Saturday, September 3, 2011

Det svänger i kyrkan

Glide Memorial Church i San Francisco är inte bara en kyrka utan också en organisation som hjälper människor genom sitt "Daily Free Meals" program. För ett par år sedan serverades 750,000 mål mat under ett år. De har även många andra program som hjälper utsatta människor i San Francisco-området.

Något som de också blivit kända för är gospelkören "Glide Ensemble". En helt fantastisk kör som totalt har runt 100 medlemmar. Jag hade glädjen att på plats få höra och uppleva denna kör i Glide Memorial Church när jag besökte San Francisco för många år sedan. Det går bara inte att sitta stilla när musiken sätter igång.

Är man på besök i San Francisco är det nästan ett "måste" att besöka Glide Memorial Church en dag när kören uppträder. Vad jag vet uppträder de varje söndag mellan 9-11. Kan verkligen rekommenderas. :)

http://www.glide.org/page.aspx?pid=291
10 comments:

Desiree said...

Vad kul att få höra lite gosspel. Jag hade hoppats på att få uppleva mer gosspel i Alabama men det blev inte så mycket. Jag gillar musiken och sången för den är väldigt medryckande. Får försöka se till att ta mig till San Franasisco och lyssna på denna gosspel kör där någon gång.
Kram!

Pettas said...

Det är härligt med svängig gospel. Man blir glad av musiken, stämningen!

Kram!

Lotta said...

Måste tipsa Christina som bor nära!

Ja, verkligen medryckande musik. I NYC och speciellt i Harlem finns flera kyrkor som har fantastiska körer har jag hört.

Kram och ha en fin söndag, när det här skrivs ligger du nog och sussar ;)

Saltistjejen said...

Gospel känns verkligen så speciellt. Överhuvudtaget tycker jag att många högmässor i amerikanska samfund verkar väldigt mycket mer "roliga" än i svenska kyrkan. Mer liv helt enkelt. Men visst, även mer svavelosande predikningar om synden... Mer "på allvar" helt enkelt.
Kram!

Annika said...

Ja vad fint!!
Inte heller jag har varit i ngn kyrka här där det förekommer gospel.
Förknippar det så med den djupa södern. KUL att det finns en sådan fantastiskt medryckande kör i SF. Precis, om jag åker dit ngn ggn kommer jag absolut att försöka lyssna på dem.
Kram!

Anonymous said...

Hej har mailat dig så kolla din mail ;) kram emelie!

Anne-Marie said...

Desiree: Gospel är verkligen medryckande tycker jag. En kör jag sjöng i när jag bodde i Stockholm hade även litet gospel på repertoaren och det var alltid lika roligt med de sångerna. Om du är i San Francisco är det värt ett besök. Kram!

Karin: Visst ger gospelmusik en härlig stämning. Jag har ett kassettband (låter som om jag vore från en förhistorisk tid nästan ;)) med Glide Ensemble och det är jättehärlig musik. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Har du en kompis som bor i närheten är det värt att rekommendera. Det är något speciellt med gospelmusik tycker jag. Härligt medryckande. Litet skillnad från de stela psalmerna. Ledsen att jag inte svarade på din och de andras kommentarer snabbare men jag tog en liten bloggpaus under helgen. :) Kram!

Anne-Marie said...

Saltis: Jag har faktiskt aldrig varit på en amerikansk gudstjänst. Kan tänka mig att även gudstjänsterna här är mer livfulla än de svenska. Det är ju så här i USA tycker jag att allt är litet mer livfullt. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Just den här kören är nog litet annorlunda eftersom de blivit kändisar. Absolut, om du är i SF passa på. Det kostar inget eftersom det är del av deras gudstjänst. Gospel har en väldigt stark "feeling" tycker jag. Mycket själ. Kram!

Emelie: Har sett ditt mail. Hör av mig snart.