Monday, October 31, 2011

All Hallows' Evening - Halloween

I kväll är det årets "farligaste" kväll. ;) Kanske det är därför en av Weeds polisbilar har åkt gatan upp och ner sedan jag kom hem från jobbet. Troligen hjälper inte polisbilar när det är spöken och annat oknytt som är ute och rör på sig idag.

Halloween - eller All Hallows' Evening - har präglat dagen i Weed och troligen i hela USA. Lärare och elever hade målat ansikten och tagit på sig Halloweenkostymer. Efter en mulen morgon kom solen fram mitt på dagen och jag tog en promenad på min lunch. Vi har en stig som går genom skogen som finns runtomkring skolan och där var förberedelserna i full gång för kvällens "Haunted Bear Trail". Eftersom det kommer att bli kallt i kväll nöjde jag mig med lunchpromenaden.

Konstig, grön "spindelväv" fanns litet överallt bland träden :)

Här var man i gång med att sätta ut små gravstenar och givetvis fanns även en döskalle. Vad vore Halloween utan döskallarna.


Båda mina grannar tvärs över gatan hade litet Halloweenstämning på gång. Den stora uppblåsbara figuren lyser nu i mörkret.


När jag besökte ett av de andra skolkontoren hade de laddat upp med alla möjliga kakor och Halloween-godis. Jag plockade med mig en brownie och en "kakhatt". Skall nog prova hatten i kväll.


Alla trick-or-treaters har tur med vädret i Weed. Litet kyligt men uppehåll. Snön skall tydligen komma senare i veckan.

10 comments:

Pettas said...

Till och med här hos oss fick vi besök av "det farliga". Första gången som vi har fått uppleva barn som vill ha godis och ropat bus eller godis. Jätteroligt, faktiskt.

Hoppas godiset var gott, hatten ser ju spännande ut:).

Kramar!

Desiree said...

Kul att få se Halloween dekorationerna hos dig. Gillade hatt-kakan du gjort. Den var jättefin och säkert minst lika god som fin. Brownie låter också himla gott. Skönt att snön dröjer lite så att de små kunde få njuta av Halloween och köra en fin trick or treat vända. Var det mycket barn som kom?
Kram!

em said...

Undrar om damen med det gröna ansiktet ätit för många brownies och häxhattar - annars ser hon ju rätt beskedlig ut.
Polisen kan nog göra nytta om det är så'na spöken på gång som jag mötte på Halloween en gång.
Margaretha

Annika said...

Ja, som du vet älskar jag Halloween! OCH jag älskar hur det firas här i US.
SÅ roligt!
Idag är det mindre kul då allt skall plockas bort och stuvas undan, suck...
Mindre än tre veckor till Thanksgiving som ju signalerar julens ingång.
Dags att snart börja pynta igen, alltså.
Trevligt med bilder från Weed!
Kram!

Lotta said...

Skön halloweenstämning hos er också!
Gillar den gröna spindelväven och kakan ;)

Jag kommer ha kvar mina pumpor men ta bort det andra pyntet. Nu är det redan november. Det var ju sommar nyss!

Jag tycker tiden rusar


Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Jaha, det är så man säger i "höga Norden" - Bus eller godis. Kul att veta det. :) Faktiskt smakade inte hatten så där särskilt gott. Vet inte vem som hade bakat dessa hattar men den smakade litet väl konstgjort av någon anledning. Brownien (försvenskat ord ;)) var godare. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag hade inte bakat varken brownien eller hatten. Det var andra på skolan som hade gjort dessa bakverk. Som jag skrev till Karin smakade hatten inget vidare faktiskt. Jag hade faktiskt ett par besök men jag hade helt missat att köpa hem något eftersom jag jobbat senare än vanligt. Deras påsar var så tunga att det nog var bra att jag inte hade något hemma. :) Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Damen med det färgade ansiktet var helt ihopsjunken idag eftersom det är en uppblåsbar figur som drivs elektriskt tror jag (har sett att folk bara har dessa igång vissa timmar per kväll) Helt klart en beskedlig dam. Ja, om det är sådana spöken som du hade att göra med hjälper polisen säkert. Inte mot de som går genom väggarna.

Anne-Marie said...

Annika: Ja, "din" högtid är över för det här året. Du får se fram emot Thanksgiving och julen. Tänk, jag har egentligen helt slutat att fira helger. Folk tycker jag nog är supertrist som inte direkt bryr mig. Litet pynt har jag inför julen men det är allt. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Pumporna kan man säkert ha kvar ett bra tag till. Såg att folk hade mycket pynt kvar idag. Det verkar som om folk pyntat senare än normalt här i Weed. Jag som spanade och spanade. De har utlovat regn, snö och kyla här på torsdag och framöver flera dagar. Burr! Jag skulle gärna fortsätta att ha sol och runt +10-15. Kramar!