Tuesday, December 27, 2011

Ordlekar

Middagen igår var också trevlig. Alltid roligt att träffa C och hennes man. Litet nostalgisk blir jag nog när jag kommer till deras bostad och ser lägenheten (bredvid deras) där jag bodde. Jag hade inte bott klart där när jag blev tvungen att flytta ut på grund av ägarens konkurs.

Det blev ingen kalkon, vilket kanske var tur med tanke på middagen på juldagen. Istället bjöds på rostbiff med potatismos, gröna bönor, "butternut squash" (vet faktiskt inte vad den heter på svenska - det är en vintersquash - bild nedan), tranbär och god paj till efterrätt.

Efter middagen var det dags för litet spel. Förra julhelgen spelade C och jag Monopol. Jag har alltid gillat Monopol men det var inte bra att bara vara två, man behöver vara fler som spelar. I år blev det i stället Scrabble. En svensk som skulle spela mot tre amerikaner (en av deras söner var på besök). Jag har faktiskt bara spelat Scrabble några få gånger och inte vunnit. Trodde givetvis att samma sak skulle hända igår. Men nej då - jag vann. :) Helt oväntat.

Engelskan har så många ord att man ibland får tänka efter både en och två gånger. Jag stöter fortfarande på enstaka ord eller uttryck som jag inte kan och får slå upp eller fråga om. Och språket ändras och utökas för varje år. Tidigare i år inkluderade The Oxford English Dictionary "LOL", "OMG" och ♥! SMS-andet och "twittrandet" har tydligen börjat sätta sina spår. :)

Bilderna från internet - eftesom jag inte tagit med mig min kamera.

9 comments:

Desiree said...

Jag älskar att spela spel. Så mysigt att ägna sig åt sådant så här under julen. Butternut Squash finns här också och det är något jag tycker är jättegott. Vet faktiskt inte heller vad den heter på svenska. Kanske heter den Butternut pumpa helt enkelt.
Scrabble är förutom kul ett väldigt lärorikt spel att spela. Man lär sig alltid något nytt ord eller uttryck kan jag tänka mig.
Ha det fortsatt bra.
Kram!

Annika said...

KUL att du vann!!

Hatten AV!!

Alfapet brukade jag spela massor förr, och det är inte lätt.
NU har jag laddat ner ngt som heter Wordfeud på min mobil som liknar alfapet. Har inte spelat det ännu, men det lär vara berondeframkallande.
HAHA!!

Spel under julen ÄR verkligen mysigt.
Det hör till!

Butternut squash är verkligen vintermat, så gott.

Kramar!

Lotta said...

Så bra att moderna uttryck kan användas i spelsammanhang ;)

Grattis till vinsten! Good job!

Jag älskade Monopol när jag var yngre. Ville spela det jämt. Det är roligast om man är några stycken. Blir sugen på att lägga pussel nu, det hör också julen till :)

Kram!

Pettas said...

Det är väldigt roligt att spela och helst skall man vara många runt spelplanen:).

ha det gott Anne-Marie, här sitter jag och läser bloggar så det står härliga till.
kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Gillar också spel och det blir extra roligt om man är fler. Scrabble är ett spel där man definitivt får använda hjärnan. Trevligt att den här sortens squash finns i Sverige. Ibland verkar det ju som om viss mat bara finns här i USA. Ha det bra du med. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Jag trodde aldrig att jag skulle vinna. Inte när man spelar mot amerikaner som har engelskan som modersmål. Alltid roligt att visa att även en utlänning kan. :) Tror inte att jag spelade Alfapet. Antar att det liknar Scrabble där man skall kunna ord. Vintersquash är goda och nyttiga. Låter bra att den här typen squash även finns i Sverige. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Tack! Jag lade verkligen inte några svåra ord men en del av de bokstäver jag fick hade rätt höga poäng. Litet tur skall man ha. :) Pussel är väldigt mysigt. Vi brukade nästan alltid lägga pussel kring jul medan jag bodde hemma. Det var sådana där 5000-bitars pussel där hälften av alla bitar hade blå himmel och man hade ingen aning om hur man skulle hitta alla bitar. Men det brukade gå. Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Roligt att se dig i kommentarfältet igen. :) Kan tänka mig att du har mycket att läsa ikapp. Spel blir helt klart roligare om man är litet fler. Monopol är väl ett spel där man nästan måste vara fler för att ha råd att komma på hus och hotell. Kramar!

B. Hader said...

Kul blogg!
Kommer att följa dina äventyr i soliga Kalifornien.