Friday, November 25, 2011

Julpynt i solsken

Idag har solen skinit, vinden har hållit sig lugn och det har faktiskt varit runt +10. En dag som inbjöd till en promenad efter den gångna veckans innesittande när blåsten nog hade lyft mig en bit ovanför marken. :)

Runt Thanksgiving börjar man julpynta i USA. Det tas fram juldekorationer och ofta har man en julgran en månad innan julen kommer. Känns litet väl tidigt tycker jag men så är traditionerna i USA hos många familjer.

Jag begav mig ut på spaning i Weed för att se om julen börjat göra sitt intåg. Det var inte mycket som fanns men litet juligt såg jag.

Berget var vackert idag med den vita snön mot den blå himlen.

Min granne tvärs över gatan har en fin ängel som tänds på kvällen.

Litet längre upp på gatan bor en mamma med barn och de har haft sina juldekorationer ett par veckor.

Utanför en frisörsalong fanns det litet juliga rosetter och grönt ris.


Härligt med en ledig fredag när man inte har några måsten utan kan ta det lugnt. Insåg igår när jag läste andra bloggar att det faktiskt är första advent till helgen. Dags att snart ta fram min fina, svenska adventsljusstake. Den lyser upp i kvällsmörkret.

14 comments:

Saltistjejen said...

Vad vackert ditt beg är! Det vita mot den blå himlen är så otroligt fint! Och julsaker har börjat komma fram även här i staden. I helgen nu ska även jag adventsdekorera lite.
Kram!

Lotta said...

Fint att det börjar juldekoreras. Det går trots relativt snabbt med den här julperioden och vips är det över. Jag tycker om gran- och tallbarr och gärna kottar och bär som du visar och såklart alla ljus. Det lyser upp.

Jag ska upp på vinden och hämta ner tre advenststakar. Tyckte jag ställde upp dem nyss ;)

Kramar och ha en fin fortsättning på helgen!

Desiree said...

Ja nu är det dags att ta fram adventsljusstaken. Här har det också kommit fram julpynt för fullt. Det behövs verkligen nu när det är så mörkt.
Ha en fortsatt skön helg. Gillar bilden på berget. Mt Shasta utgör verkligen ett väldigt vackert motiv. Gillar molnet som är som en vacker slöja kring berget.
Kram!

olgakatt said...

Jag är också förtjust i ditt berg och tittar då och då på webkameran.

Det blir fint nu här hemma med alla ljusstakar och stjärnor i fönstren. Det behövs nu när mörkret är som djupast! Vi tar fram våra i kväll och sen får de vara kvar till Tjugondag Knut!

eva i Aten said...

Ja, hoppsan, nu är julen snart här igen...
Mycket vacker bild på berget, Anne-Marie!

Ha en fin första Advent!

Anne-Marie said...

Saltis: Berget har väldigt många "ansikten". Ibland ser man det inte på flera veckor under vintern då det är mulet. När det är klart väder under vintern lyser det vitt. Ibland finns det fascinerande så kallade "lenticular clouds" kring berget. Och det ser helt olika ut beroende på vilken sida av berget man befinner sig. Advent finns ju inte i USA men vi USA-svenskar får "hålla fanan högt". :) Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Har samma smak som du när det gäller dekorationer. Får gärna vara litet ris, kottar och bär - och ljus förstås. Under många år hade jag ingen adventsljusstake i USA men för några år sedan fick jag en i present. Den inhandlades hos en av de amerikanska svenskaffärerna på nätet så den är helt USA-anpassad. Helgen har gått fort tycker jag. Ha en fortsatt fin lördag. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Pratade med min mamma idag och hon konstaterade att många fått fram sitt adventspynt. Hon hade varit i sitt källarförråd och hämtat upp de ljusstakar hon har. Berget är ett tacksamt motiv. Igår lyste verkligen den vita snön mot den blå himlen och det var litet extra vackert. Ha en fin helg! Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Visst är berget vackert. Ibland ser man turister här i Weed som riktar kamerorna mot berget. Webkameran är kul - glad att jag kunde lägga ut en länk. Fast ibland ser man bara grått när molnen drar in. Ljusstakar och stjärnor behövs verkligen i Sverige under den här årstiden. Påmindes av min mamma idag att det är mycket mörkare än vad vi har här i norra Kalifornien. Varken advent eller Tjugondedag Knut finns inte i USA. Det är svenska "uppfinningar".

Anne-Marie said...

Eva: Jag trodde inte först att det verkligen var första advent. Hade fått för mig att det var nästa helg. Tiden går verkligen fort. Ja du, berget är vackert och mäktigt och jag tittar på det varje gång jag sitter vid min dator. Inte alla förunnat att ha en sådan utsikt. Ha en fin advent du med.

Magdalena and Co in US said...

Tycker också det känns lite tidigt med julpysslet. Här var det Halloween saker på ena sidan gången och julsaker på andra sidan. Vet inte hur mycket julpyntat det blir här. Men jämfört med grannarna så lär vi vara tråkigast. Berget ditt är så vackert. Tror inte det kan bli finare än så. Kramar

Anne-Marie said...

Magdalena: Jag tror att man som svensk inte riktigt kommer igång med julpynt redan i slutet av november. Affärerna brukar väl julskylta under minst 1 månad men att ställa in en julgran i november känns onekligen litet tidigt. Det var en vacker dag när berget utgjorde en fin kontrast mot himlen. Kramar!

Jojo said...

Inspirerande som alltid att kika in på din blogg :) Jag är ju både historie och kultur- intresserad.

Här i Norrköping ligger vi på +12, eller +10 om dagarna. Vintern är sen i år. Hoppas att kyla och snö kommer lagom innan jul :)

Kram Jojo

Anne-Marie said...

Jojo: Roligt att du kikar in. :) Tänk att det är så varmt i Sverige. Förra året var det väl rena vargavintern så här i slutet av november. Jag tar gärna sol och litet varmare. Kyla och snö klarar jag mig utan. :) Kram!