här på julafton. De sänder via webben dygnet runt fram till den 9 januari.

Det har varit en lågmäld julafton för min del. Pratade med min mamma i telefon i morse och därefter har jag bara pysslat med olika saker hemma.

Eftersom risgrynsgröt hör julaftonen till kokade jag litet gröt ikväll. Med arborioris och litet kanel smakar gröten fantastiskt gott.


Vi har inga affärer som säljer inlagd sill men den här sillen är nästan lika god. "Old Germany Herring" i senapssås. Tyvärr måste man åka ända till södra Oregon för att hitta den här typen sill.


Tittade på Karl-Bertil och hans julafton och insåg att jag vid det här laget i stort sett kan den utantill. :) Även i år fick Karl-Bertils ömma Moder något religiöst i blicken. ;) Tack Tage Danielsson för denna fina julsaga.

Karl-Bertil krossade ett antal kartonger mot postverkets golv. Man skulle kunna tro att den FedEx-anställde man, som kastade en datorskärm över ett högt staket hade tittat på Karl-Bertils julafton. En säkerhetskamera avslöjade FedEx-killen och sedan spreds videon via nätet hur snabbt som helst. FedEx har nu ersatt kunden och gått ut med en officiell ursäkt. Ett par dagar senare var det dags för en UPS-anställd att göra något liknande. Man kan ju verkligen undra.I morgon blir det middag/knytkalas inne i Mt Shasta. Förra året var det stor uppslutning hos kvinnan som anordnar detta. Kanske det blir lika många som kommer i år.

7 comments:

em said...

God fortsättning - och sov gott!
M

Saltistjejen said...

Vad bra att gröten blev bra!
God Fortsättning nu!!
Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: God fortsättning! Jag tenderar att lägga mig litet senare när jag är ledig. Rätt skönt att inte behöva vakna till en väckarklocka.

Saltis: Arborioris är mycket bra för att göra risgrynsgröt. Tycker nästan att gröten smakar bättre än vad den gjorde när jag bodde i Sverige och använde "vanligt" ris. God fortsättning! Kramar!

Desiree said...

Tycker att du fick till det riktigt bra med svensk julmat och allt. Jag kokade faktiskt också just risgrynsgröt i år på risottoris för jag orkade inte köpa en hel påse med grötris bara för några portioner och det gick utmärkt. Hoppas ni får en jättetrevlig kväll ikväll med knytiskalaset och att det blir minst lika många som kommer i år. Tar du med dig något svenskt eller blir det något traditionellt amerikanskt?
Kram!

Anonymous said...

Kikar in och säger God fortsättning.
Kul att mingla runt lite bland bloggar så här på annandagen då man inte gör så mkt. Ledig är jag idag, och bara njuter.

Anne-Marie said...

Desiree: Den här risgrynsgröten som jag gör på arborioris är faktiskt väldigt god. Den smakar bättre tycker jag än den jag ätit i Sverige som har gjorts på grötris. Man får ta det man har när det gäller svensk julmat. :) Det var mellan 30-40 personer i går på knytkalaset. Jag hade tagit med mig litet goda tilltug som ekologiska kex och en ost "torta" med soltorkade tomater. Den verkade uppskattad. Kram!

Anne-Marie said...

Ninni: God fortsättning till dig också. Skönt att kunna ta det lugnt och göra sådant man inte har så mycket tid till annars.