Tuesday, September 6, 2011

Litet svenskt

Idag var det vanlig vardag igen efter "långhelgen". Tre dagar ledigt i och med Labor Day Holiday. Många amerikaner anser att Labor day markerar slutet på sommaren. Inte sant i mina trakter eftersom hettan står sig och den skall tydligen även intensifieras under denna veckan. Vi ligger stadigt på litet drygt +30 varenda dag. I morgon kan kvicksilvret nog till och med nå upp till +35.
Ibland anses Labor day även vara den sista dagen på sommaren då man kan ha vita kläder. Inte vet jag om någon bryr sig om det nuförtiden.

Jag tog det väldigt lugnt under helgen och tog en liten minipaus från bloggen. När det är så varmt som vi har det nu är det faktiskt inte alls dumt att hålla sig inomhus under dagen och sedan ta en promenad på kvällen. Nu märks det att det börjar bli litet mer höstlikt eftersom både kvällar och morgnar blir mörkare.

I förra veckan frågade min chef om jag ville ha något från IKEA i Portland. Hon och hennes familj skulle åka och hälsa på släkt där och även ta en tur till IKEA. Det jag saknar ibland av svensk mat är Kalles Kaviar. Jag kan köpa Kalles via nätet men den är sanslöst dyr och under sommaren är det en del företag som inte skickar kaviaren såvida man inte betalar rent astronomiska siffror för en kyltransport. Eftersom jag bara hade litet kvar i en Kallestub var det ett välkommet erbjudande som jag givetvis tackade ja till.

Idag när jag kom till jobbet på eftermiddag (jobbade kväll så det var en sen start) låg tre tuber i vårt lilla kylskåp. Tänk så glad man kan bli för Kalles Kaviar. :)

Nu säger jag godnatt och på återhörande.

14 comments:

Pettas said...

Det måste ju vara som rena delikatessen att få smaka på en bit av hemlandet:). Själv är jag inte förtjust i Kalles kaviar, äter om jag blir bjuden men köper aldrig men kan ändå förstå hur du känner det...
Det är ju inte bara en tub Kalles kaviar, det är ju också en bit av någonting helt annat.

Ha en fin dag!
Karinkram!

Desiree said...

Det är klart man blir glad över Kalles kaviar. Vi körde som sagt ibland ända till Atlanta 2.5 timmar enkel väg bara för att få köpa kaviar så jag känner igen mig i hur glad och hur viktigt något sådant litet kan vara.
Kram!

Lotta said...

Skönt med paus ;)

Ja, smaker man saknar blir extra goda och speciella. Kalles är så destinkt.
Det är framför allt svenskt godis, skaldjur o fisk och lite udda grejer som ostkaka som jag kan få sug efter. En räksallad som i Sverige har jag ännu inte hittat här.

Njut av dina Kalles!

Kramae

Annika said...

Så de har fortfarande kvar lite märkesgrejjer på IKEA? BRA!! Jag har ännu inte varit där efter sommaren.
Visst saknar man speciella smaker hemifrån.
Kalles gillar jag också då och då!!
Kram!

PS,tror inte ngn bryr sig om det där med att inte bära vitt efer labor day. Sommar här med till i mitten av okt ungefär...

Freedomtravel said...

Kalles skulle jag också sakna! Jag läser jämt om utlandssvenskar som saknar svenskt smågodis och det skulle jag verkligen inte sakna en sekund (inte gott alls). Men räkor som smakar räkor och sånt där skulle jag sakna ;)

SAM said...

Ahhh... Kalles. Jag tyckte inte alls om Kaviar innan jag fluttade till USA. Men nar jag inte kan fa det latt sa vill jag ha det. LOL

Min plats i solen said...

Vilken omtänksam chef du har Anne-Marie och vilken lycka att finna hela tre tuber av det man längtar mest efter. :)

Jag ska tänka lite extra på dig nästa gång jag tar Kalles kaviar på mina äggmackoroch då kanske uppskatta det som är en självklar del av min vardag lite mer.

Sköt om dig i värmen!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

Karin: Jag vet egentligen inte varför jag tycker så mycket om Kalles. Det jag också kan sakna är den typen räkor som man kan köpa i Sverige. De är så goda jämfört med de som kan liknas vid räkor som vi har. Kalles kanske symboliserar Sverige litet grand och hemlandet. :) Fast det är klart, nu har jag ju två hemländer - Sverige och USA. Ha det gott! Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Skönt att få Kalles-"begäret" bekräftat av en annan svensk. :) Jag har den närmaste IKEA affären i Sacramento här i Kalifornien så det skulle ta mig runt 4-5 timmar att åka dit. Ibland är något "litet" som några Kaviartuber dagens höjdpunkt. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Ostkaka är gott. Brukar ofta äta den när jag är i Sverige. Godis har jag faktiskt ingen längtan alls efter men som jag skrev till Karin är räkorna något jag saknar. Undras just hur det kommer sig att de smakar så fantastiskt gott. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Just det, jag läste/hörde att IKEA inte skulle ha kvar all den mat som de tidigare haft. Vilken tur att IKEA i Portland inte rensat ur tuberna. :) Det där med vitt verkar ju bara fånigt tycker jag. Kramar!

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Håller helt med dig om godiset. Det kan jag också vara utan. Men räkorna. Mums. Jag åt räkor flera gånger när jag var på besök i maj tidigare i år.

Anne-Marie said...

SAM: Visst är det intressant att man kan längta efter saker och ting bara för att man inte har så lätt att få tag på dem. Jag saknade falukorv i början - och det går ju absolut inte att få tag på vad jag vet - men nu måste jag nog säga att jag inte direkt saknar den korven längre.

Anne-Marie said...

Lotta: Ja, min chef är snäll. Självklart betalade jag för tuberna men att slippa beställa via nätet var väldigt skönt. Nu får jag ta det lugnt med Kaviaranvändandet så att de räcker ett bra tag. Har man något runtomkring sig kanske man inte alltid tänker på att det är svårt att få tag på i andra delar av världen. Ha en fin dag Lotta! Kram!