Sunday, August 21, 2011

Lördagskväll framför TVn

Tänk vad fort helgerna går. Det känns som om man knappt hinner fatta att det är helg innan det är söndagkväll.

Nu har skolan öppet som vanligt, fem dagar i veckan. Det var full rulle hela förra veckan så helgen var välkommen.

I lördags gick en film på TV som jag aldrig hann se när den gick på bio - "Unstoppable" med bland annat Denzel Washington. Redan när jag såg reklamsnuttarna förstod jag att det var en fartfylld och spännande thriller och jag blev inte besviken. Det var fullt ös från början till slut. En typisk Hollywood-film där man inte behöver fundera utan bara kan låta sig bli underhållen.

Filmen visar hur ett tåg "på rymmen" (utan förare) blir en fara för städer utmed tågspåren eftersom tåget har en explosiv last. Det påminde mig om något som hände i staden Dunsmuir (som ligger strax söder om Mt Shasta) för ca 20 år sedan. Ett tåg spårade ur strax norr om Dunsmuir och ca 76000 liter metham sodium (en av de vanligaste biociderna i USA) kom ut i Sacramento floden som bland annat går genom Dunsmuir. Medlet dödade allt levande i floden och mer än 6 mil av Sacramento floden var "död". Det här utsläppet är ett av de allvarligaste i Kaliforniens historia.
http://www.sonomacountyfreepress.com/reaction/
a_toxic_nightmare.html


Som tur var fick filmen ett lyckligare slut. :) Måndag i morgon och ytterligare en vecka med mycket att göra.

8 comments:

Min plats i solen said...

Låter som en spännande film det där och Denzel Washington är en a mina favoriter så denna kanske vore något för mig. Ibland är det precis som du säger skönt att se en actionfilm och inte fundear mycket alls. ;)

Jag skrattade gott åt ditt förra inlägg Anne-Marie och kan inte låta bli att tänka på David Batras böcker om lappar som människor sätter upp överallt (då bland annat i tvätstugor). Vansinnigt roliga!

Jag gillade att tvättmaskinerna har namn. Bra mycket trevligare än bara ett nummer. ;)

Ha en fin vecka Anne-Marie!

Kram Lotta

Desiree said...

Ja det låter som en bra actionrulle. Perfekt då man vill ha en tv kväll i soffan och få bra underhållning. Läskigt med det där tåget som spårade ut på riktigt i ditt område. Fy vad hemskt. Tur att filmen fick ett lyckligt slut iallafall.
Kram!

Annika said...

Trevligt med en sådan film på lördagskvällen!
Usch för urspårade tåg, min skräck då jag är ute och åker sådana. Jag kan liksom inte låta bli att tänka på det, dumt nog.
Kram!

mammigranten said...

Tyvärr är den ju inspirerad av en verklig händelse.
http://en.wikipedia.org/wiki/Unstoppable_(2010_film)


Men bra var den

Malin

Anne-Marie said...

Lotta: Ibland måste man bara koppla av och inte tänka så mycket. Denzel är en mycket bra skådespelare tycker jag. Tror nog att du och din familj skulle kunna ha behållning. :) Ja du, tvättstugelapparna och maskinerna är rätt roliga. Namn är bra mycket trivsammare än nummer. Ha en fin vecka Lotta! Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Har du inte sett den kan den rekommenderas. Ibland behöver man bara koppla av utan att tänka. Jag bodde ju inte här när det hände (det var 1991 urspårningen skedde) men det måste ha varit en stor händelse eftersom en så stor del av floden påverkades. Tur att naturen har en så stark helande kraft. :) Kram!

Anne-Marie said...

Annika: I filmen går tågspåren uppe i luften nästan på vissa sträckor. Ser väldigt otrevligt ut. Det skulle jag nog också tycka var litet utmanande att åka tåg på sådana platser. Kul när en film kommer på TV som man velat se. :) Kram!

Malin: Ja, jag läste om bakgrunden till filmen. Skrämmande tycker jag att sådana här incidenter verkligen kan ske.

Lotta said...

Tåg som spårar ur är läskigt! Actionrullar rent generellt är bra tycker jag för lite intensifierad underhållning. Jag ser just nu en bra med Harisson Ford på Netflix.

Ja, tur att filmen du såg fick ett lyckligt slut.

Kram!