Wednesday, August 24, 2011

Välja bort

Det kommer inte särskilt mycket post i min brevlåda. Jag gör det mesta via nätet - betalar räkningar, får kontoutdrag osv, osv. Men det kommer en del erbjudanden som med stora bokstäver säger att jag blivit "pre-approved" och att jag kan få det ena kreditkortet efter det andra.

Alla de här erbjudandena strimlas sönder och läggs i papperskorgen. Jag har två kreditkort och vill inte ha fler. Inte heller behöver jag fler TV-kanaler eller telefonerbjudanden. Det jag har fungerar bra.

Eftersom den mesta posten jag får är sådant jag inte vill ha blev jag glad när jag såg att man nu kan "opt out" från att få sådana här erbjudanden. Ett av mina kreditkort som ville att jag skulle gå med i någon av deras aldrig sinande erbjudanden hade också information om att man kunde ringa eller anmäla via nätet att man antingen under 5 år eller för gott ville "opt out" från att få sådana här erbjudanden från olika kreditinstitut och andra företag.

Jag gjorde min anmälan under helgen och valde att inte behöva få sådana här brev under 5 år. Det kan ta upp till 60 dagar innan det träder i kraft men efter det kommer väl min brevlåda att bli ännu tommare. Inget jag kommer att sakna. :) Man kan också "opt in" lika enkelt som man "opt out".

https://www.optoutprescreen.com/?rf=t


Sedan tidigare står jag också med på den så kallade "no call"-listan vilket innebär att jag inte behöver bli nedringd av folk som vill sälja saker. Det är bra att de här möjligheterna finns tycker jag.


Bilden lånad från internet.

11 comments:

Katarina said...

Tack för tipset! Man kan ju hjälpa sin paretns in law att bli av med lite post, jag menar nu min post i deras brevlåda!

Ha de bra!

Desiree said...

Skönt att det finns Opt out möjligheten. Visste inte att den fanns. I USA får man ju så himla mycket sådan post att man nu är kvalificerad för det ena och det andra. Här är det ju inte alls så men telefonen kan man ju spärra här också för samtal från företag. Vi gjorde precis samma som dig hade två kreditkort och inte mer. Man orkar ju inte hålla rätt på dem annars. Inte konstigt att så många dras med kreditkortsskulder om de har typ 10 eller fler kort och handlar lite här och lite där och inte betalar av hela beloppet varje månad utan bara betalar av en liten pyts.
Kkram

Pettas said...

No call måste ju vara bra för den som försöker marknadsföra sina produkter också, inte enbart för den "drabbade". På så sätt lägger de energin på dem som vill ha all reklam i lådan.
Ett bra system. På mitt skrivbord rakt framför mig ligger en liten klisterremsa med texten: ingen reklam tack, som väntar på att bli uppklistrad på vår postlåda. Vår postlåda är också rätt tom för jämnan, räkningarna börja komma in via e:post alltmera, vilket jag tycker att är bra. Man slipper hantera så mycket papper och dessutom blir det billigare.

Hoppas att du har det lugnt från orkaner och jordbävningar som de har på andra håll i USA.

Kramar!

Lotta said...

Bra att kunna välja bort! Skulle behöva numret så vi kan opt out telefonförsäljningen.
Det är enorma mängder papper som används och slängs här i USA.

Bra att kunna bestämma! Opt out passar mig

Kram!

Annika said...

TACK för tipset!!
Står på the do-not-call-list men visste inte att detta fanns.
Stort tack för detta!
Ska genast skriva upp oss där!!
Kram!

Lotta said...

Ps. Lustigt nog hörde jag idag en dotter säga till sin mamma " The do not call list does not seem to work"

Hm!

Anne-Marie said...

Katarina: Jag blev väldigt glad när jag såg den här informationen eftersom jag inte gillar alla erbjudanden - de rivs ändå bara sönder. Ha det gott!

Desiree: Nej, det här var nytt för mig också. Och det är tydligen helt legitimt. Har förstått att man kan spärra telefonen också i Sverige nuförtiden. Jag tror väldigt många människor har dragit på sig enorma kreditkortsskulder. Något jag reagerar över är att i stort sett ingen nuförtiden betalar med kontanter för små summor utan det är alltid något slags kort som används. Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: De här försändelserna anses inte vara reklam så det skulle inte hjälpa att ha en lapp på brevlådan. De anses vara vanlig post. Do not call är nödvändigt att ha här i USA. När jag kom hit var det inte så farligt med antal som ringde men sedan bara "exploderade" det. Vi har det bara varmt för tillfället. Orkaner har vi inte här på västkusten. Det vi har är jordbävningar och vulkaner. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Jättebra tycker jag att kunna opt out. Min anmälan på do not call listan tycks fungera (litet småroligt med det du hörde ;)). Det här är länken där man kan anmäla sig:
https://www.donotcall.gov/
Hur klarar ni er om ni inte står med på listan? Blir ni inte nedringda? Kramar!

Annika: Varsågod! Jättebra att den här möjligheten finns tycker jag. Blir så trött på alla brev som måste strimlas sönder och slängas. Kram!

Mimmi said...

Det där med "Opt Out" har jag aldrig hört talas om, men tack för tipset - skall genast kolla in det. :o)

Anne-Marie said...

Mimmi: Varsågod! :) Jag tyckte det verkade bra. Hoppas att det också fungerar.