Monday, October 3, 2011

Föryngrat åldrande

Jaha, idag var det dags för mössa och vantar! Så mycket kallare har det blivit. Jag har till och med fått sätta på litet värme inomhus. Förra måndagen var det runt +25. I morgon kommer det att bli ännu mera ruskväder med mycket blåst och mer regn. Jag kan inte se berget idag eftersom det är höljt av moln men jag kan tänka mig att det är vitt efter dagens regn och på högre höjd snö.

Eftersom lördagkvällar ofta innebär amerikansk fotboll och baseball på TV här i USA (som jag inte är intresserad av) hyrde jag ett par filmer. Mataffären Ray's i Weed har en liten avdelning med hyrfilmer. Den ena filmen såg jag i lördags - "The Curious Case of Benjamin Button".

Filmer som har en litet ovanlig historia och som får tittaren att tänka till är helt i min smak. Filmen om Benjamin Buttom var definitivt en sådan film. Brad Pitt föds som en gammal man och allteftersom filmen går blir han yngre. Andra skådespelare spelar rollen när han är yngre - nej, äldre som barn och ung pojke. ;) Det logiska tänkandet får sig en utmaning i den här filmen. Cate Blanchett är hans partner när de är ungefär jämngamla.

Det är en lång film - runt 2,5 timmar - men det tänkte jag inte ens på. Helt klart en film jag kan rekommendera. Brad Pitt är mycket bra i den här filmen.

Igår såg jag den andra filmen som var en utländsk film - The White Ribbon. En tysk film i svartvitt som också var lång. Litet seg till att börja med men allteftersom handlingen fortskred drogs man in mer och mer i den lilla byns märkliga händelser.

Att hyra två filmer för $1 är verkligen billigt. Kanske det blir ett nytt besök hos Ray's nästa helg. :)

14 comments:

Lotta said...

Film är alltid trevligt! Jag tycker om Netflix och att jag kan stream direkt till TV:n, datorn eller min iPhone.

Jag ska titta på Benjamin Button. Tack för tipset!

Kramar

Pettas said...

Det var ju ett annorlunda drag att låta en människa födas gammal och bli yngre. Spännande tanke! Tack för tipset!
Du påminner mig om att jag behöver sticka mig en ny mössa, hösten är kommen även här och kyla har lovats mot helgen.
Ha det bra!
Kram!

Katarina said...

Jag är ett fan av denna film, sett den faktiskt två gånger, mycket tänkvärd, sorglig men en vacker film.

JKram

Annica said...

Så bra, då har jag något att se fram emot. Köpte Button-filmen för ett tag sedan men har inte sett den än.

Annika said...

Den filmen är bra.
Måste verkligen säga att Brad Pitt väljer intressanta roller.
Nu gör han ju succe med Moneyball, och den filmen vill jag nog se också.
Ja, denna fotboll, lördagar collegefootball och söndagar NFL fotboll och sen måndagar också. Precis som du bryr jag mig NOLL.
Tur att man kan välja annat :-)
Kram!

Desiree said...

Visst var den bra filmen om Benjamin Button. Jag gillade den jättemycket. Men den är lååång. Helt perfekt om man har en lång kväll framför sig eller om man hyr den och delar upp den så att man ser halva på lördagen och andra halvan på söndagen. Det vill jag lova var billigt att hyra två filmer för en dollar. Så billigt var det aldrig i Alabama. Här hyr jag nu 3 nya filmer för 120 och får då ha dem en vecka eller 3 äldre filmer för 80 kr och får också ha dem en vecka. Det är perfekt att hyra film och kura upp sig i soffan då hösten kommer så här.
KRam!

Anne-Marie said...

Lotta: Vad bra att jag kunde ge dig ett filmtips. :) Netflix har jag faktiskt aldrig provat men jag vet att massor med människor här i USA har Netflix. Undras just om mina äldre datorer skulle klara av att "streama" Netflix. Kan nog vara tveksamt. Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Det var en fascinerande film och som sagt, det logiska tänkandet fick sig en utmaning. Jag är inte så händig som du så min mössa är den där färdiga varianten som köpts i affär. :) I morse var det +14 inomhus! Ingen värme ute idag heller och mer oväder är att vänta senare idag. Ha det gott! Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Kan tänka mig att det inte alls är några problem att se den två gånger. Den var sorglig men också väldigt fin. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Litet trist tycker jag att man i USA tycker att all denna sport skall få så mycket utrymme under helgerna. Men, det är ju en annan kultur än den svenska. Brad Pitt har verkligen vuxit som skådespelare under årens lopp. Minns honom som mycket ung i en av mina favoritfilmer - Thelma and Louise. Kramar!

Anne-Marie said...

Annica: Ja, du har en trevlig kväll framför dig. Eller kanske två kvällar eftersom filmen är 166 min lång.

Anne-Marie said...

Desiree: Vad roligt att du också sett den och tyckte om filmen. Eftersom jag hade hyrt två långa filmer och bara fick ha dem ett par dagar tyckte jag det var bäst att titta på båda i ett svep. Tror nog att de billiga filmerna kan bero på att det är en mindre ort och att folk inte har gott om pengar här. Vi har en rätt stor affär i Mt Shasta som har många fler filmer. Har inte varit där på länge så vet inte vad de tar betalt. De har till och med massor med vanliga VHS-"tapes". Kram!

Mikaela said...

Åh. Jag älskar den Benjamin Button-filmen! Den är så varm, så annolunda och tänkvärd. Hoppas du får en härlig helg!

Anne-Marie said...

Mikaela: Visst är filmen fin och varm även om den var litet sorglig mot slutet. Ha det gott och ha en fin helg du med!