Thursday, December 15, 2011

Ljus i mörkret

Snart vänder det och dagarna blir längre igen. I nästa vecka är det årets mörkaste dag. Även här i norra Kalifornien är det mörkt på morgnarna och eftermiddagarna. Självklart inte samma kompakta mörker som i Sverige, men det märks att det är mitten av december.

Igår kväll när jag hade slutat jobbet runt halvnio-tiden hörde jag sirener. Det lät som brand- eller polisbilar. När jag kom hem hördes de fortfarande. Helt plötsligt dök flera brandbilar upp på min gata med blinkande ljus. Varje år kring juletid har Weeds brandkår en procession genom Weed med några bilar och en vagn på släp. Gatan fylldes av ljus och ljud under en stund.

Amerikaner är som bekant förtjusta i massor med utomhusbelysning och mina grannar tvärs över gatan har pyntat med lyktor, lysande rådjur och annan belysning. Vi har inte många gatulampor i Weed och så här års behövs de knappt eftersom det lyser från var och varannan trädgård.


De har utlovat snö under natten men det verkar inte bli mycket av det.

10 comments:

Pettas said...

Istället för luciatåg så blir det alltså brandkårståg:)! Kul!

Ha det bra i mörkret!

Kramar

Desiree said...

Allt ljus man kan få nu behövs så mycket. Halleluja till att det börjar vända i nästa vecka. Jag tycker det är otroligt kämpigt med mörkret.
Kram!

Annika said...

Älskar hur alla julpyntar här i landet.
Jag blir glad, även av det som är tacky.
Det finns verkligen variationer!
Tänkt jag skulle gå ut och plåta någon kväll i nästa vecka och lägga ut på bloggen sen!
Här ljusnar det vid 7:20 på morgonen och solen går ner vid 16:40. Däremellan står solen rätt högt på himlavalvet så jag tycker inte alls att jag lider i brist på ljus.
Kram!!

Freedomtravel said...

Visst behöver man ljus i mörkret! Stilen påminner om hur det ser ut på Island. De gillar också massor av lampor i olika färger som de hänger på precis allting! :)

Lotta said...

Jag tycker det ser modest ut med julpynt hos dina grannar ;)

Här har många dragit igång rejält men precis som Annika gillar jag nästan allt. Allt som lyser fint och glittrar ;)

Nu styr jag kosan mot öster och ska njuta av svenska smaker och julpynt.

Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Man får ta det som bjuds. :) Här i USA ser man brandkåren mycket mer tror jag än vad man gör i Sverige eftersom de oftast kommer bland de första om någon ringt larmnumret 911. De har viss medicinsk utbildning och kan ge första hjälpen. Det var brandkåren som kom först när Michael blev akut sjuk och fick tas in på sjukhus. Ambulansen kom litet senare. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag vet att du lider av mörkret. Härda ut litet till. :) Fast det blir ju först i slutet av januari som det verkligen märks i Stockholm att det börjar bli ljusare. Jag uppskattar att inte ha det fullt så mörkt här i Kalifornien. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Kan tänka mig att det finns massor att plåta i ditt område med tanke på alla stora, fina hus. Här blir det Weed-style. ;) Jag säger som du, lider inte av något mörker direkt. Vi verkar ha liknande tider för solens upp- och nedgång. Tror att det inte skiljer så mycket på latitud mellan dig och mig. Kramar!

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Absolut att det behövs olika slags i vintermörkret. Har aldrig varit på Island - de kör US-stilen kanske. :)

Anne-Marie said...

Lotta: Tror att folk i Weed inte har tillräckligt med pengar för att julpynta "fullt ut". Där du bor finns det nog mycket mer pengar har jag en känsla av. Ha en fin tid i Sverige Lotta. Kramar!