Saturday, October 8, 2011

Hösten är här

Det vinterliknande vädret som vi hade tidigare i veckan har dragit bort och det har blivit litet varmare för varje dag som gått. Idag har det utlovats runt +18-20 grader. Men höstluften har kommit och mörkret sänker sig tidigare och tidigare över Weed på kvällarna.

När molnen äntligen skingrade sig över berget i torsdags framträdde ett vitt berg. Så mycket snö har jag nog aldrig sett så tidigt i oktober. Nu har redan en del av snön smält men det var en imponerande syn med all snö som fallit. Jag ber om ursäkt igen för telefonledningarna.

Ett annat säkert hösttecken är björnbären som mognar. Det finns en hel del björnbärsbuskar i närheten av huset jag hyr. Kanske det blir ett besök bland buskarna framöver.

Jag brukar veckohandla i Mt Shasta och när jag kom till mataffären Ray's hade de laddat upp med många stora, fina pumpor. Halloween närmar sig (31 oktober) och då skall det självklart finnas pumpor i massor. :)

Eftersom det kommer mycket snö i Mt Shasta har affärerna redan börjat sälja snöslungor. Det är bara att hoppas att snön dröjer ett tag. Januari och februari brukar vara de månader då det kommer som mest snö.
Jag kan tyvärr inte bjuda på den färgprakt som östkusten brukar ha med miljontals träd i höstens alla färger. Våra barrträd är gröna året runt. Jag njuter i alla fall idag av att se solen skina och att inte behöva ha värme på inomhus.

21 comments:

em said...

Björnbär är läckert - men växer inte i min zon.
Hörde just på radion att man förväntar sig rusning efter snöslungor här, förra vintern slog försäljningen rekord, och det rekordet tror man kommer att slås med råge. Tur att jag har en bra, nästan ny, slunga - som jag hoppas slippa använda.
Njut av ditt höstväder!
Här väntas frost till natten.
Margaretha

Pettas said...

Vilda björnbär finns inte här på Åland heller, men tama finns. Jag har nästan sinnsatt mig på att skaffa sådana när det blir vår. Jag vet ju hur buskiga och taggiga det blir och tänkte mig att de skulle fungera som en dimridå över skavankerna på husväggen. Björnbär är ju gott också, två flugor i en smäll!
Vi har inte någon snöslunga utan använder spade. Vår infart är så ojämn över berg och sten:) så ....

Tror inte det blir frost inatt, vi har nästan nio grader varmt kl 22.00
Karin:D

T said...

Har en långhelg i Washington DC, över 20 c hela tiden. Perfekt, specielt när det är dåligt hemma i Tyresö.. :-)

antonia said...

Oj vad konstiga vissa pumpor ser ut, är de någon speciell sort?

Lotta said...

Wow! Berget är imponerande.
Björnbären ser också vackra ut, försök plocka in så du har till hösten och vintern. Fulla med vitaminer!

Härligt med så mycket vackra pumpor också, det ser ut som det är en superb kollektion ;) Har du handlat någon?

Ha en fin söndag Anne-Marie! Vi avnjuter 28 graders värme just nu...jag kommer av mig lite, har ju laddat för lite kallare väder!

olgakatt said...

Hösten kom till Skåne i går så vi ligger i fas med Weed! I natt väntar vi första frosten men snö hoppas jag vi slipper ett bra tag.
Här finns också mycket björnbär men jag föredrar mina egna Taybär, en korsning framtagen i Tay Valley i Skottland. Lika taggiga som björnbärsföräldern men saftigare och ännu godare bär.

Cecilia said...

Men så vackert med snön och bergen!Här på svenska västkusten var det kyligt inatt.Låg nog närmare 0 på termometern.Hu!!

Desiree said...

Vilket underbart höstväder ni har fått in. Fotot på Mt Shasta är ju helt otroligt vackert Anne-Marie. Vilken prakt!
Björnbär är så gott! Du får allt se till att ta en tur till björnbärsbuskarna. Det går ju även väldigt bra att frysa in bär om du plockar mycket.
Här märks det också att hösten har kommit. Det har blivit betydligt kyligare och nu är det mörkt redan innan sju på kvällen.
Kram!

Min plats i solen said...

Vilken härlig bilddos jag fick här hos dig Anne-Marie! Lovely! :) Jag gillar skarpt dina bilder av Mt Shasta och dess förändring efter årstid.Häftigt att ha ett sådant imponerande landmärke nära sig.

Här är björnbären slut för säsongen men pumpor har vi gott om. ;)

Tänk, förra vintern gick det inte att få tag på en snöslunga i hela Skåne. De försvann i ett nafs och snöslungor är verkligen inget som förknippas med vinter här i Skåne. Men de två senaste vintrarna har helt klart förändrat det. Själv är jag glad att jag har en man med snöblad. :)

Ha en fin vecka Anne-Marie!

Kram Lotta

Min plats i solen said...
This comment has been removed by the author.
Min plats i solen said...
This comment has been removed by the author.
Anne-Marie said...

Margaretha: Björnbär är mycket goda och kan man plocka själv är det givetvis det bästa. Snöslungor behövs verkligen här i Mt Shasta området. Kommer det en meter snö är det skönt att ha en sådan slunga. Som tur är snöar det nästan aldrig så mycket i Weed. Dessutom ligger huset jag hyr nästan på gatan så en snöslunga skulle vara helt onödig. Det var en rätt varm dag idag på söndagen men nätterna är kalla nu.

Anne-Marie said...

Karin: Björnbärsbuskar kräver i stort sett "skyddsutrustning" med sina stora, vassa taggar. Jag var helt sönderriven en gång när jag hade plockat. Men de är ju goda så det uppväger en hel del. Jag använder också min snöskyffel eftersom huset jag hyr ligger så väldigt nära vägen. Jag har skottat mer snö här i Mt Shasta-området än vad jag någonsin gjorde när jag bodde i Sverige. Kram!

Anne-Marie said...

T: Det låter inte dumt med en långhelg i sommarvärme. Hösten blir kortare med ett sådant avbrott.

Antonia: Jag vet faktiskt inte vad det är för slags pumpa som ser konstig ut. Mina pumpkunskaper är i stort sett obefintliga. :)

Anne-Marie said...

Lotta: Berget är imponerande. Med all snö var det strålande vitt i solskenet. Under vintern kan det gå dagar, ibland veckor, innan man ser det eftersom det är insvept i moln. Jag får ta på mig ordentliga kläder om jag plockar björnbär eftersom de river väldigt, men goda är de och nyttiga. Nej, ännu har det inte blivit någon pumpa. Jag har faktiskt inte riktigt anammat Halloween-helgen - så tråkig är jag. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Har förstått att det blivit kyligare i Sverige. Här var det faktist mer än + 20 idag. Härligt. Taybär har jag aldrig hört talas om men är inte förvånad att höra att du har detta bär - du som har så gröna fingrar lyckas säkert väldigt bra med de bären. Låter goda!

Anne-Marie said...

Cecilia: Välkommen hit - minns inte att jag sett dig här tidigare. Västkusten brukar väl vara litet varmare i alla fall även under vintern. Men förra året var det ju en vargavinter under lång tid. Hoppas att det blir litet mildare i år.

Anne-Marie said...

Desiree: Tack! Roligt att du tyckte om bilden på berget. Det är svårt att ta bilder i Weed pga alla ledningar som finns uppe i luften. Björnbär går väldigt bra att frysa in. Gjorde det för några år sedan och det var perfekt att kunna ta litet då och då som dessert. Det är mörkt också här på kvällarna och vi har sommartid ända in i november. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Roligt att du tyckte om bild"kavalkaden". :) Mt Shasta är imponerande. Nu har jag vant mig vid att alltid se detta stora berg men i början var jag rätt tagen av hur stort berget är. Stockholm ser väldigt platt ut när jag är där på besök. Eftersom Sverige verkar ha haft "miniistider" de senaste vintrarna kan jag tänka mig att snöslungorna gått åt. Jag har tur som hyr ett hus som ligger precis vid gatan. Snöar det mycket blir det en del att skotta men det är ingenting jämfört med vad Michael och jag skottade där vi bodde när jag först kom hit. Ha det gott! Kram!

Annika said...

Tycker du bor på en sådan vacker plats. Om jag kom dit skulle kameran få jobba övertid.
Underbart med Mt Shasta och snön!
Pumpor ja, de går på högsäsong nu!
Idag ska jag börja pynta upp mitt hus!!!
Lovely! Vi har haft 28 grader i DC denna helg. Det är varmt det, men kvällar, morgnar och nätter ÄR kyliga.
Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Under sommaren tänker man inte så mycket på berget (man vänjer sig vid att se det hela tiden :)) eftersom inget riktigt dramatiskt händer vädermässigt. Men så här års kan det bli litet mer dramatik med tidig snö och intressanta molnformationer. Det var varmt det. Men så hade ni ju också mycket regn och kyla under en längre tid. Kan tänka mig att Annika är i högform nu ;) inför Halloween. Kramar!