Tuesday, November 22, 2011

Femårsjubileum

Idag firar min blogg femårsjubileum! Det tycker jag förtjänar ett eget inlägg. :) Den 22 november 2006 skrev jag mitt första inlägg.

Under hösten 2006 kom jag i kontakt med en svensk tjej (som numera bor i USA med sin svenske man) och fick "blodad tand" efter att läst hennes blogg. Hon har lagt ner den bloggen sedan ett tag tillbaka.

Jag visste ingenting om bloggvärlden innan jag kom i kontakt med hennes blogg men tyckte snabbt att det var något speciellt med dessa "dagboksliknande" hemsidor. Eftersom jag redan hade bott i USA under många år tyckte jag att jag kanske kunde ha något att bidra med för svenskar som ville veta mer om hur det faktiskt är att leva i USA.

Det var litet trevande inlägg i början men efter ett tag kändes det som om jag hittade min egen stil. Ibland blir det litet tomt i huvudet efter så många år och många hundra inlägg men då är det bara att ta en liten paus och oftast brukar fantasin komma tillbaka.
Den gångna veckan har det varit litet trögt med fantasin (kände att jag behövde en liten paus från bloggvärlden), men jag har också försökt reda ut olika datorproblem. Jag fick ett elakartat virus som min arbetskollega hjälpte mig med. När det var avklarat upptäckte jag att uppdateringar som Windows/Microsoft gör, inte fungerar längre på min PC. Min CD-drive (som både läser och skriver CD-skivor) verkar inte heller fungera längre. Allt sådant tar tid och energi. Det jag nu funderar på är att skaffa en helt ny dator vilket också kräver en del efterforskning. Båda mina bärbara datorer är äldre (+5 år) så det börjar kanske bli dags. Slår jag till blir det nog en Mac (har haft Macs sedan 25 år tillbaka) som kan köra både Mac och Windows. Eftersom jag nu har en Mac och en PC verkar det praktiskt att kunna ha båda systemen i en dator - och så slipper man de flesta datorvirus.

Tack till alla som läser min blogg och alla kontakter jag fått via bloggen. Visst är det fantastiskt med alla nya vänner man kan få genom att skriva en blogg. :)

Vi har haft ett par riktigt blåsiga dagar (jag tycker faktiskt det är litet otäckt när det blåser så att man tror att taket skall lyfta) och det lär fortsätta idag och i morgon. Nu regnar det också. I måndags morse var det några fantastiska minuter med rosafärgade moln innan vädret försämrades.26 comments:

Pettas said...

GRATTIS! Fem år, inte illa!
Hoppas att du fortsätter minst lika lång tid till!
Dramatiska och vackra bilder!

Lycka på vägen
Kramar!

em said...

Grattis!
Margaretha

Saltistjejen said...

Först GRATTIS på 5-årsdagen!! Vad kul! Och ja, bloggvärlden är verkligen speciell och det är så roligt att lära känna fokl via sin egen eller deras bloggar tycker jag!
Sedan till datorn. Jobbigt när det inte fungerar. Men jag hoppas att du får ordning på den åtminstone tills du köper en ny. Jag tycker MAC är super nu sedan jag har börjat använda det.
Kram!

olgakatt said...

Grattis på bloggfemårsdagen! Jag tycker det är väldigt roligt att följa din blogg, den är ganska olik de flesta andra svensk-amerikanska bloggar på ett positivt sätt. Du berättar saker andra inte gör och du bor på ett ovanligt ställe i min favoritstat, Kalifornien.
Hoppas du fortsätter länge än!

Bilderna på berget och den brinnande himlen är magiska!

EM said...

Stort GRATTIS till en mkt härlig blogg! :)
Har följt den och din resa i USA under en längre period nu. Jag befinner mig själv i en liknande situation där jag och min familj är på väg att lämna Sverige för USA om några månader så jag finner den mkt lärorik. Hoppas på många fortsatta intressanta inlägg, o lycka till i datadjungeln! :)

Anonymous said...

Hej.
Kom till din blogg av ren slump, men måste säga att det var en av de bästa bloggar jag ramlat över.

Vill bara säga att du skriver på ett härligt vis, svårt att sätta fingret på vad det är riktigt. Jag blev glad av att läsa din blogg, den känns äkta och oförställd. Sällan man upplever det faktiskt.

Ville bara skriva detta och önska dig fler goda blogg-år :)

/Christian

Annica said...

"Happy birthday!" Du har en så trevlig blogg. Tack för att du låter oss ta del av ditt USA-liv! Spännande!

Vilka underbara foton av himlen och berget. Magiska!

(Jag är också i färd med att köpa en ny dator - har varit och kikat lite idag. Många att välja bland, man blir lite förvirrad.)

Freedomtravel said...

Grattis! Håller också med om mycket du skriver. Visste inte riktigt vad jag gav mig in på när jag började blogga, men det har gett massor: kontakter, utbyte med andra, men också lite möjlighet att själv reflektera osv. Och så har jag ju hittat flera andra intressanta bloggar att följa, till exempel den här!

Annika said...

GRATTIS!!
Det är så roligt att följa din blogg!
Hoppas du känner dig taggad länge till!
Bloggvärlden är fantastisk!
Den har verkligen öppnat dörrar!
OCH så väldigt många fina vänner man har fått längs vägen.
Stor kram till dig, du medbloggande USA-svensk!!!
KRAMAR i massor!!!

Lotta said...

Grattis från mig med!

Tack för en fin blogg och att du skriver så trevligt, välkomnande och väljer många intressanta ämnen.
Att bo i USA inspirerar!

Jag flyttade till USA hösten 2005 så när jag såg hösten 2006 så kände jag hur snabbt tiden har gått men också att det känns länge sedan jag bodde på heltid i Sverige.

Varm kram! Så glad att du bloggar

Lotta

Anne-Marie said...

Pettas: Tack Karin! :) Så länge jag har inspiration att skriva så blir det inlägg - med kanske en kortare paus då och då. Visst var molnen häftiga. Fantastiska färger. Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: Tack! :)

Anne-Marie said...

Saltis: Tack! Bloggvärlden är rätt fantastisk tycker jag med tanke på alla människor man kan knyta kontakt med. Ni som bor på östkusten har ju också träffats IRL vilket jag saknar här i mina trakter. Har träffat Anne men det är den enda. Datorn fungerar även om just uppdateringarna från Microsoft/Windows och min CD-läsare inte verkar samarbeta. Jag tror att 5 år är gammalt i datorvärlden - tyvärr. Jag gillar Macintosh. Mycket mera "elegant" dator egentligen än en PC. Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Vad glad jag blir över dina fina ord om min blogg. :) Tack! Jag har nog en litet egen vinkling av saker och ting - skriver inte alls allt jag tror och tänker på utan väljer det som kan intressera fler. Weed är helt klart en ovanlig och litet unik plats. Inte som New York och San Francisco. Så länge jag har inspiration blir det inlägg. Bloggeriet är helt klart litet "beroendeframkallande". :)

Anne-Marie said...

EM: Tack för dina fina ord om min blogg. :) Vad roligt att du kommenterade - tror inte att jag sett någon kommentar tidigare från dig. Att flytta till USA är ett stort steg. Hoppas att jag kan bidra med litet information inför din och din familjs stundande flytt. Datordjungeln är litet överväldigande men jag tror att jag vet vad jag vill ha - nu gäller det bara att bestämma sig för en rätt stor investering.

Anne-Marie said...

Christian: Välkommen hit! Roligt att höra från flera som inte kommenterat tidigare. Tack för dina mycket fina ord om min blogg - de värmer. :) Jag försöker vara ärlig och uppriktig och vill inte bara skriva om att jag druckit en kopp te eller tagit en dusch. ;) Litet mer substans tycker jag det skall vara. Jag försöker hela tiden känna efter vad som känns rätt att skriva om.

Anne-Marie said...

Annica: Tack! :) Vad glad jag blir att du tycker om bloggen. Mitt liv känns ibland väldigt ointressant jämfört med de som t ex bor i storstäder och har massor med saker att fota och platser att besöka. Bor man i Weed och jobbar i Weed kan det bli litet instängt ibland. Roligt att du tyckte om molnbilderna. :)

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Bloggandet var helt nytt för mig för 5 år sedan. Nu känns det som en del av mitt liv. Dels att skriva och dels att läsa om andras upplevelser. Din/er blogg har också mycket intressant och roligt att ta del av. :)

Anne-Marie said...

Annika: Jag tror att du var en av de första som kommenterade hos mig. Har för mig att jag hittade din blogg via Annes blogg och kommenterade hos dig. Jätteglad att ha fått kontakt med dig Annika! :) Det skulle vara roligt att ha litet närmare till er som bor på östkusten. Ni har ju kunnat träffas flera gånger. Men det kanske blir ett besök i Reston någon gång. :) Stora kramar tillbaka!

Anne-Marie said...

Lotta: Jag blev väldigt glad när du började kommentera hos mig. Kändes litet extra roligt eftersom vi bott så nära varandra i Sverige - utan att veta om varandra. Och så kunde jag ju följa "Charlies" vardag också. Och hennes bilder. :) Tack för dina fina ord om min blogg. Uppskattas verkligen. Varm kram till dig!

Katarina said...

Grattis till fem års dagen! Jag började läsa din blogg då jag bodde i Georgia och har hängt med under alla mina förflyttningar. Jätteroligt att läsa dina blogg inlägg.

Kram

Desiree said...

Jättestort grattis till dig och bloggen. Hipp hipp hurra!!!! Jag är så glad att du började blogga för du tar upp så mycket både roligt och interessant.
Men wow, Anne-Marie, vilka bilder på de rosafärgade molenen och det snöklädda berget. Hur coola som helst! Jag kan inte se mig mätt på dem. Otroligt fina!
Helt klart värda att förstora och rama in första eller sista bilden.
Kraaam!

debbie said...

jag håller med olgakatt, din blogg är intressant. eftersom jag flyttat från mellanvästern till sverige är det roligt att höra hur du ser på ditt nya liv. dricker te och duschar gör jag också, det är inte sånt jag vill läsa om. du hör också till de få utlandssvenskarna (och svenskar i sverige) som klarar av att inte blanda in tonvis med engelska i vad du skriver. det händer väldigt sällan i alla fall. min svensklärare säger alltid att blanda språken visar inte att du är duktig på engelska, bara på att du antingen har dåligt språksinne eller är lat.
GRATTIS!

Anne-Marie said...

Katarina: Visste inte att du var en såpass "gammal" bloggläsare. Vad roligt att du följt med under så lång tid. Vilken tur att du kommenterat under årens lopp så att jag kunde hitta din fina blogg. :) Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Tack för "födelsedagshälsningen". :) Vilken tur att jag började blogga - annars hade vi ju inte träffats. Vad roligt att du tycker om molnbilderna. Jag fick vara snabb med kameran eftersom de bara varade några få minuter. Naturen är fantastisk. Kramar!

Anne-Marie said...

Debbie: Dusch- och teinlägg kan man vara utan. :) Jag försöker verkligen att använda mycket svenska som jag kan eftersom jag själv tycker att man i Sverige oftast blandar in alldeles för mycket engelska. Ibland finns det inget bra svenskt ord eller uttryck så då får det gå med engelskan. Jag är ju svensk för sjutton. :) Klart man skall använda det svenska språket. Tack och så roligt att du tycker om min blogg!