Thursday, December 29, 2011

Glitter och färg för en dollar

Idag blev det en utflykt till Yreka för att handla. Det tar mellan 30-45 minuter att åka dit beroende på vilken väg man tar. Jag brukar åka den gamla vägen som användes innan motorvägen I-5 byggdes. Det är en mindre, mysig väg som går genom små samhällen och jordbruksfält.

Walmart var ett av mina mål. Den affären håller på att byggas om och kommer att bli större. Det märktes att det var en byggarbetsplats med mycket på gång. Jag hade inte varit där på ett tag så det tog litet tid att hitta det jag skulle köpa. Den Walmart affär som vi hade i Yreka för några år sedan var en riktigt bra affär med massor av olika varor. Tvärr har de förändrat och minskat på sortimentet. Men jag hittade det jag skulle ha så jag var nöjd.

Mataffären Raley's fick också ett besök. De hade rea på det mesta så jag hittade en del av den mat jag brukar köpa billigare. Alltid ett plus. :) Jag slank också in i klädaffären JC Penney - de hade också reor.

Som jag skrivit om tidigare finns det också en Dollar Tree affär. Allt kostar en dollar. Rätt fantastiskt. Den här typen av affärer har fått ett otroligt uppsving allteftersom många har fått mindre pengar att röra sig med. De gångerna jag varit där under senare år har det alltid varit mycket folk. Inte den högsta kvaliteten på varorna - men för en dollar, vad mer kan man begära. Jag köpte bara ett par mindre saker men gick runt i affären och tittade på allt glitter och alla färger.


De har påsar med stenar om man vill ha det.

Det finns mycket som doftar. Ljus som doftar av gurka och melon har jag aldrig sett tidigare.


De har massor med presentrosetter och "band".
Några halsband kanske? Eller girlanger?


Färdiginslagna paket kan ju vara praktiskt. :)


Något för nyår kanske?

Det känns som om de lediga dagarna går alldeles för fort. Bara fyra dagar kvar nu.

14 comments:

Saltistjejen said...

Ja vi har också sådana där 99cent stores här. Men inte lika mycket saker tycker jag. Mest är engångssaker som papperstallrikar och annat. Samt småkrafs. Färdiga paket kan ju faktiskt vara superbra! .-)
Hoppas du får fortsatt fina dagar nu innan jobbet börjar igen. Jag tycker också att den här veckan gått för fort....
Kramar!

Ullis said...

Det finns sa mycket grejer man inte ens visste att man behover! Saknar ”min” Target och Hobby Lobby... Ha ett gott nytt ar!

Pettas said...

Intressant! Påminner mig litet om systrarna Grön i Köpenhamn. Jag tror att det var så affären hette där man sålde saker väldigt billigt i lite samma stil.
Bra att ta till när börsen är tunn:).Annars också, förstås.
Ha en fin dag!

Kramar!

Annika said...

Vi med. Vi har dem också, dollar store'serana.
Ngn ggn ha jag varit inne där, och köpt ngn gravsten för en dollar till Halloween ;-)
Minns du "femman och tian" som fanns hemma en ggn i tiden.
Lite samma grej.
OCH jag vad att dollar store även finns i Sverige numera. Den heter just dollar store, precis som här.
Undrar vad grejjerna kostar där egentligen?
Kramar!!!

Lotta said...

Femman och tian ja, den minns man! Kul med de där affärerna. Vissa grejer är verkligen perfekt att handla där.

Kram!!

Magdalena and Co in US said...

Färdiginslagna paket. Ja du, känns som när jag första tiden var så imponerad över hur det bakades, innan jag insåg att man köpte degen på tub och bara klickade ut frallorna. Fusk!
Men det var fina färglada glittrande bilder och det gör en också glad :)

Jag vill önska ett fint slut på året och hoppas att det blir ett nytt år med mycket glädje för dig.
Massa kramar

Anne-Marie said...

Saltis: Den affären vi har är inte särskilt stor. Det finns många affärer som är mycket större. Jag brukar köpa litet småsaker som jag behöver och som är billigare. Det glittriga brukar jag hoppa över. ;) Fattar inte att det bara är två dagar kvar nu på ledigheten. Den kändes så lång. Kramar!

Anne-Marie said...

Ullis: Man kan säkert alltid hitta något man "behöver". :) Jag brukar faktiskt vara tråkig och bara köpa det som är praktiskt och nödvändigt. Hobby Lobby har jag inte hört talas om. Ha ett gott nytt år!

Anne-Marie said...

Karin: Den här typen affärer finns nog litet överallt i olika länder. Här i mina trakter behövs den. Vi skulle nog behöva en större affär pga den låga lönenivån. Har hittat en del bra saker där så den har sin plats. :) Ha det gott Karin! Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Du har säkert massor med andra bra butiker utan att behöva gå till just Dollar Store. Femman och Tian har jag faktiskt inte hört talas om. Det var något nytt att Dollar Store skulle ha etablerat sig i Sverige. Man kanske måste betala med dollar där. ;) Annars blir det ju fel med namnet och vad det kostar i Sverige. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Varför minns jag inte Femman och Tian? Jag ligger ju nästan i samma åldersgrupp som du och Annika. Mysko. Ja, vissa saker kan man verkligen fynda hos Dollar Store. Annat skulle jag aldrig handla där med tanke på kvaliteten. Men de här affärerna fyller sin funktion. Kramar!

Anne-Marie said...

Magdalena: Jag skulle nog själv inte köpa ett färdiginslaget paket. Litet av nöjet med paket är ju att slå in dem tycker jag. Ja du, deg på tub. Var annars än i USA är det "standard"? Det var många fina färger och glitter. :) Hoppas att du också får ett fint 2012 Magdalena. Stora kramar!

Anonymous said...

Hej

Kul sida detta, fler svenskar skulle behöva läsa sådant här. Många svenskar har sanslöst mycket märkliga fördomar om USA och amerikaner. Jobbade själv i St Louis 1994 som 18 åring i 3 mån. Trivdes fantastiskt, hade det inte varit för det väldigt hårda immigrationsreglerna hade jag nog varit kvar där än idag. På den goda Clintons tid blomstrade USA.
Din text ger minnen, har fortfarande en parfym kvar från Wal Mart och min klocka från JC Penny sitter varje dag på armen.

Tack för trevlig sida och fortsätt uppdatera.

Mvh

Emil H, Falkenberg

Anne-Marie said...

Erik: Välkommen hit! Roligt att du tycker om bloggen. :) Håller helt med dig om att det finns många fördomar och vanföreställningar hos svenskar om hur det faktiskt är i USA. Skriver bland annat bloggen för att förmedla hur det är här "på riktigt". Ja du, immigrationsreglerna är superhårda. Och det är något annat som väldigt många i t ex Sverige inte förstår. Det måste ha varit en bra klocka från JC Penny som fortfarande fungerar. :)