Saturday, August 20, 2011

Informationsöverflöd

Tvättstugan/tvättomaten (laundromat) i Mt Shasta har ingen brist på läs"material" medan man väntar på att kläderna skall bli klara. :)

Elaine (antar att det är kvinnan som äger tvättomaten) har varit flitig med skyltar. Man blir nästan snurrig av alla skyltar som sitter högt som lågt. :)


Tror aldrig att man skulle se namngivna torktumlare och tvättmaskiner i Sverige. Men här har alla maskiner sitt eget namn. Torktumlarna är männen i samlingen och tvättmaskinerna kvinnorna. Så är det här i mina trakter. ;)
14 comments:

Lotta said...

Jamen det där är ju USA i ett nötskal. Både handskrivna och utprintade texter uppsatta lite här och där som talar om hur ordningen ska hållas.

Coola tvättmaskiner ;)

Kram!

Desiree said...

Jag tycker det var fint med namnen på tvätt och torkmaskinerna. Ja mycket lappar men vettiga grejer att tänka på. Här i Sverige måste man ju boka tvättstugan men jag antar att man inte bokar maskinerna där även om de har namn utan tar den som är ledig då man kommer dit. Vi såg laundromat ställen i Frankrike men i Stockholm finns det inte då alla hus har tvättstuga.
Kram!

Desiree said...

Jag tycker det var fint med namnen på tvätt och torkmaskinerna. Ja mycket lappar men vettiga grejer att tänka på. Här i Sverige måste man ju boka tvättstugan men jag antar att man inte bokar maskinerna där även om de har namn utan tar den som är ledig då man kommer dit. Vi såg laundromat ställen i Frankrike men i Stockholm finns det inte då alla hus har tvättstuga.
Kram!

Pettas said...

Kul med namn på maskinerna! Idag fungerar inte Ken, kanske du får se på en lapp en dag:)
Information ges nog på alla upptänkliga sätt även här men kanske inte så mycket som på ditt tvätteri.
Det är intressant med information över huvudtaget, risken är stor att det blir för mycket så man stänger till i alla fall, fastän jag nog kan förstå att det är viktigt med den. Däremot är det sällan som den som borde läsa den, läser den och för den som den är uppsatt. De flesta med sunt förnuft känner ändå till hur saker och ting skall fungera för den allmänna trivselns skull.
Jätteroligt att få ta del av tvättstugeinfon:)
Karinkram!

Tord said...

Friheten i US!! ;-) hehe

Har aldrig sett så mycket regler och bestämmelser publikt som när man rör sig i US. Läste en gång vad man inte fick göra i en simhall... det var som en längre roman.

Så friheten har ett pris!?

:-)

Freedomtravel said...

Fantastiskt! Vet inte om det är så, men här har man ju för sig att amerikanerna jämt sätter upp en massa skyltar med överdriven information om allting för att nån inte ska kunna bli stämd...?

Anne-Marie said...

Lotta: Visst är det USA. ;) Tror inte att det är lika "tillåtet" i Sverige med så mycket uttrycksfrihet som vi har här. Litet stramare "mallar" i Svedala. Tvättmaskinerna och torktumlarna är rätt "coola" med sina namn. Helt klart ett kul inslag. Kram!

Desiree: Jag vet inte om maskinerna brukar ha namn. Det kanske är mindre orter som har sådana här "specialiteter". :) Helt riktigt, här betalar man för den eller de maskiner som man behöver. De har massor med tvättmaskiner och jag har aldrig behövt vänta. Det finns väl inga tvättomater i Sverige alls. Som sagt, man har antingen egen tvättmaskin eller tvättstuga som man bokar. Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Det är ofta man ser lappar/skyltar som säger att någon maskin inte fungerar. Tvättomaten i Mt Shasta är mycket mer välunderhållen än den i Weed. Jag brukar aldrig använda torktumlarna eftersom jag tycker de sliter något helt otroligt på kläderna. När jag började titta på alla skyltar kändes det nästan litet överväldigande. Tror nog att de flesta kanske inte läser utan man blir "blind" när man har sett skyltarna flera gånger. Anne-Marie-kram!

Anne-Marie said...

Tord: Har nog aldrig tänkt på att det finns så många skyltar här i USA men det kan nog stämma. Kanske friheten inte riktigt är som folk tror att den är. Det börjar jag tycka mer och mer - inte pga tvättomaten utan pga allt möjligt konstigt som håller på att ske inom olika håll i det amerikanska samhället. Undras just om folk verkligen läser alla skyltar. Nja, troligen inte. :)

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Jag skrev för inte så länge sedan om alla advokater som finns i USA, till och med på små orters om Weed och Mt Shasta. Att stämma verkar vara något man ofta vill försöka göra. Alla skyltar kanske är ett uttryck för något inom det amerikanska samhället som jag inte riktigt fått kläm på.

olgakatt said...

Härom året hade ett av de stora museerna i Stockholm en urrolig utställning om tvättstugor. Bl a fanns där ett stort antal "arga lappar" som folk hade skrivit till sina "medtvättare" när de ilsknade till på luddet som inte var borttaget, på såna som snodde andras tvätt eller tvättmedel eller tvätt-tider. Eller nåt annat oönskat beteende i tvättstugan.
Skönt att ha sin egen tvättmaskin...

Anne-Marie said...

Olgakatt: Det låter som en mycket rolig och intressant utställning. Kan tänka mig att folk har lämnat alla möjliga sorters lappar i de svenska tvättstugorna. :) Här finns det alltid plats och eftesom man betalar för sin maskin i tvättomaterna blir det nog inte riktigt samma "anarki". :)

Marlene said...

Skrattade lite tyst för mig själv på tåget hem nu, dels för namngivningen av tvätt-och torktumlare men också för att ens eget namn dök upp där, komiskt med tanke på att man sällan träffar på en annan som delar ens namn, Marlene :)

Anne-Marie said...

Marlene: Välkommen hit - tror inte att jag sett dig här tidigare. :) Jamen vad roligt att du har en tvättmaskin uppkallad efter dig här borta i Mt Shasta. ;)