Thursday, December 22, 2011

Midvinternattens köld är hård

Vid 14-tiden kom skolans chef till "min" byggnad och sade "we are closing." Jag var den enda som jobbade där idag så det var bara att låsa och bege sig hem. Inte mig emot. :)

Tidigare på dagen hade jag och en kollega ätit lunch tillsammans på en restaurang/deli i närheten av skolan. Hon var min chef när jag var elev och jobbade som "tutor" och "note taker". När jag pluggade kunde jag bara arbeta inom skolan eftersom mitt visum (F-1 visum) inte tillät mig att arbeta utanför skolan.

Min kollega, D, gav mig en liten julklapp. En påse med godsaker - en hemgjord "kryddig" persikosylt (skall bli spännande att prova), några små kakor och litet choklad. Jag bjöd henne på lunch - min julklapp till henne.


Idag är det årets mörkaste dag - vintersolståndet. Och i USA står det i almanackan att "winter begins". Den gångna natten slogs nog mer än ett köldrekord i Mt Shasta-området. Nattens kyla fick mig att tänka på en dikt som Viktor Rydberg skrev - Tomten. Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistrar och glimmar.....

10 comments:

em said...

I år skulle du fira jul i Sverige, vi har nästan fem grader varmt nu - och varmare ska det bli!
Jag lider inte av mörkret, men visst är det skönt att vi går mot ljusare tider.
Margaretha

Desiree said...

Ja man får verkligen säga att ni har midvinternatts köld som är hård hos er. Jag är själv väldigt glad att det är milt här. Jag är nog den enda som hurrar över mera mildväder som ska komma in. Mums du fick sådana där goda biscotti kakor. De är jättegoda. Sköt om dig och stay warm.
Kram!

Annika said...

NI har midvinterköld, inte vi.
SÅ less.
Ska väl bli runt 10 grader imorrn, igår var det 16, idag ska det bli 12...
ack ja...
Mörkret stör mig inte ett dugg, tycker om det.
Vilken fin klapp du fick!!
God Jul och kram!!

Lotta said...

Önskar dig en God Jul Anne-Marie! Tack för din fina hälsning, blev så glad.

Varm kram från Stockholm
Lotta

Min plats i solen said...

Vilken härligt välsmakande julklapp! :)

Skickar dig en stor julkram och en önskan om en riktigt god jul Anne-Marie! Ta hand om dig och klä dig varmt vännen!

Stor julkram
Lotta

Anne-Marie said...

Margaretha: Det verkar som om Sverige haft varmare väder de senaste veckorna jämfört med norra Kalifornien. Jag lider inte direkt av mörkret nu eftersom dagarna faktiskt är bra mycket längre än i Sverige, men det är trots allt skönt när det vänt.

Anne-Marie said...

Desiree: Du och jag verkar ha väldigt lika uppfattning både om väder och ljus. :) Biscottikakorna var inte alls dumma. De har sagt att det skall bli litet vamare till veckan som kommer men samtidigt skall det bli mer mulet väder och kanske en del regn och snö. Föredrar nog sol trots allt. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Som du vet störs jag inte alls av varmare väder på vintern. Du skulle nog aldrig kunna bo i ett tropiskt klimat där det är lika varmt året runt. Tyckte själv att det var litet konstigt att gå i shorts och T-shirt mitt i vintern. Har smakat både på kakorna och chokladen. :) God Jul-kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Blev lika glad av din kommentar och God Jul-hälsning. :) Ha en riktigt fin tid i Stockholm. Stor kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Inte alls dumt med julklappar man kan äta. :) Skickar dig också en riktigt stor julkram Lotta! Ha en underbar helg. Kram!