Monday, August 29, 2011

Det kom ett paket


När jag kom hem från jobbet idag stod ett paket utanför dörren. UPS hade varit och levererat och så gör man här, dvs ställer av det utanför dörren. Jag gillar att det fungerar att paket ställs av och att de står kvar tills man kommer hem.

Numera beställer jag alla mina vitaminer och mineraler via nätet från ett företag som har ett fantastiskt sortiment och helt otroligt låga priser. Dessutom är de snabba och alla leveranser verkar komma fram innan utsatt leveransdag. Swanson Vitamins heter de och jag kan bara ge tummen upp till detta företag. De levererar till och med till Sverige även om listan över preparat som inte får föras in till Sverige är MYCKET lång.
Oftast finns det någon rabattkupong som gör att man kan få gratis leverans eller 10% rabatt på de redan billiga priserna. Det jag hade köpt kostade en bråkdel av vad jag skulle ha fått betala i Sverige.

Att bo i de "48 contiguous states" (som är de 48 staterna som ligger mellan Mexiko och Kanada) är något helt annat än om man bor till exempel på Hawaii eller i Alaska. Även om de staterna hör till USA är fraktpriserna högre. Det blev M och jag snabbt varse när vi bodde på Hawaii. Jag kan förstå att UPS eller FedEx kan ta ut högre priser eftersom paketen måste flygas, men att det som skickas med vanliga posten har högre priser går inte ihop. Portot inom USA är detsamma oavsett vart man skickar sitt paket eller sitt brev. Postverkat har samma porto till alla 50 stater men företag brukar ofta ta ut extra även för det som skickas med posten. Ingen riktig logik vad jag kan se.
Även om man kan få "free shipping" till Kalifornien till exempel, brukar det inte gå att få samma erbjudande om man bor på Hawaii. Jätteföretaget Amazon.com verkar dock ha råd att skicka gratis även till "utposterna" Hawaii och Alaska.

Hettan fortsätter och det är svårt att förstå att det snart är september.


15 comments:

em said...

Ja, den sortens preparat är jättedyra här. Och ofta blir frakterna dyra om det inte är riktigt stora företag.
Fast att skicka efter från U.S.A. kan bli ruskigt dyrt eftersom man nästan alltid åker på tull + fasta avgifter + frakt! Inte ens om det är en gåva funkar det - om givaren väljer att låta affären skicka paketet. Jag har fått betala tull på gåvor köpta och skickade av Amazon.
Margaretha
Margaretha

Katarina said...

Precis som em skrev, dessa preparat är inte billiga. Jag gillar också att man får sina paket till dörren, det fick vi både på Filippinerna och numera också i Malaysia, det är service!

Pettas said...

Roligt att få paket med efterlängtat innehåll:).
Jag fyller på Margarethas lista med moms som också tillkommer. Nu vet jag förstås inte om ni betalar moms i USA ,men jag antar att det är så. Ofta måste man betala moms på moms och sedan söka tillbaka den om man har med länder utanför Norden att göra. Knepigt och krångligt.

Ha det gott.
Karin
Karin:)...apar efter föregående skrivare
kram!

Annika said...

Jag gillar verkligen att man får paketen till dörren här!!
Fantastiskt BRA!
Uppskattar!
Frakten till Europa brukar bli väldigt dyr, vad man än skickar nästan.
OCH samma sak, dyrt att skicka hit också fr tex sverige.

em said...

Glömde säga att vi också får paketen till dörren - ibland är vi lika bra som amerikanarna!
M

Desiree said...

Det är en grej jag gillade jättemycket med USA och som jag saknar mycket att kunna beställa en hel del på smidigt sätt och få det leverat direkt till dörren. Här måste man ju hämta ut paketen. Ingen vågar ställa paket utanför dörren. Annars måste man vara hemma då paketet kommer vilket inte funkar att ta ledigt för att invänta paket. De gånger jag har beställt saker hit med UPS från USA har jag fått ringa och avtala med dem om vilken dag de ska komma och sedan fått skriva en fullmakt och ha en påse som jag hänger på dörren där de fått lägga mitt paket. Det har känts lite smått osäkert men har ändå funkat hittills. Att skicka saker mellan USA och Sverige lönar sig inte alls. Fraktkostnaderna överstiger i de flesta fallen innehållet i paketet. Jag kan fatta att det blir dyrare till både Kanada och Hawaii.
Jag tar gärna emot lite av hettan om det gick att skicka över. Här börjar det bli lite väl kyligt och höstlikt.
Kram!

Lotta said...

Paket till dörren är ju helbra. Jag utnyttjar det inte alls ofta, men jag gillar tanken att det går om jag vill, utan att det är en "big deal" - lätt att byta också om man vill.

Trevligt att komma hem och få något som du längtat efter!

Kram

Anne-Marie said...

Margaretha: Sverige är väldigt dyrt när det gäller tillskottspreparat. Här i USA är de fortfarande billigare. Jag har hört att det kan bli mycket dyra leveranser med allt extra som läggs på i tullen i Sverige.

Katarina: Det är synd att de här preparaten är så dyra i Sverige. Dessutom får ju inte alls alla säljas till Sverige. Swanson Vitamins har som sagt en mycket lång lista på preparat som inte får föras in till Sverige.

Anne-Marie said...

Karin Karin: ;) Jag fick läsa det du skrev ett par gånger. Jag betalar faktiskt ingen moms på det jag köper från Swanson. Och detta beror på att de ligger i en annan stat och de har inga affärer i Kalifornien. Så fort ett företag finns i Kalifornien eller har affärer i Kalifornien måste jag betala "sales tax". Det motsvarar väl den svenska momsen. Det är härligt tycker jag med företag som har en helt fenomenal "customer service". Ha det gott du med. Kram!

Anne-Marie said...

Karin Karin: ;) Jag fick läsa det du skrev ett par gånger. Jag betalar faktiskt ingen moms på det jag köper från Swanson. Och detta beror på att de ligger i en annan stat och de har inga affärer i Kalifornien. Så fort ett företag finns i Kalifornien eller har affärer i Kalifornien måste jag betala "sales tax". Det motsvarar väl den svenska momsen. Det är härligt tycker jag med företag som har en helt fenomenal "customer service". Ha det gott du med. Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Det verkar väldigt komplicerat att få hem paket i Stockholmsområdet. När jag bodde i en lägenhet i Weed i ett annat område var det emellertid inte alls lika enkelt att få paket till dörren som det är där jag bor nu. UPS ansåg att det var ett mer osäkert område så då fick jag ge dem fullmakt också att ställa av paketet. Så det är alltså olika regler även här för olika områden inom samma lilla stad. Du får så gärna litet av vår hetta. Jag skickar genast med UPS. Se till att du är hemma på fredag. ;)Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Om du någon gång vill köpa bra preparat superbilligt, prova Swanson Vitamins. Att få hem till dörren är perfekt. Som jag skrev till Desiree gäller olika regler dock för olika delar av Weed. Nu bor jag tydligen i ett "säkert" område. Kram!

emelie said...

Hej, skulle du kunna berätta lite om hur ungdommarna i USA har det, vad de gör på fritiden, hur de har det i skolan. Jag är även itresserad av att veta hur skolorna fungerar med skolmat, akltviteter osv.

Är mycket tacksam för svar!

Anne-Marie said...

Emelie: Kan du skicka ett privat mail till mig: attboiusa@yahoo.com så kan jag försöka skriva litet mer.

Rebecka said...

Jag tar också vitamintillskott dom säljs i USA (huvudkontoret ligger i Idaho Falls) och i sverige. Nu har de öppnats upp för hela Europa. Billigt och enkelt!! 1 shot varje morgon så får man i sig dagsbehovet av ALLA vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. :D Intresserad av att veta mer hör gärna av dig!!

Kram Rebecka¨
good.business@live.se