Saturday, November 26, 2011

Julpynt i advent

Eftersom det är första advent i morgon kör vi litet mer julstämning. :) I USA firas inte advent med adventsljusstakar och adventsstjärnor såsom vi gör i Sverige. Min mamma sade idag att många i hennes bostadsområde nu har pyntat fönster och balkonger med ljus, stjärnor och stakar. I mina trakter har man inte alls samma ljusprakt som vi har i Sverige månaden innan jul. Kanske beroende på att det är mycket mörkare i Sverige.

Jag visade min adventsljusstake redan förra året men det får bli en bild även i år. :) Den togs fram idag och pryder nu ett fönster.

Tydligen skall man vara i Mt Shasta för att se litet mer julpynt och julskyltning. Jag gjorde min veckohandling idag och kollade in huvudgatan. Där fanns det både julgranar, julprydnader och vackra julkransar.

Posten har gjort litet julfint med målning och text.


Utanför hälsokostaffären hängde flera fina stjärnor.


Julgranarna prydde skyltfönstren.
Julpynt som inbjöd till att gå in i affärerna.
Hela huvudgatan pryddes av fina julkransar.Glad Första Advent!

14 comments:

Lotta said...

Fint det ser ut och din avdentsljustake är gullig där i fönstret tycker jag. Ser hemtrevligt ut!

Glad advent och kram!

Pettas said...

Jag har förstått att julkransar är någonting man gärna använder sig mycket av i USA.
Njut av första advent!

kramar!

Annica said...

God första advent!

Min plats i solen said...

Vilken härlig julstämning ni har borta oss er denna Första advent. Jag hoppas at du får en riktigt fin dag Anne-Marie. :)

Här blir det inte så mycket firande idag eftersom vi har en storm på gång. Klass3-varning (den högsta som Sverige har) och varningar om orkanvindar gör att vi har fullt upp med att stormsäkra och föbereda oss. Risken finns att det blir mer tända stearinljus än vad vi hade tänkt denna dag och kväll.

Ta hand om dig vännen och njut av din fina adventsljusstake där i fönstret.

Kram Lotta

Sophia said...

Hej Anne-Marie,

Vilken fin ljusstake! Jag har ganska nyligen hittat din blogg och den har varit jatterolig att lasa. Jag och min familj flyttade fran Sverige till North Carolina i Oktober och det har verkligen varit en stor omstallning. Nagon adventsljusstake har jag inte lyckats finna men forhoppningsvis hittat vi en till nasta ar.

Annika said...

Här pyntade jag i nära 20 graders värme igår. Det kändes helt galet. Vi har så milt, och jag är så less på det.
Vad fint man julskyltar hos er. Gulligt.
Gillar ditt fönster.
Kram och ha en fin första advent!

Ninja said...

Det är inte alla platser på klotet som har snö denna årstid...

Anne-Marie said...

Lotta: Det känns rätt kul att ha en adventsljusstake. De flesta år jag bott här har jag faktiskt inte haft någon. Tänkte nog inte ens på att det fanns USA-anpassade ljusstakar. Julpyntet i Mt Shasta kändes litet mer "på riktigt" än det lilla jag såg i Weed. Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Har faktiskt aldrig tänkt på att det skulle vara mer poppis i USA med kransar än vad det är i Sverige. Det finns riktiga julkransar (med färska grenar) som är otroligt dyra. Jag tillverkade en egen krans (med en plastkrans som bas) för ett par år sedan. Mycket roligare med en egentillverkad krans än en färdig. Kramar!

Anne-Marie said...

Annica: God första Advent önskar jag dig också. :)

Anne-Marie said...

Lotta: Jag var inne på DNs nätupplaga och såg stormrapporterna. Vi hade ett otroligt oväder i den gångna veckan, också med orkanbyar. Jobbigt tycker jag med sådan blåst. Obehagligt eftersom man inte vet vad som händer med hus och träd. Hoppas att allt har gått bra för er och att inga stora skador uppstått. Trevligt att ta fram adventsljusstaken. Julpyntandet får dröja - det lilla jag har. :) Ha det fint Lotta, trots blåsten. Kramar!

Anne-Marie said...

Sophia: Välkommen hit! :) Trevligt att du kommenterade. Har du någon blogg du skriver? Den ljusstake jag har köptes via nätet. Det finns en nätbutik som heter www.hemslojd.com. De säljer bland annat den här typen adventsljusstakar. Kanske du kan hitta någon där också som du tycker om.

Anne-Marie said...

Annika: Jag har sett att det är "abnormt" varmt hos er. Kanske det helt plötsligt blir vargavinter. Sverige har också onormalt milt i år. Förra vintern var ju rena istiden. Det var rätt fint i Mt Shasta med det julpynt som fanns. Trevligt med kvalitetssaker. Roligt att du tycker om mitt "adventsfönster". :) Kramar!

Anne-Marie said...

Ninja: Det stämmer det. Hela södra halvan av jordklotet har sommar nu. :)