Saturday, December 31, 2011

Gott Nytt 2012

Weed är tyst och lugnt. Inga fyrverkeripjäser som satts igång. I USA firas nyårsafton mycket mera stillsamt än i Sverige. Troligen kommer det fortsätta att vara tyst och lugnt eftersom det är få som brukar ha fyrverkerier hemma i trädgården på nyårsafton.

Här på USAs västkust är det fortfarande 2011 medan man inom alla andra tidszoner i USA redan har 2012. Så är det när man bor i ett land som är en hel kontinent och har fyra olika tidszoner.

Jag var inbjuden till en liten middag i Mt Shasta i kväll. Ett par av de som var med på juldagens knytkalas var också där. C som var värdinna visade bilder från en resa hon gjort i somras till Wisconsin och Minnesota. Det var dit många skandinaver kom som emigrerade till USA. Naturen påminde en hel del om det vi har i Sverige. Roligt att se hur det ser ut där eftersom jag själv aldrig besökt den delen av USA.

Igår blev det ett biobesök. Bäst att passa på att göra litet kul saker medan det fortfarande är ledigt från jobbet. :) Vi såg Tom Cruise i högform i filmen "Mission Impossible - Ghost Protocol". Det var en actionrulle med många tekniska finesser. Vi fick till och med höra litet svenska eftersom en av huvudrollerna spelas av en svensk - Michael Nyqvist. Han har bland annat medverkat i "The Girl with the Dragon Tattoo" (den svenska versionen) och "Så som i Himmelen".
Tom Cruise och de andra i den senaste Mission Impossible-filmen gör en stark insats och det är en film som håller i mer än 2 timmar. Kan rekommenderas.

Precis när jag skrivit det här hördes några fyrverkeripjäser. Det verkar bli nyår även i Weed. ;)

Bilden från Wikipedia.

18 comments:

Annica said...

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas att 2012 blir ett bra år för oss alla.
Några av mina släktingar bosatte sig just i Wisconsin och Minnesota. Som du skriver så påminner naturen där mycket om Sverige. När jag var på släktbesök i Wisconsin så förstod jag att dessa platser måste ha gett lite hemkänsla åt skandinaverna.

Pettas said...

Det nya året kom med några minusgrader här hos oss. Nu när jag skriver så har du också fått nytt år:)
Önskar dig ett Gott Nytt Friskt och Innehållsrikt År 2012!

Karin ger nyårskram!

Mia said...

Gott nytt år Anne-Marie och tack för din trevliga blogg önskar Mia i Saratoga, CA

social network said...

wow excellent blog site you have. I am loving your site. Thanks for sharign such great info with us.

olgakatt said...

Gott Nytt År, Anne-Marie!
Hoppas få läsa mycket om livet i din del av USA under 2012. Det är så olikt mycket annat man hör från USA och oftast mycket intressantare!
Just nu tuggar jag på naglarna och räknar timmarna innan jag vågar ringa till mellersta Kalifornien och höra hur hemresan gick för mina julgäster som jag sa adjö till i Wien häromdagen. De ska ju få sova ut först...

Saltistjejen said...

Gott Nytt År och vad roligt att få läsa om nya Mission Impossible filmen. Den vill vi också se, men vi får se om det blir av. Idag blir det eventuellt Tintin (om vi får barnvakt). :-)
Hoppas nu du får ett riktigt fint 2012!
Kramar!!

Lotta said...

God fortsättning Anne-Marie!! Jag tänkte på dig igår och blev så glad för din hälsning.

Det blir bio här nu, vi ska just iväg.

Igår var det tyst här med, inga fyrverkerier. Jag behöver inte ha överdrivet mycket som smäller men helt tyst kändes också konstigt. Vi såg sändningen från Skansen och det var fint!

Kramar!

Annika said...

Inte en mällare, inga fyrverkerier här heller.
Men en riktigt trevlig fest.
SÅ trött idag, heheh...
God fortsättning, bästa AM!!
Kram!!

Anne-Marie said...

Annica: Önskar dig också ett riktigt fint 2012. Jag njöt av att se all lummig grönska. Det är nog en av de saker jag saknar mest - den lummiga grönskan jag var van vid från Stockholm. Här är så torrt och rätt kargt.

Anne-Marie said...

Karin: Det är litet lustigt att man på USAs östkust redan haft det nya året tre timmar när vi på västkusten "hänger på". Idag var det en konstig temperaturskillnad. Mt Shasta hade 16! grader varmt och här var det kanske runt +7. Skickar nya-året kramar till dig!

Anne-Marie said...

Mia: Tack för dina fina ord om min blogg. Önskar dig också ett gott nytt år och god fortsättning.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Vad glad jag blir att du tycker om att höra om allt "mysko" vi har i "my neck of the woods". :) Jag skriver så länge jag har inspiration och tycker att jag har något att skriva. Det är litet räknande när man skall ringa mellan Kalifornien och Sverige. När jag bodde på Hawaii var det enkelt - 12 timmars tidsskillnad. Gott Nytt År och god fortsättning!

Anne-Marie said...

Saltis: Det är alltid kul när man undrar vart 2 timmar tagit vägen på bion. Och den var rolig också ibland - inte bara spännande. Tintin visas här också. Ha ett riktigt fint 2012 du också. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Jag blev så glad för din FB-hälsning. :) Det blev faktiskt en del smällar runt tolvslaget och en stund efteråt, men ingenting jämfört med Stockholm. Kul med biobesök - hoppas ni såg något bra. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Såg att du var litet trött/hade ont i håret. ;) Jag var så förvånad mitt första år här att man inte hade smällare precis som vi har i Sverige. Litet smälldes det igår men i mycket blygsam skala. God fortsättning fina Annika. Kramar!

Liza said...

Gott Nytt :)

Anne-Marie said...

Liza: Gott Nytt till dig också. :)

Anonymous said...

Lever du? ingen uppdatering ;( Jag saknar din blogg jätte mycket!!