Sunday, October 30, 2011

Promenad i höstsolen

Solen skiner från en klarblå himmel och det är runt +20 grader. Troligen är det en av de sista riktigt behagliga dagarna innan höst- och vinterkylan kommer. Prognosen ser kylig ut om några dagar. Eftersom jag inte behöver skotta mig ut från en historisk snöstorm som man haft på östkusten i USA gick jag en promenad på förmiddagen. Följ med på en liten höstpromenad:)

Ungefär 10 min från mitt hus finns ett skogsområde med ett par stigar. En bäck porlar på ena sidan om stigen. Efter en stund kom jag fram till golfbanan i Weed (hade faktiskt aldrig varit där eftersom jag inte spelar golf).Något som är påtagligt här på USAs västkust är att träden är mycket höga och stora. Jämfört med Sveriges barrträd är våra träd jättar. Nu har jag vant mig vid dessa stora träd men i början var jag imponerad. Man känner sig liten när man tittar upp på trädkronorna.

14 comments:

Lotta said...

Vad mycket vackert du har omkring dig och fotat. Finns ju massor av spännande motiv i Weed ;)

Härlig promenad!

Kram

Katarina said...

Så vackert! Vilka fina natur bilder du bjuder oss på!

Kram

Desiree said...

Vilken skön promenad. Helt rätt att njuta av det vackra vädret på detta sättet. Ser otroligt vackert ut med det stora snöklädda berget i bakgrunden. Självaste Mt. Shasta antar jag.
Kram!

em said...

Så vackert?
Har ni redwoodträd, eller är det stora träd i största allmänhet?
Margaretha

Pettas said...

Det snötäckta fjället, berget skulle jag gärna ha i min närhet också. Vidunderligt vackert! Trädet som är till hälften lövfyllt ser skojigt ut och du har ju också mängder av vävarkarda i dina trakter:)
Tack för trevlig promenad tillsammans med dig!

Kram!

Annika said...

Tycker du bor så OTROLIGT vackert!
Naturen är så dramatisk!
Jag hade blivit kameragalen hos dig :-)
Ja, träden på västkusten är så maffiga! DÄR ligger vi i lä på den här kusten.
Kramar!

Saltistjejen said...

Vilken härlig omgivning du har! Så vackert med Mt Shasta och med naturen! Sådana promenader är något jag kan sakna här i storstaden. Att få lada batterierna ordentligt!
Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Det gäller att passa på när solen skiner. Visst finns det mycket fint här i "vilda västern". :) Vi lär möjligen få snö till slutet av veckan så det var härligt att kunna vara ute i naturen. Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Vad roligt att du tyckte om bilderna från min promenad. :) Vi har mycket natur precis inpå knutarna så det är bara att ge sig ut i skog och mark. Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Det jag fortfarande saknar är tillgängligheten vi har i Sverige och som man inte riktigt har här i mina trakter. Ibland vet jag inte riktigt var jag kan promenera eftersom det kan vara privat mark. Men det här var en fin promenad. Jodå, det är Mt Shasta i egen hög "person". :) Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Nej, vi har inga redwoodträd i mina trakter. Träden är stora helt naturligt. Jag vet att jag tänkte på senast jag var i Sverige att träden är märkbart mindre där. Lika vackra, men mindre.

Anne-Marie said...

Karin: Trevligt att du hängde med på min promenad. :) Berget är mäktigt och när det är klart väder ser man det från alla vädersteck. På vintern, när vi har mycket moln, undrar man ibland om det finns kvar eftersom molnen täcker det. Aha, det är vävarkarda. Visste inte vad växten heter. Tur att Karin är beredd med all naturkunskap. :) Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Naturen är helt klart mer dramatisk här. Men som du vet, saknarjag det lummigare och gröna som du har. Så ni har alltså inte lika stora träd. Det visste jag inte. Stammarna på barrträden är otroligt tjocka och man känner sig verkligen liten när man tittar upp bland trädkronorna. Kramar!

Anne-Marie said...

Saltis: Kan tänka mig att en storstad som NY kan ge litet "abstinens". Men ni har ju i alla fall Central Park. Det är en imponerande park eftersom den är så stor. Jag brukade promenera mycket i skogen i Sollentuna men här blir jag ibland litet osäker på var jag kan gå. Man vill ju inte klampa in på privat mark. Kram!